Панирано кисело мляко

  • 14 744
  • 43
Момичета,
пробвах с търсачката, но нищо не открих, имате ли представа как се прави панирано кисело мляко?
  bouquet
Виж целия пост
# 1
Чувала съм за паниран сладолед. Може би по същия начин, ама сигурно трябва млякото да е замразено!
Виж целия пост
# 2
мислех си ако му сложа желатин да се "постегне" малко newsm78....не знам Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Желирано мляко?!? Дали става, не съм много сигурна...
Виж целия пост
# 4
Ау, тази рецепта ще чакам с нетърпение!
Виж целия пост
# 5
Ето рецепта за панирано кисело мляко. WinkЗаписала съм си я когато я правиха във "На кафе" при Гала.:

Панирано кисело мляко

галета
кисело мляко
копър ,чесън/чисън на прах/ ,черен пипер ,сол
Мляко се разбърква с подправките.
След това се изцежда се изцежда за 3-4 часа.
Оформят се малки "кюфтенца"и се пържат ,като преди това се овалват с галетата.
Виж целия пост
# 6
Благодаря, Мимис  bouquet
а само в галета ли се овалва?
Виж целия пост
# 7
Явно да,само в галета,щом така съм си записала.... Wink
Виж целия пост
# 8
В нашто кръчме предлагат панирано кисело мляко, което е като бухтички. Значи млякото е цедено, по желание объркано с подправки, а панировката е паста Патафри или както там се пише.
Виж целия пост
# 9
Забърках, направо цедено кисело мляко сутринта с подправки и въпреки това го оствих да се отцеди, ако има да пуска още нещо. Приготвила съм си галета, царевично брешно-чисто и с подправки, а ще направя и малко патафри, за да пробвам по всички начини. Това ще е менюто за обяд, да видим какво ще се получи.
Виж целия пост
# 10
Стискаме палци   Wink
Виж целия пост
# 11
Аз съм панирала /успешно Laughing/ кисело мляко, но преди доста време. Доколкото си спомням, беше така:
Поизцедено /или гъсто/ кисело мляко се посолява на вкус, добавят се копър и малко пресован чесъв. С чаена лъжичка се взема от сместа и се поставя в чиния с брашно. Поръсва се с брашното, овалва се. После топчето се топи в панировка от яйце, брашно, бира, сол, черен пипер. Пържи се в обилно количество олио, отцежда се върху кухненска хартия. Много е вкусно, хубаво че ме подсетихте пак да използвам рецептата.
Виж целия пост
# 12
Мммммммм, стана много вкусно и Джудженцета беше много доволно. Подправих млякото с малко чесън на прах, копър сол, малко майорана. ще пробвам и сдруги подправки, не слагах черен пипер заради малката. Знаех, че мазнината трябва да е повече и да е много, гореща и въпреки това се поизложих с първите две.  Най-вкусни станаха тези в "патафри", Мислех да опитам и в корнфлейкс, но накрая забравих ooooh! Нищо, другият път! А, и повече ни харесаха тези които бяха в царевично брашно, а не в галета.
Виж целия пост
# 13
А какво представлява това "патафри"?
Виж целия пост
# 14
паста Патафри
1/2 бутилка бира, 3 яйца, 100 гр. брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтъците.
Жълтъците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с жълтъчената смес. Прибавя се сол на вкус.
Виж целия пост
# 15
паста Патафри
1/2 бутилка бира, 3 яйца, 100 гр. брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтъците.
Жълтъците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с жълтъчената смес. Прибавя се сол на вкус.


И аз не знаех какво е патафри.Благодаря за инфото. Peace
Виж целия пост
# 16
Не бях чувала до сега че се панира кисело мляко. Ще опитам и аз.
Виж целия пост
# 17
Момичета,
пробвах с търсачката, но нищо не открих, имате ли представа как се прави панирано кисело мляко?
  bouquet

трябва да е изцедено кисело мляко, почти да залепва за лъжицата.
Виж целия пост
# 18
Мммммммм, стана много вкусно и Джудженцета беше много доволно. Подправих млякото с малко чесън на прах, копър сол, малко майорана. ще пробвам и сдруги подправки, не слагах черен пипер заради малката. Знаех, че мазнината трябва да е повече и да е много, гореща и въпреки това се поизложих с първите две.  Най-вкусни станаха тези в "патафри", Мислех да опитам и в корнфлейкс, но накрая забравих ooooh! Нищо, другият път! А, и повече ни харесаха тези които бяха в царевично брашно, а не в галета.
Радвам се, че се получи   bouquet
Виж целия пост
# 19
А да знае някой как се прави суха патафри(нещо като тази дето я продават в Била, в пакетчета)?
Виж целия пост
# 20
Как цедите киселото мляко?
Виж целия пост
# 21
Как цедите киселото мляко?
Млякото го изцеждам така: изсипвам няколко бурканчета мляко в тензух, завързвам тензуха и го поставям над някакъв съд, за да се изцежда. След едно денонощие вече е готово. Но доколкото знам има едно мляко, което е толкова гъсто, че все едно е изцедено, дори на опаковката пише, че е цедено мляко.
Виж целия пост
# 22
Да, има цедено мляко в магазините - то е в кофичка за обикновенно кис. мляко, само че пише ЦЕДЕНО ..

Иначе, това панирано кис. мляко е едно от най- изумителните, но и страшно вкусни неща, които съм яла ... Тук в нашия град са специалитет в един ресторант и досега няма нито един път да съм отишла и да не съм хапвала такова ... Ама как го правят - нямам и представа ...
Ще опитам с паста Патфри и аз  Grinning
Виж целия пост
# 23
Звучи ми вкусно, а когато разбивате белтъците на сняг слагате ли нещо при тях, как го правите? Защото не винаги ми се получава хубав сняг. Grinning Споделете някоя хитринка.
Виж целия пост
# 24
Мощеш да им сложиш капка лимонов сок. Внимавай да нямаш дори и капка вода по миксера или купата в която разбиваш белтъците!
Виж целия пост
# 25
А аз си цедя мляко върху хавлия. Става доста по-бързо. Но най-лесно е с готовото цедено мляко Wink
Виж целия пост
# 26
Мощеш да им сложиш капка лимонов сок. Внимавай да нямаш дори и капка вода по миксера или купата в която разбиваш белтъците!
Благодаря ти за съвета!  bouquet Ще пробвам та дано да се получи.
Виж целия пост
# 27
В домашни условия енинственото, за което се сещам е да се разбъркат брашно и яйца на прах. Но няма да е същото, а и за какво ти е?

З абелтъците- за да стане хубав сняг белтъците трябва да са  много студени и да се рабиват на топло( върху леко загрят котлон)
Виж целия пост
# 28
djemma, това за белтъците си го записвам веднага, за да не го забравя! От теб всякакви съвети приемам, защото всичко, което съм направила по твоя рецепта става!   bouquet
Виж целия пост
# 29
Нищо не стана...по-точно на вкус бяха добре, но на вид Embarassed
Изцеди се млякото с подправките и чесънчето, направих топчета, които овалях в галета. Пуснах ги в горещо олио и... стана тя една ooooh! размекна се млякото и топчетата направо се раздробиха Crossing Arms
Кажете ми къде сбърках?
  bouquet
Виж целия пост
# 30
Дали пък не трябва да се сложи към изцеденото кисело мляко и малко извара, за да стегне още повече и да не се раздробяват топчетата?!?
Виж целия пост
# 31
Не вярвам, ще се получи нещо съвсем друго. Поне нашите готвачки не слагат. Сигурно си зависи и млякото какво е, в нашия регион се използва Роса. Я michel да каже подробности, нали при нея се получи    bouquet
Виж целия пост
# 32
Нищо не стана...по-точно на вкус бяха добре, но на вид Embarassed
Изцеди се млякото с подправките и чесънчето, направих топчета, които овалях в галета...
Кажете ми къде сбърках?
  bouquet

Ама само в галета ли?Ако е така наистина ще се разтекат.
Виж целия пост
# 33
Да, само в галета...може би е от това Rolling Eyes
Виж целия пост
# 34
Пробвай с панировка.Първо галета или брашно и после Патафри.Аз не си играя да разбивам отделно белтъци и жълтъци, а ползвам рецептата за байганети(има темичка малко по-долу)-2 яйца се разбиват с чаша бира и брашно.Трябва да стане гъсто палачинково тесто.Успех! Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 35
Ще пробвам, мерси  bouquet
Виж целия пост
# 36
Пробвай с панировка.Първо галета или брашно и после Патафри.Аз не си играя да разбивам отделно белтъци и жълтъци, а ползвам рецептата за байганети(има темичка малко по-долу)-2 яйца се разбиват с чаша бира и брашно.Трябва да стане гъсто палачинково тесто.Успех! Laughing Laughing Laughing
Брашното полепва и изолира по-добре. Иначе за Патафри-то - и аз така
Виж целия пост
# 37
Аз ползвах само кисело мляко с подправки. Киселото мимляко беше цедено на някаква ямболска фирма, от МЕТРО го взимам, тук около нас го нама в суперите, но много го харесваме и за ядене, и за салати, и за слдкиши, а сега и за панирано! Овалвах го в галета или царевично брашно, после в яице и после пак в галета или царевично, защото и на мен първите две ми се разпаднаха, но аз си помислих че не ми се е било загряло достатъчно олиото  newsm78 С пататафри станаха супер, както и с царевичното брашно (бях го омесила и с разни пепери и пикантина, малко) Мммммм, много вкусни станаха!
Виж целия пост
# 38
Момичета вие сте страшни, къде ви идват на акъла такива рецепти-даже не съм предполагала, че може да има панирано кисело мляко  newsm12. Обещавам да пробвам да го сготвя и да споделя.
Виж целия пост
# 39
Вчера го направих. Хубаво е докато е топло. Само че панировката поема доста мазнина, което на мен не ми харесва! Но...всеки с вкуса си. Grinning
Виж целия пост
# 40
Пържи на силен огън, така няма да поеме толкова мазнина. А по принцип всяко панирано ястие е вкусно само топло, за съжаление  Confused
Виж целия пост
# 41
Ами на най-силно го пържих, то нали панираните неща така се правят? И все пак с панировка си е така Simple Smile, мазничко Simple Smile. Обаче вече мога да кажа, че и това опитах Simple Smile.
Виж целия пост
# 42
И аз ще опитам да направя панирано кисело мляко. Яла съм в едно заведение и много ми хареса.
Виж целия пост
# 43
Нищо не стана...по-точно на вкус бяха добре, но на вид Embarassed
Изцеди се млякото с подправките и чесънчето, направих топчета, които овалях в галета. Пуснах ги в горещо олио и... стана тя една ooooh! размекна се млякото и топчетата направо се раздробиха Crossing Arms
Кажете ми къде сбърках?
  bouquet

И при мен така стана.Опръсках всичко,стана ужасно.Никога няма да пробвам повече. Naughty
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия