Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

  • 251 265
  • 537
# 75
Във вторник ще правя отново този сладкиш, но понеже предния път не можах да настържа хубаво тестото /много време го държах във фризера, но и много бързо след това омекваше и не можеше да се рендосва/, дали да не пробвам да нарежа ленти от него и да ги кръстосам над слоя с ябълковата смес. Ама и аз го обясних... Американските пайове така ги декорират отгоре.
Дайте съвето, моля! Simple Smile

бъркаш ги  Simple Smile a този, за който ти говориш, мен ме тормози точно с това рендосване на тестото. по-бързият начин е на ленти Wink но да не разводняваме темата))
Виж целия пост
# 76
Този сладкиш става с всякакви плодове.Аз слагам в сместта и ядки и сушени плодове и заливам с това пресните плодове,които трябва да са красиво подредени,защото сладкиша после се обръща. Става още по-вкусно.  Тези ,които не обичат сладкиш тип реване,може да не го заливат накрая и става като кекс.За още по добър вкус лятото преди да го сервирам го гарнирам със сладолед,а зимата със сметана.
Бон апетит!!! Simple Smile
Виж целия пост
# 77
Във вторник ще правя отново този сладкиш, но понеже предния път не можах да настържа хубаво тестото /много време го държах във фризера, но и много бързо след това омекваше и не можеше да се рендосва/, дали да не пробвам да нарежа ленти от него и да ги кръстосам над слоя с ябълковата смес. Ама и аз го обясних... Американските пайове така ги декорират отгоре.
Дайте съвето, моля! Simple Smile

бъркаш ги Simple Smile a този, за който ти говориш, мен ме тормози точно с това рендосване на тестото. по-бързият начин е на ленти Wink но да не разводняваме темата))

Аууууу, момичета, много се извинявам  Embarassed Наистина ги бъркам, защото и двата правих съвсем скоро.
Виж целия пост
# 78
Този сладкиш става с всякакви плодове.Аз слагам в сместта и ядки и сушени плодове и заливам с това пресните плодове,които трябва да са красиво подредени,защото сладкиша после се обръща. Става още по-вкусно.  Тези ,които не обичат сладкиш тип реване,може да не го заливат накрая и става като кекс.За още по добър вкус лятото преди да го сервирам го гарнирам със сладолед,а зимата със сметана.
Бон апетит!!! Simple Smile
Това, обаче, вече е друг сладкиш. Наистина е хубав, но различен. Ябълковият с карамел си е точно този от началото на темата. Аз също го правя често, особено през зимата, когато ябълките са в повече.
Виж целия пост
# 79
Какво ще кажете, дали може да стане и с ягоди и те са киселки? newsm78
Виж целия пост
# 80
Ще стане,и още как!
Виж целия пост
# 81
Лео,пак ми провали диетата с този страхотен сладкиш Hug
Отгоре сложих цедено мляко с малко захар и е още по -чуден вкуса.Сега ще го опитам с черешки  chef
Виж целия пост
# 82
Лео,пак ми провали диетата с този страхотен сладкиш Hug
Отгоре сложих цедено мляко с малко захар и е още по -чуден вкуса.Сега ще го опитам с черешки  chef

А може ред ягодки,ред черешки ooooh! Грехота!
Виж целия пост
# 83
Днес го правих сладкиша - с ябълки! Много се хареса и се изяде преди да изстине  ooooh!
Благодарско за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 84
Този сладкиш го знаех с кайсии или праскови(може и от компот). Идеята с ябълките е чудесна и ме наведе на мисълта, че може да стане и с компот от круши. И тъй като ягодите още не са станали при нас, а имам останали 2-3 компота от круши, ето какво спретнах вчера:

Само че, тъй като формата ми за торта е по-голяма, удвоих количеството на тестото за заливане и сложих по-малко захар(че крушите са по-сладки). Резултата е превъзходен сладкиш, подобен на една крушова торта с карамел, която ядохме наскоро в едно кафе!

Лео, благодаря за идеята!   bouquet
Виж целия пост
# 85
Вчера пак правих такъв сладкиш, но този път с компот от сливи - пак стана много вкусен  Grinning.
Лео,   bouquet
Виж целия пост
# 86
Радвам се ,че ви харесва и на нас ни е любим!  bowuu bowuu

natalyna , много хубаво изглежда!
Виж целия пост
# 87
И аз спретнах сладкиша на Лео-мммммм страхотен вкус
Виж целия пост
# 88
Я да питам и аз, преди да изсипете тестото намазвате ли тавичката или направо си го изсипвате и печете?
Виж целия пост
# 89
Я да питам и аз, преди да изсипете тестото намазвате ли тавичката или направо си го изсипвате и печете?

Тестото го изсипваш върху карамела с ябълките, нищо не мажеш. Имай предвид,че тестото е малко и не винаги покрива плътно ябълките, но после се надига и става  Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия