БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 283
  • 735
# 390
  Благодаря ви ,пеп-4o, Genoveff и lozeva .   bouquet  bouquet   bouquet
Виж целия пост
# 391
   Когат0 се вари супа топчета , на кой етап на варенето се добавят топчетата (от кайма) ?  Blush
щом кипне водата. Прибавям топчетата, а когато заврат и те - отпенвам, тъй като е месо все пак и се появява пяна. Тогава зеленчуците  Peace
И аз така правя  Peace
Виж целия пост
# 392
Благодаря на всички,които се включиха по въпроса за морковите   bouquet
Виж целия пост
# 393
Влизам бясна, хем да се оплача, хем да ви питам нещо. Преди няколко месеца си взех тенджера под налягане и се оказа, че не е толкова сложно да се готви с нея  Laughing. Днеска правих боб,  обаче боба и предишния път и тоя просто не се сварява. Не иска и това е. Моля обяснете ми правилно ли го варя, че просто така се ядосах. Кисна боба около 12 часа, слагам в тенджерата на мах на котлона. Като стане под налягане и започне да фъшка  Laughing намалявам и оставям около 30 мин. Отворих тенджерата, боба си дрънка и стои бял тук-таме и видимо несварен. Сложих го в тенджерата за още 40 мин. Пак по същия начин И пак дрънка след това. Последните 2 пъти ми се случва и си мисля, че нама как да е от боба, тъй като въпреки че е на една и съща фирма предполагам са различни партиди, значи проблема е в моето готвене  Cry. Но пък всичко друго на тая тенджера става без проблем. newsm78
Виж целия пост
# 394

Бобчето не е редовно, няма начин да е от тенджерата. За 70 мин трябваше да е омекнал. Peace
Виж целия пост
# 395

Бобчето не е редовно, няма начин да е от тенджерата. За 70 мин трябваше да е омекнал. Peace
Подкрепям. Peace Боба го варя около час, но ми се е случвало и след три яаса пак да дрънчи.
Виж целия пост
# 396
убавите неща стават бавно.  Laughing  що не сложиш боба в обикновена тенджера вечерта , да ври на слаб котлон до сутринта. ще му омекнат кокалите , нЕма начин  Joy
Виж целия пост
# 397
Влизам бясна, хем да се оплача, хем да ви питам нещо. Преди няколко месеца си взех тенджера под налягане и се оказа, че не е толкова сложно да се готви с нея  Laughing. Днеска правих боб,  обаче боба и предишния път и тоя просто не се сварява. Не иска и това е. Моля обяснете ми правилно ли го варя, че просто така се ядосах. Кисна боба около 12 часа, слагам в тенджерата на мах на котлона. Като стане под налягане и започне да фъшка  Laughing намалявам и оставям около 30 мин. Отворих тенджерата, боба си дрънка и стои бял тук-таме и видимо несварен. Сложих го в тенджерата за още 40 мин. Пак по същия начин И пак дрънка след това. Последните 2 пъти ми се случва и си мисля, че нама как да е от боба, тъй като въпреки че е на една и съща фирма предполагам са различни партиди, значи проблема е в моето готвене  Cry. Но пък всичко друго на тая тенджера става без проблем. newsm78

Купи си друг боб. Аз вече не кисна. Хвърлям първата вода, след това варя за 20 мин. и става мозък.
Виж целия пост
# 398
Благодаря ви, успокоихте ме, че не съм аз толкова зян  Laughing. Я кажете какъв боб да купя? Този несваряемия е белия ма Карина.
Виж целия пост
# 399
Влизам и аз с въпрос.
Имаме хлебопекарна, Мулинекс.
Напоследък като правя хляб в нея, все е глетав, и отгоре кората е бяла. ooooh!
Вчера си беше абсолютно мокър отвътре.
Гледам по снимките на други съфорумки, едни хубави и изпечени хлебчета, а моите все не стават. ooooh!
Защо? newsm78
Виж целия пост
# 400
Я пусни рецептата по която правиш хляба. На мен понякога ми става така с пълнозърнесто или ръжено брашно, та малко по промених рецептата и вече и пълнозърнестия ми става екстра.
Виж целия пост
# 401
Влизам бясна, хем да се оплача, хем да ви питам нещо. Преди няколко месеца си взех тенджера под налягане и се оказа, че не е толкова сложно да се готви с нея  Laughing. Днеска правих боб,  обаче боба и предишния път и тоя просто не се сварява. Не иска и това е. Моля обяснете ми правилно ли го варя, че просто така се ядосах. Кисна боба около 12 часа, слагам в тенджерата на мах на котлона. Като стане под налягане и започне да фъшка  Laughing намалявам и оставям около 30 мин. Отворих тенджерата, боба си дрънка и стои бял тук-таме и видимо несварен. Сложих го в тенджерата за още 40 мин. Пак по същия начин И пак дрънка след това. Последните 2 пъти ми се случва и си мисля, че нама как да е от боба, тъй като въпреки че е на една и съща фирма предполагам са различни партиди, значи проблема е в моето готвене  Cry. Но пък всичко друго на тая тенджера става без проблем. newsm78

Вероятно си го проверила (едва ли има много такива блейки като мен  Embarassed), но обърна ли внимание дали си спуснала крачето на изпускателния вентил? И аз така веднъж варих, хем с тенджера под налягане работя от години, но в бързината съм забравила да спусна крачето - също боб, който иначе се вареше за по-малко от час, го варих три часа ooooh!
Виж целия пост
# 402
Я пусни рецептата по която правиш хляба. На мен понякога ми става така с пълнозърнесто или ръжено брашно, та малко по промених рецептата и вече и пълнозърнестия ми става екстра.
Ами правя с готовите миксове, също и с типово и бяло брашно, въобще напоследък всичките ми хлябове стават така. ooooh!
Рецептата с готовия микс е 500 гр. от готовата смес, 280 мл вода, 2 1/2 с.л. зехтин и 1 ч.л. сухая мая.
Другата е 520 гр брашно (смесвам типово и бяло), 315 гр вода, по 1 1/2 с.л. зехтин, сол и захар, 1 ч.л. мая.
И добавям пълнозърнести семена към хлябовете. Дали е възможно това да е причината? newsm78
Виж целия пост
# 403
Аз правя хляб в такава хлебопекарна и спазвам дозировката от рецептите и не става глетав хлябът. Използвам бяло брашно на "Софиямел" и пълнозърнесто на "Fine food". Поставям парче алуминиево фолио върху стъклото на хлебопекарната и хлябът има лек загар отгоре. Може би проблемът е в готовата смес за хляб или дозировката на бяло и типово брашно. Наблюдавайте тестото, докато машината меси и добавяйте по малко брашно със супена лъжица, докато консистенцията ви хареса.
Виж целия пост
# 404
Аз правя хляб в такава хлебопекарна и спазвам дозировката от рецептите и не става глетав хлябът. Използвам бяло брашно на "Софиямел" и пълнозърнесто на "Fine food". Поставям парче алуминиево фолио върху стъклото на хлебопекарната и хлябът има лек загар отгоре. Може би проблемът е в готовата смес за хляб или дозировката на бяло и типово брашно. Наблюдавайте тестото, докато машината меси и добавяйте по малко брашно със супена лъжица, докато консистенцията ви хареса.
Ами то си се омесва хубаво тесто, но някак отвътре и отгоре не се изпича. ooooh! Tired
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия