БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 312
  • 735
# 405
Какво мога да направя с листа от цвекло?
Виж целия пост
# 406
Всичко каквото и със спанак. Правила съм го на салата, супа и в баница със сирене.
Виж целия пост
# 407
По темата за боба:слагам чаена лъжичка сода за хляб при варенето и бързо ми увира(в обикновена тенджера- за около час).
Виж целия пост
# 408
Всичко каквото и със спанак. Правила съм го на салата, супа и в баница със сирене.
+ сармички с кайма.
Виж целия пост
# 409
Всичко каквото и със спанак. Правила съм го на салата, супа и в баница със сирене.
+ сармички с кайма.

А може и без кайма.....с гъби и ориз....

Виж целия пост
# 410
Всичко каквото и със спанак. Правила съм го на салата, супа и в баница със сирене.
+ сармички с кайма.

А може и без кайма.....с гъби и ориз....

Да,да. Но първо трябва да попариш листата с гореща вода.  Peace
Виж целия пост
# 411
Как да съхраня 10 кг чувал с брашно,така,че да не се овлажни или промени по някакъв начин качеството на брашното?Бих предпочела да го разфасовам по на 2-3-4 кг,но пък мястото ми е ограничено?Моля, тези,които имат големи количества брашно,да споделят!
Виж целия пост
# 412
Но първо трябва да попариш листата с гореща вода.  Peace

Да, важен съвет...Аз махам с нож и където има дебела жила.... Махам първо жилата, слагам листата в купа, възвирам вода, попарвам за секунди и отцеждам в гевгира...
Виж целия пост
# 413
Как да съхраня 10 кг чувал с брашно,така,че да не се овлажни или промени по някакъв начин качеството на брашното?Бих предпочела да го разфасовам по на 2-3-4 кг,но пък мястото ми е ограничено?Моля, тези,които имат големи количества брашно,да споделят!
Да ти кажа аз как направих, с моя 20кг. чувал домашно брашно  Mr. Green
в пликове го пресях по 2-3кг. завързах хубаво, сложих в още един чувал и овъртях с тиксо, да няма въздух, и наредих във фризера за 48 часа, после го вадиш и така може да се съхранява 7-8 месеца без проблем  Peace
Виж целия пост
# 414
В този вариант

За сладко-киселия сос:
300 мл оризов оцет
10 с.л. кафява захар
4 с.л. кетчуп
4 ч.л. соев сос
4 с.л. царевично нишесте
12 ч.л. вода

ако заменя оризовия оцет с обикновен, кофти ли ще се получи? Никога не съм ползвала оризов и представа нямам по какво се различава от винения или от ябълковия. Иначе това се ливва върху позапържени късчета пилешко и парчета ананас, чушка и лук.
Виж целия пост
# 415
Не трябва ли брашното да е в хартиени пликове?В найлоновите да не се овлажни?
Виж целия пост
# 416
Много добра идея,но фризерът ми бърка работата.Имам мааалко място в 1-то чекмедже само.Благодаря все пак! Hug
За хартиени пликове и аз знам,ама няма от къде.
Виж целия пост
# 417
В този вариант

За сладко-киселия сос:
300 мл оризов оцет
10 с.л. кафява захар
4 с.л. кетчуп
4 ч.л. соев сос
4 с.л. царевично нишесте
12 ч.л. вода

ако заменя оризовия оцет с обикновен, кофти ли ще се получи? Никога не съм ползвала оризов и представа нямам по какво се различава от винения или от ябълковия. Иначе това се ливва върху позапържени късчета пилешко и парчета ананас, чушка и лук.

по сладък ми е  Peace Няма да се получи кофти, слагай ябълков
Виж целия пост
# 418
Не трябва ли брашното да е в хартиени пликове?В найлоновите да не се овлажни?
от тук е инфото:
http://organichno.blogspot.com/2011/07/blog-post_17.html
надявам се да не се овлажни  Praynig
Виж целия пост
# 419
пеп-4o,   bouquet, ще ти се доверя!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия