За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 99 201
  • 732
# 210
Matze, благодаря!
Виж целия пост
# 211
raja_nikol, viki_1974, благодаря! А маринатата после сипвам ли я в бурканите? Въпросът е и за двете рецепти.

Днес обмислям за последно и довечера правя. Утре докладвам по коя Simple Smile
Виж целия пост
# 212
При моята рецепта не се налива маринатата. Патладжаните си пускат малко при варенето.
Виж целия пост
# 213
raja_nikol, viki_1974, благодаря! А маринатата после сипвам ли я в бурканите? Въпросът е и за двете рецепти.

Днес обмислям за последно и довечера правя. Утре докладвам по коя Simple Smile

То май късно виждам ама...аз винаги наливам отделеното сосче отгоре  Peace
Виж целия пост
# 214
Направих по рецептата на Вики. Малко промених подправките и долях от соса в бурканите.

Това, което не се събра по бурканите го изядохме и беше прието с одобрение от мъжкото тяло Simple Smile))

Благодаря за рецептата!
Виж целия пост
# 215
raja_nikol, моля дай ми я. Мисля предпочитам да е печен, но ще прочета и после ще реша. То утре вече трябва да съм решила, че ще почнат да изсъхват патладжаните.

3 кг патладжани се измива, нарязва се колкото локумчета, осолява се и се оставя 5-6 часа да се отцеди горчивата вода /не се бели/.
В голяма тава се слага 500 гр. оцет, и около 1 ч.ч. олио да заври във фурната. Отцедените патладжани се изсипват в тавата. Не се отваря 20-25мин, разбърква се и след още 20 мин. е готово. Изважда се, реже се магданоз и чесън на вкус, сипва се в буркани /конфитюрени/ и се заварява 15 мин. Излизат 10 бурканчета.



Гарантирам за вкуса  Peace

А във вода ли ги оставяш да си пуснат горчивото или без Rolling Eyes
Виж целия пост
# 216
Не във вода, в един голям гевгир  Peace
Виж целия пост
# 217
Ако приготвяте сок от арония в соковарка, захарта в машината ли слагате или предварително със захарта оставяте плодовете за една нощ на хладно ?

Предварително с машинка наситнявам, разбира се, че ципата е много здрава.
Виж целия пост
# 218
Здравейте кулинарки,
Искам да направя сладко от праскови. Не съм правила до сега и бих искала да ви попитам за изпитана рецепта. Каква да е пропорцията праскови захар? Има ли значение каква марка или производител да е захарта?  Thinking Колко бурканчета горе - долу излизат.
Миналата година правих три вида сладко, от череши, ябълки и круши. И трите ми бяха за първи път.
Интересното беше, че повечето бурканчета със сладкото от ябълки и круши мухляса от горе. Имате ли представа, защо се случва така?  Thinking
Виж целия пост
# 219
За рецепта не мога да помогна. Не ми харесват прасковите на сладко - блудкаво ми е. Аз ги обичам на компот Wink
Стерилизирала ли си бурканчетата после или само горещо и насипано? Това може да е една от причините - ако не са стерилизирани, Или ако капачките нещо не са били в ред - не са били добре вакумирани и е влязъл въздух. newsm78
Виж целия пост
# 220
Имате ли представа, защо се случва така?  Thinking

Да, защото влагата е била в повече,а захарта по-малко. Винаги слагам 1 към 1 захар, плод и вода. Захарта е консервант и ако е добре концентрирано сладкото няма как да мухляса и нищо не му става без стерилизация.Обаче,ако захарта е по-малко, задължително стерилизация.
Виж целия пост
# 221
Да се похваля и аз правих кетчупа на Пепчо Hug
Правих и сок от арония без консервиране, ще видим дали ще издържи.
Виж целия пост
# 222
И бурканите и капачките трябва да са сухи преди поставянето на сладкото в тях.
Виж целия пост
# 223
Е, добре де - как ги ядете тия сладка после с толкова много захар? Аз не мога. Навремето майка ми ги правеше така и си ги ядеше сама.
Вчера правих мармалад от сини сливи без захар. Ами получи се доста сладък.

И аз правих кетчупа на Пеп-чо, набелязан още от миналото лято. Одобри се от сина ми - той е основния консуматор на кетчуп вкъщи.
Тази седмица правих още и лютеница, печен пипер и пипер за пълнене - стерилизирани в буркани, кисели домати и конфитюр от сини сливи. За тази година - толкова, догодина пак  Laughing
Виж целия пост
# 224
Здравейте кулинарки,
Искам да направя сладко от праскови. Не съм правила до сега и бих искала да ви попитам за изпитана рецепта. Каква да е пропорцията праскови захар? Има ли значение каква марка или производител да е захарта?  Thinking Колко бурканчета горе - долу излизат.
Миналата година правих три вида сладко, от череши, ябълки и круши. И трите ми бяха за първи път.
Интересното беше, че повечето бурканчета със сладкото от ябълки и круши мухляса от горе. Имате ли представа, защо се случва така?  Thinking
Както са писали задължително сухи бурканчета и горещо сладко,за да се получи вакум./мързелива стерилизация/.Ако нямаш възможност,по късно заваряваш-тогава няма значение дали са сухи или не.
И ние сме правили сливи без захар и добре се получават,но пак така-горещи в сухи буркани.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия