БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 244
  • 735
# 375
По въпрос 1 - може да не ги белиш, ако добре ги изтъргваш с гъбата под течаща вода. (Аз ги беля за децата и не ги беля за себе си, но ползвам само био моркови, за обикновените не бих рискувала без белене сигурно).

Въпрос 2: тук с еусмихнах - ще ги обелиш ли преди да ги разрежеш на две ? Обели ги и според отвора на уреда и големината на плода, виж дали е нужно да се режат. Опитай, става, но вкусът е различен, защото доста се "разпенват". Като бързаш и е по-добре така, отколкото "хич" Simple Smile
Виж целия пост
# 376
Няма смисъл да се белят морковите. Достатъчно е да са добре измити. Аз ги мия с четка под течаща вода.
Цитрусовите плодове по-добре не опитвай с обикновена сокоизтисквачка! Аз веднъж сложих половин лимон, нарязан, но веднага задръсти филтъра и докато я спра, замириса на изгоряла пластмаса. Не се скапа, но ако бях продължила - сигурно щеше да изгори.
Виж целия пост
# 377
Rallichka, по първия ти въпрос - винаги беля морковите и не бих използвала небелени. По втория въпрос - нямам цитруспреса и със сокоизтисквачка правя и сок от цитруси /обелени от кората/ и нямам проблем.
Виж целия пост
# 378
Добро утро!
Цопвам с въпросче - белите ли морковите преди да ги пуснете в сокоизтисквачката? Досега все съм белила (правя го с уреда за белене на краставици), но сега вече имам нова сокоизтисквачка, и смятам да я ползвам всеки ден, с доста голямо количество моркови - около 10-на  Grinning. Времето сутрин ми е кът, та си помислих, че поне тази операция мога да си спестя...


бели ги от вечерта и прибирай в торбичка в хладилника. Ако са домашни и добре измити - да, но купените не се знае с какво са третирани, да издържат пазар (както картофите се "мият" в една химия, която не позволява покълването им. 
Виж целия пост
# 379
Пак с въпрос Embarassed,дами
Сладък картоф- как точно се приготвя- направих го задушени за гарнитура към телешки кюфтета.Бяха доста сладки и приличаха на тичва-нито дъщеря ми,нито аз ги харесах и ги изхвърлих.
Но си мисля,че може да има нещо специфично в приготвянето им. Тук с тези плодове и зеленчуци и продукти се чувствам доста неорентирана,да не кажа по-силна дума Embarassed
Също,ако имате идея за тези банани за готвене-как се готвят..  bouquet
Виж целия пост
# 380
Ще правя торта,но крема малко ме притеснява:
заквасена сметана+банан+пудра захар
Как ви се вижда?Дали ще е хубав?Този банан сигурно ще потъмнее?А дали няма и да прокисне?
Нашето семейство се справя с тортите за 3 дни все пак.
Ето я и тортата:http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1894-domashna-shoko … va-torta-s-banani
Ще направя 2блата и двоен крем.
Виж целия пост
# 381
Ще правя торта,но крема малко ме притеснява:
заквасена сметана+банан+пудра захар
Как ви се вижда?Дали ще е хубав?Този банан сигурно ще потъмнее?А дали няма и да прокисне?
Нашето семейство се справя с тортите за 3 дни все пак.
Ето я и тортата:http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1894-domashna-shoko … va-torta-s-banani
Ще направя 2блата и двоен крем.

Направи си малко крем за проба - напр. 2-3 с.л. сметана + захар на вкус + малко банан - и виж дали ще ти хареса. Познаваш вкуса на вашето семейство и прецени дали ще ви допадне. Иначе за 3 дни - ами накрая няма да е същото, да......У нас торта повече от 2 дни не се задържа, но и торта с банани не съм правила, само кремчета за бърза употреба.
Виж целия пост
# 382
Магика, ако бързо се справяте с тортите няма за какво да се притесняваш .
Иначе комбинацията заквасена сметана и банан на мен лично много ми допада . Правя подобни торти ( в множествено число , че рецептите постоянно варират  Laughing ) , получава се много вкусно .
Виж целия пост
# 383
Правя шоколадовия сладкиш на Сладка хапка, с майонезата, за РД-то на един тийн. Заливката ме притеснява, ще я правя двойна - 200гр със 100гр масло, но няма ли да се чупи, вместо да се реже,  с това масло вътре?
Да заменя ли маслото с олио или да я направя, както си е по рецепта?
Виж целия пост
# 384
да, олио слагай
Виж целия пост
# 385
Правя шоколадовия сладкиш на Сладка хапка, с майонезата, за РД-то на един тийн. Заливката ме притеснява, ще я правя двойна - 200гр със 100гр масло, но няма ли да се чупи, вместо да се реже,  с това масло вътре?
Да заменя ли маслото с олио или да я направя, както си е по рецепта?

Някоко пъти съм правила въпросният сладкиш, но никога заливката не е била двойна доза. Винаги съм го правила с масло. Един път го рязах много трудно, но го и държах много на студено, разбрах си грешката и отгава я избягвам, а и със затоплен нож се реже лесно.
Докато пиша и Пеп-40 ме изпреварила, значи ставало и с олио...
Виж целия пост
# 386
    Когат0 се вари супа топчета , на кой етап на варенето се добавят топчетата (от кайма) ?  Blush
Виж целия пост
# 387
Аз ги слагам малко след началото.Първо зеленчуците и след 5мин. топчетата.
Виж целия пост
# 388
    Когат0 се вари супа топчета , на кой етап на варенето се добавят топчетата (от кайма) ?  Blush

Зеленчуците се кипват и варят около 10 минути и тогава топчетата и като и те поврят 10-тина минути тогава ориза.
Виж целия пост
# 389
   Когат0 се вари супа топчета , на кой етап на варенето се добавят топчетата (от кайма) ?  Blush
щом кипне водата. Прибавям топчетата, а когато заврат и те - отпенвам, тъй като е месо все пак и се появява пяна. Тогава зеленчуците  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия