За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 99 171
  • 732
# 510
Добавила съм линкове на първа страница с табелата за стерилизация предоставена от mario.d.k
и разяснението на Джема.
Благодаря за споделената информация Hug
Виж целия пост
# 511
Според мен "да ври с ключ" е когато прави мехури, ври и се обръща водата в съда. Така ги оставям да бълбукат около 10-15 минути , после ги вадя с едно специално приспособление и ги обръщам с капачката надолу. Така заварявам и лютеницата и сладката, защото докато ги напълня всичките бурканчета сместа се охлажда и няма да вакумират . Но това е защото аз приготвям в големи количества, имам условия за това.
Виж целия пост
# 512
На фурна  стерелизация става и за камби , люти чушки ,конфитюри и най- вероятно за всичко /каза мама/. На водна баня да са бурканите, задължително принципа студени буркани в студена фурна . Отгоре фурната да е на по слабичко, времето е в зависимост от това какво се стерелизира .
Виж целия пост
# 513

Според мен "да ври с ключ" е когато прави мехури, ври и се обръща водата в съда. Така ги оставям да бълбукат около 10-15 минути , после ги вадя с едно специално приспособление и ги обръщам с капачката надолу. Така заварявам и лютеницата и сладката, защото докато ги напълня всичките бурканчета сместа се охлажда и няма да вакумират . Но това е защото аз приготвям в големи количества, имам условия за това.


и да, така ври и доматения сок.
Виж целия пост
# 514
Благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 515
 EmbarassedМалко със закъснение ,но благодаря на пеп-4о за рецептата на салата "Ропотамо".  bouquet
Виж целия пост
# 516
направи ли?
Виж целия пост
# 517
Все още не,имах други ангажименти,но в най скоро време ще е.
Виж целия пост
# 518
Здравейте!
Преди време питах тук за рецепта за сладко от праскови и портокалови корички. След като не открих,пробвах да си съчиня и взе,че се получи нещо мноооогооо ароматно и вкусно Simple Smile
Ето и подробностите
http://kafesasmetana.blogspot.com/2013/09/blog-post_1895.html
Виж целия пост
# 519
Кажете ми какво да правя, от няколко години правя пукани мариновани люти чушлета по рецептата на пепчо, вчера пак ги направих и както всеки път слагам и по малко чесън , но сутринта като ги видях ми стана лошо , чесъна на дъното на бурканите е позеленял , кажете какво да правя , не ми се иска 15 буркана да отидат на вятъра  Sick
Виж целия пост
# 520
Кажете ми какво да правя, от няколко години правя пукани мариновани люти чушлета по рецептата на пепчо, вчера пак ги направих и както всеки път слагам и по малко чесън , но сутринта като ги видях ми стана лошо , чесъна на дъното на бурканите е позеленял , кажете какво да правя , не ми се иска 15 буркана да отидат на вятъра  Sick
Защо трябва да правиш нещо? Чесънът в комбинация с оцет доста често се оцветява. Нямам идея защо обаче. Опитай как са на вкус и ако са ОК значи няма проблем.  Peace
Виж целия пост
# 521
от чесъна си е, нищо им няма на бурканите. Окислява се нещо, първо ставаше с китайския чесън, но после видях, че и с наш се получава. Не го яж просто.
Виж целия пост
# 522
Кажете ми какво да правя, от няколко години правя пукани мариновани люти чушлета по рецептата на пепчо, вчера пак ги направих и както всеки път слагам и по малко чесън , но сутринта като ги видях ми стана лошо , чесъна на дъното на бурканите е позеленял , кажете какво да правя , не ми се иска 15 буркана да отидат на вятъра  Sick

Не се притеснявай. и аз правих "рибки" по рецептата на "Пепчо",само че добавих и 1с.л. олио - стават много вкусни.
Виж целия пост
# 523
ам'че то  в рецептата си има олио (или зехтин 1 с.л.)

Цитат
За 1 буркан (0.8л.) са необходими:
1 равна с.л. сол
1 с.л. с връх захар
1 с.л. олио или зехтин
80 мл оцет
3-4 скилидки чесън, ако са големи - срязани на 2-3
5-6 зърна черен  пипер
целина, магданоз - едро нарязани
Виж целия пост
# 524
пеп4о, извинявай, но от 1-ва стр.забелязах само това:

В един такъв буркан се слагат:
1 равна с.л. сол - 15 гр.
1 с връх с.л. захар - 25 гр.
1-2 скилидки чесън
70-80 мл. оцет
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия