Барзо,лесно,но най-вече и вкусно!

  • 3 506
  • 12
Това е едно испанско ястие което научих докато бях там за месец.Това е най правеното ястие от испанките.
Значи нужни са ви 500г. картофи,една глава стар лук и 6 яйца.
Сложете картофите да ви се пържат.Когато са почти готови прибавете и ситно нарязания лук.След като се испържат добре ги прибавете към добре разбърканите яйца.Прибавете сол на вкус.След това тази смес я пържете  като омлет,самоче при пърженето го обръщайте такаче да придобие вид като питка.
Опитайте,няма да сбъркате.
  chefуспех на всички.
Виж целия пост
# 1
Аз съм правила това обаче без лук и наистина е много хубаво.Но сега ще опитам и с лук. със сигурност ще ми хареса понеже обичам яйца с лук Wink
Виж целия пост
# 2
това е испанска тортия.
само ако може да се намеся.....хубаво е картофите да не се пържат, а да се задушават, нарязани на кубчета
след като се готови се объркват в купа с предварително разбитите яйца. слагат се в тиган и на слаб огън се прави тортията, за да не изгори Simple Smile
обръща се с помощта на по-голяма чиния или табла
моите деца много я хапват
ако се сложат картофите към яйцата ще стане много мазна
може да се добави и спанак, лук, скариди...кой каквото обича Grinning
Виж целия пост
# 3
АМи аз искам да попитам не става ли много мазно, аз по принцип картофите ги пържа в повечко мазнина, после като сложа и лука вътре - как се вадат  newsm78 или направо с мазнината, картофите и лука се пържат като омлет newsm78

Ох, може ли малко повечко обяснение Wink
Виж целия пост
# 4
...Ох, може ли малко повечко обяснение
Дидка ето  Simple Smile .

На мен Тортията ми прилича на яйца бъркани с картофи, които прави мама .
Точно пържени картофи , поляти с разбъркани яйца и това хубаво объркано и изпържено, ама не на омлет . Много е вкусно и предполагам с разни други продукти също ще е хубаво .
Абе Тортията( и други спанишки ) е влязла в списъка ми  Flutter !
Виж целия пост
# 5
Звучи много вкусно, ще опитам Wink
Виж целия пост
# 6
Това е едно испанско ястие което научих докато бях там за месец.Това е най правеното ястие от испанките.
Значи нужни са ви 500г. картофи,една глава стар лук и 6 яйца.
Сложете картофите да ви се пържат.Когато са почти готови прибавете и ситно нарязания лук.След като се испържат добре ги прибавете към добре разбърканите яйца.Прибавете сол на вкус.След това тази смес я пържете  като омлет,самоче при пърженето го обръщайте такаче да придобие вид като питка.
Опитайте,няма да сбъркате.
  chefуспех на всички.
Хихи, аз пък ги знам като яйца (дали пък не беше картофи?) по македонски  Mr. Green.
Виж целия пост
# 7
това е испанска тортия.
само ако може да се намеся.....хубаво е картофите да не се пържат, а да се задушават, нарязани на кубчета
след като се готови се объркват в купа с предварително разбитите яйца. слагат се в тиган и на слаб огън се прави тортията, за да не изгори Simple Smile
обръща се с помощта на по-голяма чиния или табла
моите деца много я хапват
ако се сложат картофите към яйцата ще стане много мазна
може да се добави и спанак, лук, скариди...кой каквото обича Grinning
.
Няма никакво значение,4е прибавяш картофите към яйцата.Това незначи,че ще бъде тортията по мазна.Напротив и без тои яйцата поемат  повече мазнина.
Няма да стане по мазно.Опитайте и ще се уверите сами.

Виж целия пост
# 8
Имам един въпрос относно тортията.
КОгато сложа да пържа картофите и много ми залепват. Аз обикновенно го пържа във фритюрник, но за тортията ги запържвам в обикновена тенджера с малко олио. Кажете някакъв трик или така е при всички вас.
Виж целия пост
# 9
Дид, тя моренa ти е дала линк, там exstrema е обяснила стъпка по стъпка как се прави Grinning


и  пак  казвам, че по-добре да се извадят готовите картофи от олиото и да се прибавят към яйцата, защото иначе остава много мазнина в тигана и става тежко ( аз съм скръндза откъм олио Wink) в началото докато налучкам рецептата така правих и аз
после като объркам яйца+картофи дори ги слагам в сух тиган, защото преди това не съм отцедила хубаво картофите от мазното Simple Smile

а морена може да заповяда в тара да опита тортия оригиналише Mr. Green
Виж целия пост
# 10
Имам един въпрос относно тортията.
КОгато сложа да пържа картофите и много ми залепват. Аз обикновенно го пържа във фритюрник, но за тортията ги запържвам в обикновена тенджера с малко олио. Кажете някакъв трик или така е при всички вас.
къде ти залепват? картофите един за друг? Simple Smile
преди така от мързел ги пусках във фритюрника, сега си слагам достатъчно олио за пържене, да покрие картофите и на слаб огън. после това олио си го слагам в едно бурканче и в хладилника до следващата тортия Grinning
 иначе ако сложиш малко мазнина наистина залепват


много хубаво име си има детенцето ти Wink
Виж целия пост
# 11
Имам един въпрос относно тортията.
КОгато сложа да пържа картофите и много ми залепват. Аз обикновенно го пържа във фритюрник, но за тортията ги запържвам в обикновена тенджера с малко олио. Кажете някакъв трик или така е при всички вас.
къде ти залепват? картофите един за друг? Simple Smile
преди така от мързел ги пусках във фритюрника, сега си слагам достатъчно олио за пържене, да покрие картофите и на слаб огън.
после това олио си го слагам в едно бурканче и в хладилника до следващата тортия Grinning
 иначе ако сложиш малко мазнина наистина залепват


много хубаво име си има детенцето ти Wink


Благодаря ти за името на дъщеря ми. Стана ми много мило и приятно!!!
А картофките залепват предимно за тенджерата и се зачудих дали ако ги пържа във фритюрника дали ще стане тортията?!
Виж целия пост
# 12
Имам един въпрос относно тортията.
КОгато сложа да пържа картофите и много ми залепват.
Ами използвам тефлонов тиган и не залепват Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия