Организация на сватба

  • 55 838
  • 347
# 30
Ръкавиците са много демоде. За разлика от ръкавите.

Съгласна. Peace

Melicat, мисля, че бъдещата булка иска да покрие горната част на ръцете, а ръкавици за там не съм виждала Wink
Виж целия пост
# 31
Моята сватба беше точно преди месец.За съжаление съм от Варна и едва ли ще мога да съм ти от полза по отношение на ресторант и сладкарски цех.
Ние имахме около 60 човека гости на сватбата,направихме я във не много голям,стилен ресторант,тип английски пъб в централната част на града.За куверт платихме по 45 лв на човек за салата,предястие,основно,концентрат,вино и безалкохолно.Тортата ни беше на 3 етажа,цялата покрита с фондан-беше страхотна не само на външен вид,но и на вкус.Цената беше 3 лв на парче.
Не съм ползвала сватбена агенция,всичко си организирахме сами.Цялата декорация по сватбата си я направих сама-бутониери,късметчета,украса за колата,моя букет,подаръчетата за гостите.Смея да твърдя,че се получиха много красиви.
Фотографа и видеооператора ги избрах по отзиви във форумите,и останахме много доволни.За 10 дни си получихме снимките и филма.Музиката също е много важна,но там много си зависи от предпочитанията на младоженците-ние бяхме с оркестър,защото и двамата с мъжа ми сме музиканти в областта на фолклора.
Роклята беше най-големия проблем.До последния момент се лутах между идеята да шия или да купя готова.Най-накрая си купих готова седмица преди сватбата,защото това,което излезе от шивачката не беше това,което исках,и след няколко дневно тръшкане,мъжа ми ме изтика в гърба да отида и да си купя роклята,която искам.
Накрая естествено всичко се подрежда и целия ден минава като един миг.Докато стоях с мократа коса на балкона и пушех със сутришното кафе,и айде дошло времето да хвърлям букета. Grinning
Виж целия пост
# 32
След двете ми сватби-една тип хижа, втората-традиционна,
искрено те съветвам-направи си тип традиционна сватба с разкошна рокля.
Това с хижата, пържолите и прочие запази за Гергьовден.
Имам само хубави спомени от първата си сватба, беше си веселба.
За втората пак си виках-нее, не ми се занимава с рокли, не ми е важно.
Мъжът ми настоя. Каза - искам да те видя булка в бяло и това е.
Никога не съм предполагала как ще се чувствам в сватбена рокля..
Ами неповторимо, невероятно усещане. Повярвай ми, не съм от типа ох, ах, въх.
Но се чувствах красива, щастлива, много е приятно, не си го спестявай.
Имах идея дори да подаря роклята след това на някой, който не може да си позволи.
Отказах се  Blush Обичам тази рокля, моята си рокля и не си я давам.
Поглези се доволно.
Виж целия пост
# 33
И аз искам да видя Ео като булка. Grinning
И миличка, тези ръкавки, дето показа на избраната от теб рокля няма хич да ти е удобно да кофееш с тях, повярвай ми.
Съгласна съм със златаната толумба. Традиционна сватба с яко глезене...

Само да вметна, тъй като преди 48ч. бях на сватба... не се престаравяйте с количеството ядене. Остава си или предвидливи баби го слагат по чантите си.

Важни са и фотографа (ще те свържа, при желание) и ресторанта като обем и DJ-я, ако има такъв.

100лв. куверт на човек беше споменал някой... Ама този човек инвестира в този ресторант ли? Придобива негови акции ли?
Виж целия пост
# 34
И аз се включвам темата, другата седмица имам среща със сватбена агенция, че не знам откъде да почна  Mr. Green
Виж целия пост
# 35
Ео, много елегантна рокля си избрала, но ако не ти ушият хубаво ръкавите няма да можеш да си свиеш ръцете с тях. Била съм на такава сватба - булката не можеше да си вдигне ръцете горе  Laughing  В твоя случай и в лакътя ще го закъсаш.
Виж целия пост
# 36

Аз както го нося постоянно на ръце бебето, може и да съм вързала мускули за една година и да нямам нужда от ръкави  Crazy Laughing
Миналата година снимах една сватба, предложиха ми половината ядене, т.е. само салатата и предястието, защото ме бяха наели за половината сватба, само ритуал и посрещането в ресторанта. Имах приятелка сред гостите и после обсъждахме сватбата, аз и казах, че много ми е харесало яденето, а тя каза, че всъщност било много малко и на купона масите били постоянно празни. Та явно трябва да се уцели средно положение, нито да остава много, нито гостите после да кажат, че са останали гладни  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 37
Досега не съм била на сватба, на която да има такова изобилие, та чак да остава. Все на някой му остава - ако е вегетарианец, а цялото меню е с месо, ако не яде храна извън къщи (имах такъв модел до мен веднъж) и други подобни. Това не значи, че храната е била твърде изобилна, де.
Виж целия пост
# 38


100лв. куверт на човек беше споменал някой... Ама този човек инвестира в този ресторант ли? Придобива негови акции ли?

Акции със стоте си лева не съм придобила, но определно инвестирах в една страхотна вечеря, която си заслужаваше всеки лев. Аз съм човек, който обича добрата и качествена храна, същата ми беше приоритетна на сватбената вечеря, знаех, че гостите ми ще имат очаквания в това отношение и се радвам, че дори бяха надминати.
За мен това бе едно от важните неща, за друг са неща, които изобщо не присъстваха на моята сватба. Та всеки инвестира в това, което иска да постигне и реализира накрая.
Затова и моя съвет къма вторката е да си направи сватбата, както на нея ѝ мъжът ѝ им харесва, да угодят преди всичко на себе си, защото това си е техния ден.

По отношение на дългия ръкав, аз исках също роклята ми да е с дълги ръкави и се радвам, че ме разубедиха и бях с болеро, защото в момента, в който приключи сватбеният ни танц го свалих моментално, щях да откача. Цяла нощ с дълъг ръкав предвид, че ще има танци и т.н., едва ли ще е най-приятното нещо.
Виж целия пост
# 39
Човек може да си направи меню и за 1000лв., зависи от мястото и какво се предлага. Simple Smile
Имаш пари, даваш....но нека темата не се превръща в това хората какво са преценили да отделят като средства.

А относно храната....гостите масово си изяждат всичко. А за булката, младоженеца и кумовете, обикновено си остават гладни, защото почти нямат време да хапнат.
Виж целия пост
# 40
Досега не съм била на сватба, на която да има такова изобилие, та чак да остава. Все на някой му остава - ако е вегетарианец, а цялото меню е с месо, ако не яде храна извън къщи (имах такъв модел до мен веднъж) и други подобни. Това не значи, че храната е била твърде изобилна, де.
Аз пък имам други наблюдения, че накрая тези плата с мезета никой не ги барва и хляб винаги остава. Много важно е салатата да е голяма, даже е хубаво винаги да се сервира свежа салата и с основното, или да има плата с плодове и зеленчуци.
Виж целия пост
# 41
Човек може да си направи меню и за 1000лв., зависи от мястото и какво се предлага. Simple Smile
Имаш пари, даваш....но нека темата не се превръща в това хората какво са преценили да отделят като средства.

А относно храната....гостите масово си изяждат всичко. А за булката, младоженеца и кумовете, обикновено си остават гладни, защото почти нямат време да хапнат.

Именно, в първия пост ставаше въпрос за цени на куверти, затова и написах, че те варират и не зависят толкова от мястото, колкото от възможностите и желанието на младоженците да отделят. В хотела, в който правихме нашата сватба, кувертите започваха от 45лв. Относително е.

Аз на моята сватба гладна не съм стояла  Mr. Green , нито кумовете, нито, който и да е, въпреки страхотния купон, който направихме.
Виж целия пост
# 42
Аз пак ще напиша, че менюто до голяма степен зависи и от гостите, които ще присъстват.
На последната сватба, младоженците бяха направили страхотно меню (приятел им беше главния готвач на ресторанта), от салатата до десерта.
Всичко прекрасно, но...по-възрастната част от гостите (баби, дядовци, лели, стринки и т.н.) почти не опита ястията. Накрая дойде майката на булката и помоли да поръчат за тях нещо по-обикновено и познато, което да могат да ядат.
Виж целия пост
# 43
Малко по малко ще ми се налага да започвам и с това мероприятие...

Казвала съм го и в друга подобна тема - най-важното на първо време е да фиксирате дата и да  изберете и капарирате ресторант. За всичко друго има време до есента, но подходящите за сватба ресторанти в София не са толкова много и по това време на годината вече са заети до края на сезона. Вярно, че няма да сте с много гости и изборът ще е малко по-голям, но все пак не подценявай избора на локация  Peace
Виж целия пост
# 44
На моята сватба почти не остана храна,а беше в доволни количества.Единствените,които почти не ядохме бяхме ние с кумовете.Наистина почти не ти остава време,ако се придържаш към всички ритуали.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия