Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

  • 251 216
  • 537
# 60
Кайсиите от компот ли? А с друг плод? Какъв?

да,от компот. други плодове- по-горе казаха праскови, круши, банани...
експериментирай смело и кажи/покажи резултата  Simple Smile

маслото така ли го слагате или го разстопявате преди това ?!?!?!
а аз слагам маслото на парченцата върху карамела,след като го махна от котлона
Виж целия пост
# 61
Маслото го разтопявам направо в тавата на котлона и после сипвам захарта.
Но на това не мога да отговоря , нещо ни ми е ясно какво имаш предвид, как да разтопим карамела във фурната newsm78 Някой друг, ако се сеща да ти помогне или объясни по-подробно

Аз сложих 1-во захарта - после маслото  newsm78 може и за това да не стане както трябва, че тавата голяма - котлона малък - кой знае  Rolling Eyes
А за фурната питах дали някои е слагал захар да се каремелизира там вместо на котлона и дали става  Wink
Виж целия пост
# 62
Не съм пробвала във фурната, защото трябва да се бърка захартта да не загори.  chef
Виж целия пост
# 63
Не съм пробвала във фурната, защото трябва да се бърка захартта да не загори.  chef

OK - другия път ще сложа 1-во маслото, после захарта - да видим  thumbsup
Виж целия пост
# 64
Браво! Рецептата е страхотна, лесна, вкусна и не скъпа  Hug
Виж целия пост
# 65
Последно да уточним първо захарта после маслото, или първо маслото после захарта или двете едновременно?
Виж целия пост
# 66
Сладкишът е страхотен, снощи го направих и стана много вкусен.
Мерси за рецептата.
Виж целия пост
# 67
Последно да уточним първо захарта после маслото, или първо маслото после захарта или двете едновременно?

Аз ти отговарям  Hug
1. маслото
2. захарта
иначе, захарта ще  "изгори", докато се разтопи маслото Peace
Виж целия пост
# 68
а карамел не се ли прави на "сух" тиган  newsm78
всъщност сигурно няма голямо значение
Виж целия пост
# 69
И аз направих днес този сладкиш  Simple Smile Маслото със захарта разтопих направо във фурната. Не ми изгоря захарта. А сладкиша стана супер  Wink
Виж целия пост
# 70
аз правя същия, но ако нямам ябълки под ръка слагам праскови от компот или друг плод, а към заливащата смес добавям смлени орехи  chef
Виж целия пост
# 71
Сега се сещам, че аз правех редовно подобен сладкиш по време на студентските ми години(1992г Rolling Eyes) Разликата е, че слагам 5 яйца и вместо ябълки се слагат плодовете на компот от кайсий, а сока от компота се слага накрая в карамела и се залива с него Wink
Виж целия пост
# 72
И аз го правих днес-стана супер!
Виж целия пост
# 73
Във вторник ще правя отново този сладкиш, но понеже предния път не можах да настържа хубаво тестото /много време го държах във фризера, но и много бързо след това омекваше и не можеше да се рендосва/, дали да не пробвам да нарежа ленти от него и да ги кръстосам над слоя с ябълковата смес. Ама и аз го обясних... Американските пайове така ги декорират отгоре.
Дайте съвето, моля! Simple Smile
Виж целия пост
# 74
Струва ми се че бъркаш този сладкиш с друг подобен.
Правила съм ябълков щрудел -по същия начин се стърже тестото отгоре или се нареждат ленти.Иначе Мамица беше пуснала рецептата за нения Мрежест сладкиш-прави се пак така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия