Организация на сватба

  • 55 842
  • 347
# 45
На моята сватба почти не остана храна,а беше в доволни количества.Единствените,които почти не ядохме бяхме ние с кумовете.Наистина почти не ти остава време,ако се придържаш към всички ритуали.

Смята се, че щом е останала, значи е стигнала храната. Ако всичко е изядено и чиниите са празни до шушка, значи гостите са останали гладни Simple Smile
Виж целия пост
# 46
Всъщност от позицията на човек с оставащ месец и половина до сватбата бих ти казала едно - много неща се променят в процеса на планиране. Ние тръгнахме от доста по-различна гледна точка, а сега е друго. Важното е може би в момента да решиш някакси на генерално ниво какво искаш, на какво държиш и т.н. а после да го направиш. За мен добрия сватбен агент е незаменим, но ние правим българска сватба а живеем във Филаделфия. Ако имаш много време и нерви, предполагам може да минеш и без но лично за мен тази част от бюджета беше много по-важна от каквото и да било друго. И тук не става дума само за украсата, а за цялостна концепция и визия както и за движене на нещата едно по едно. Имай пред вид, че аз съм изключителен тип А, работя като менджър на много хора и проекти и определено не ми липсват организационни умения, но наистина не си струва в случая - емоцията и енергията може да ги канализираш другаде.
Виж целия пост
# 47
Сватбите, които на мен повече ми допаднаха, бяха с шведски маси или с плата на всяка маса. Сервитьор за питиетата, които всеки сам поръчва. Това с порционите, безалкохолното и 50 гр. ракия ми е толкова селско, че няма накъде.
Виж целия пост
# 48
Янечек, ама разбира се, че е селско.  Simple Smile
Как пък толкова хора не са се сетили до сега...Simple Smile

И любимата ти баба, може би дошла от село специално за сватбата ти ще си вземе нещо от шведската маса и с бастуна ще се задържи на една ръка и крак и ще успее да хапне нещо....пфууу, че селяния....то такива гости нямат място по сватбите...
Виж целия пост
# 49
Подкрепям Мирама! Селско - неселско, аз искам да си знам чинийката! Ям колкото едно пиле, ама когато ми се прище да си клъвна точно от тавичката с намсикви рулца, ще е кофти да се окаже, че някой двеста килограмов вуйчо си е намаал чинията до тавана и за мен няма. Сега ще изпращам абитуриент и при подготовката на вечерята за роднините се ръководим точно от тази презумпция. Иначе на фирмените партита е друго - там от неудобство всеки се съобразява и чопли скромно.
Виж целия пост
# 50
На моята сватба имаше шведска маса и гостите си взимаха, каквото пискат. И бабите ми включително.
пп: ако на сватбата си ще имаш хора като посочения вуйчо, то тогава да - селска сватба е по-добрият вариант.
Виж целия пост
# 51
На моята сватба имаше шведска маса и гостите си взимаха, каквото пискат. И бабите ми включително.
пп: ако на сватбата си ще имаш хора като посочения вуйчо, то тогава да - селска сватба е по-добрият вариант.

Всъщност всеки с разбиранията си. За мен пък да карам гостите ми да висят прави в редичка на бюфет е... да го кажем така - неизискано. Да не говорим как 120 човека цяла вечер ще се редят, вместо да се забавляват. Все още не знам изискан ресторант да ви сервира шведска маса - не за сватба, а по принцип. Шведска маса има за масово изхранване по хотелите, по разни мероприятия шир-потреба, но за изискано събитие, каквото се предполага, че е една сватба, на мен хич не ми "ходи", а и е крайно неприемлива по всякакви етикети. Крайно е да се изказваш кое е селско, а в същото време да изтъкваш нещо в противовес като много елегантно, като то очевидно не е.

пп - пак се извинявам на авторката, че не пиша по същество, но нямам време за дълъг пост, но тези дни ще го направя, виждам че не е спешно  Hug
Виж целия пост
# 52
На моята сватба имаше шведска маса и гостите си взимаха, каквото пискат. И бабите ми включително.
пп: ако на сватбата си ще имаш хора като посочения вуйчо, то тогава да - селска сватба е по-добрият вариант.

Ами, Янечек, колкото и да си се извисил в манталитет и среда, все пак е напълно възможно да си имаш и въпросния вуйчо, който да си обичаш, макар да е по-обикновен човечец. Какво, няма ли да го поканиш?  Или бабата на Мирама, която те е отгледала, например? Хипотетично!

Виж целия пост
# 53
А вариантът "подвижна шведска маса" не се ли разглежда? Аз така бях решила менюто. Различни салати и ордьоври на плата, поднесени от сервитьор. Всеки си казва какво и колко иска. Ако иска още, сервитьорът откликва. Така беше и с основното и гарнирурата. Защото всеки човек има различни вкусови предпочитания.
Единственото порционно блюдо беше предястието - спаначено суфле. То просто няма начин да се сервира на плато. Е, и тортата  Mr. Green
Виж целия пост
# 54
Преди време бях на сватбата с меню за основното ядене. Предлагаха 2-3 варианта и всеки си поръчваше на сервитьора какво иска. Не знам колко е приложимо в бг ресторант.
Виж целия пост
# 55
Е, аз в България съм се омъжвала. При това отдавна  Mr. Green
Виж целия пост
# 56
Аз на една сватба с шведска маса съм била гост и мога да кажа, че гладни си останахме. А като изнесат някое от менютата - те общо май две бяха - такава опашка се извиваше, все едно пенсии раздават, и сватбата просто секваше. Да не говорим, че за последните на опашката храна не оставаше (да подчертая, че младоженците се чувстваха зле, защото бяха предвидили и платили да остане даже храна). Но парен каша духа - след като от салатите успях да взема за мен и мъжа ми само няколко самотни марулки, на следващия кръг подкупих сервитьора - викам му свиркай като наближи момента  Simple Smile Първа бях. Като и не съм си пълнила чинията, защото ги мислех останалите на опашката, но резултатът беше, че един приятел не хапна нищо ни от салатите, ни от основното. Не си мислете, че сме от лакомите, но съгласете се, цял ден иху-аху, търчане, по малко алкохол и като няма какво да сложиш в устата си накрая поради така стеклите се обстоятелства или каквото и да било, е най-малкото неприятно, бързо напиващо и т.н.

Една приятелка работи в този хотел, занимава се точно с организацията на събитията в ресторанта, доколкото знам, цените са повече от добри, а хотелът е нов:
http://sofia.zavedenia.com/1880/%D0%A0%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%9E%D … 1%84%D0%B8%D1%8F/
Виж целия пост
# 57
И аз исках шведска маса, но управителя ме разубеди точно с мотива, че на такива половината гости остават гладни. И не мога да приема, че сватбата с порцион е селска. Била съм на подобен тип събиране (повода беше друг) в село по старите обичаи - там седиш на пейката и жените обикалят да поднасят която каквото е приготвила и си избираш какво да си сложиш в чинията.
Виж целия пост
# 58
Да споделя и аз, мога с нещо да съм ти полезна. От Русе съм и се омъжих преди седем години.Сватбата ни беше на ресторант с лятна градина през месец юни.Ако имаш възможност направи го така.Страхотно се получи, чистия въздух, свежите цветя и откритото пространство създават невероятна атмосфера.Гостите бяха около 80 човека, а куверта мисля, че беше 30лева.Храната така и остана по чиниите, защото всички танцуваха и оставиха хапването на заден план.Направи си снимки на открито и на закрито, професионални.Остава страхотен спомен.Желая ти един незабравима сватба.  bouquet
Виж целия пост
# 59
Богиня, в кой ресторант ти беше сватбата?

Евентуално ако се заявят определен брой от две различни менюта и така да избират гостите, последните вероятно пак ще са прецакани или да се поръчат вповече  Thinking  Гледам, че искат точна бройка, защото те си ги приготвят нещата от предния ден, което не е много приятно, ама така правят.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия