За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 98 934
  • 732
# 15
Да се запиша и аз в новата тема  Laughing

Миналата година правих няколко буркана мариновани патладжани.
Бях яла салата от сурово-мариновани патладжани в един ресторант и много ми хареса. Търсих подобна рецепта в интернет, за да си приготвя и аз, но не се получи съвсем същото.

В крайна сметка ги направих полу-сурово мариновани Grinning
Суровите патладжани трябваше да се потопят за няколко минути във вряща марината и после да се наредят в буркани с обичайните подправки - чесън, копър, чер пипер. Добре стана, но захарта дойде малко в повече и станаха прекалено сладникави. Освен това се варят заради капачката и от това допълнитено губят суровия си вид.

Някой знае ли рецепта за сурово-мариновани патладжани?
Иска ми се трайно да консервирам такива, които да хрупкат малко Simple Smile.
Виж целия пост
# 16
Аз готвя само лук, пипер и домати, много ни е вкусно, затварям в буркани и заварявам 10-15 мин.  Laughing
Виж целия пост
# 17
И аз така си мислех,но ми се струва,че няма да стане толкова вкусно,та затова питам  Laughing А от към подправки само с магданоз или и още нещо слагате  Rolling Eyes

само магданоз, да. За мен лично доматената манджа страда  Joy от липсата на патладжан, но то е защото го обичам много. Виж, чушката не би ми липсвала, но той - да. Обаче го правИ както го ядете.


Някой знае ли рецепта за сурово-мариновани патладжани?
Иска ми се трайно да консервирам такива, които да хрупкат малко Simple Smile.

ей този е хрупкав http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,814.msg4235.html#msg4235 - снимката е 100 годишна, с телефон, да не те заблуждава,  но е за прясна консумация. Мисля си, че със заваряване всеки патладжан ще омекне. Само с консервант  Peace ще трябва да запазиш.
Виж целия пост
# 18
Благодаря и от мен       bouquet   за темата!

Хареса ми рецептата за печени чушки от миналата тема, ще направя така тази година.Че няма къде да варя буркани....
И като чета как всеки ден напредвате,  а аз  Embarassed    имам само по 1 доза сладко от ягоди и боровинки.Е, и пълна камера с грах и зелен боб, ама то това е лесно, не се брои.   Laughing

Привет на всички   bouquet! Да се разпиша и аз в новата тема с едни пукани рибки  с морков ,чесън и копър. Първите бурканчета за тази година.Иначе си ги обичаме и почти всеки ден си приготвяме по една чинийка ,която изчезва много бързо Wink.
Ох, как ми се приядохаааа....    Joy

Виж целия пост
# 19
Помагайте,че утре сутрин ще затварям тиквички,но се зачудих след като се наредят тиквичките в  буркана допълва  ли се с вода и колко минути се варят.
Виж целия пост
# 20
ние слагахме малко, защото като са посолени, те си пускат още вода .
+ 1 аспирин. Незнайно защо. Но са ми меки и спрях да ги затварям в буркани.
Виж целия пост
# 21
Не уточних,че  искам тиквичките за детето /на 1,3г/ без сол и аспирин.Колко минути да ги варя според вас ?
Виж целия пост
# 22
В новата темичка да се запиша с любима рецепта - и просто такаа с хляб я ядем, и затоплена с чукнати 2-3 яйца в нея, като миш-маш.  Миналата година една доза не ни стигна,та тази година ще правя двайсетачка, вместо десятка.

Салата "Десятка"




Виж целия пост
# 23
Аз съм пробвала в позната кисели тиквички. В буркан с оцет и копър/като кисели краставички, но не ми харесаха.
Едни такива меки... едвам преглътнах и за да не я обидя след големи кандърми ми написа и рецептата ooooh!
Но е въпрос на вкус!
SINEICKA, не знам дали съвсем без нищо тиквичките ще имат някакъв вкус newsm78
За вакумиране като краставичките/за капачка 7-8 мин.
А вече ги има и целогодишно на пазара. Прясното е по- добре от консервираното- в някои случаи, де Embarassed

Ау, Джема...как ми я навря тази тава под носа. Направо ми замириса на вкусно и сладко Hug
Виж целия пост
# 24
В новата темичка да се запиша с любима рецепта - и просто такаа с хляб я ядем, и затоплена с чукнати 2-3 яйца в нея, като миш-маш.  Миналата година една доза не ни стигна,та тази година ще правя двайсетачка, вместо десятка.

Салата "Десятка"







Миналата година я приготвих като на шега, но беше "точно в десятката". Сега ще мисля за двайсет и нагоре... Благодаря,Джемма!
Виж целия пост
# 25
Мисля,че тази рецепта на Джемма е точно в "Десятката ".Миналата година я пробвах като на шега,но през тази ще търся начин за две -три дозички. Благодаря, Джемма!
Виж целия пост
# 26
Да, вярно,една доза не стига. Ние много обичаме такъв тип патладжанено-пиперени манджи и ни се услади много. Simple Smile
Виж целия пост
# 27
Някой правил ли е сладко от арония с фикса на докотора? Дали се получава добре?  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 28
Здравейте ,да се запиша и аз в новата тема.Тази салата" Десятка "изглежда уникално ,сигурно и на вкус е уникална.Тези дни ще направя е аз от нея,че у нас се харчат такива летни манжди и зимно време са голям "хит" у дома.Само да попитам -нали е възможно да увелича броя на доматите от 10 на 15-20бр., че ми се иска да е по- доматено?
Виж целия пост
# 29
Разбира се, по вкус може да се променя всичко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия