Панирано кисело мляко

  • 14 752
  • 43
# 15
паста Патафри
1/2 бутилка бира, 3 яйца, 100 гр. брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтъците.
Жълтъците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с жълтъчената смес. Прибавя се сол на вкус.


И аз не знаех какво е патафри.Благодаря за инфото. Peace
Виж целия пост
# 16
Не бях чувала до сега че се панира кисело мляко. Ще опитам и аз.
Виж целия пост
# 17
Момичета,
пробвах с търсачката, но нищо не открих, имате ли представа как се прави панирано кисело мляко?
  bouquet

трябва да е изцедено кисело мляко, почти да залепва за лъжицата.
Виж целия пост
# 18
Мммммммм, стана много вкусно и Джудженцета беше много доволно. Подправих млякото с малко чесън на прах, копър сол, малко майорана. ще пробвам и сдруги подправки, не слагах черен пипер заради малката. Знаех, че мазнината трябва да е повече и да е много, гореща и въпреки това се поизложих с първите две.  Най-вкусни станаха тези в "патафри", Мислех да опитам и в корнфлейкс, но накрая забравих ooooh! Нищо, другият път! А, и повече ни харесаха тези които бяха в царевично брашно, а не в галета.
Радвам се, че се получи   bouquet
Виж целия пост
# 19
А да знае някой как се прави суха патафри(нещо като тази дето я продават в Била, в пакетчета)?
Виж целия пост
# 20
Как цедите киселото мляко?
Виж целия пост
# 21
Как цедите киселото мляко?
Млякото го изцеждам така: изсипвам няколко бурканчета мляко в тензух, завързвам тензуха и го поставям над някакъв съд, за да се изцежда. След едно денонощие вече е готово. Но доколкото знам има едно мляко, което е толкова гъсто, че все едно е изцедено, дори на опаковката пише, че е цедено мляко.
Виж целия пост
# 22
Да, има цедено мляко в магазините - то е в кофичка за обикновенно кис. мляко, само че пише ЦЕДЕНО ..

Иначе, това панирано кис. мляко е едно от най- изумителните, но и страшно вкусни неща, които съм яла ... Тук в нашия град са специалитет в един ресторант и досега няма нито един път да съм отишла и да не съм хапвала такова ... Ама как го правят - нямам и представа ...
Ще опитам с паста Патфри и аз  Grinning
Виж целия пост
# 23
Звучи ми вкусно, а когато разбивате белтъците на сняг слагате ли нещо при тях, как го правите? Защото не винаги ми се получава хубав сняг. Grinning Споделете някоя хитринка.
Виж целия пост
# 24
Мощеш да им сложиш капка лимонов сок. Внимавай да нямаш дори и капка вода по миксера или купата в която разбиваш белтъците!
Виж целия пост
# 25
А аз си цедя мляко върху хавлия. Става доста по-бързо. Но най-лесно е с готовото цедено мляко Wink
Виж целия пост
# 26
Мощеш да им сложиш капка лимонов сок. Внимавай да нямаш дори и капка вода по миксера или купата в която разбиваш белтъците!
Благодаря ти за съвета!  bouquet Ще пробвам та дано да се получи.
Виж целия пост
# 27
В домашни условия енинственото, за което се сещам е да се разбъркат брашно и яйца на прах. Но няма да е същото, а и за какво ти е?

З абелтъците- за да стане хубав сняг белтъците трябва да са  много студени и да се рабиват на топло( върху леко загрят котлон)
Виж целия пост
# 28
djemma, това за белтъците си го записвам веднага, за да не го забравя! От теб всякакви съвети приемам, защото всичко, което съм направила по твоя рецепта става!   bouquet
Виж целия пост
# 29
Нищо не стана...по-точно на вкус бяха добре, но на вид Embarassed
Изцеди се млякото с подправките и чесънчето, направих топчета, които овалях в галета. Пуснах ги в горещо олио и... стана тя една ooooh! размекна се млякото и топчетата направо се раздробиха Crossing Arms
Кажете ми къде сбърках?
  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия