БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 334
  • 735
# 420
Благодаря ви за насоките за листата от цвекло.  Hug
Виж целия пост
# 421
Здравейте!

Ще ми препоръчате ли рецепта за пирожки? Има доста варианти в нета - с кисело мляко и без, с мая и без мая... Искам да се получат по-хрупкави Simple Smile
Виж целия пост
# 422
Здравейте за приготвяне на смутита или сокове ( не бистри, от ябълка+ морковков) кое е ще е по- добре да си купя блендер или сокоизтисквачка?
Виж целия пост
# 423
За сърмичките от листата от звекло да ви питам: маха ли се средната жилка или е достатъчно крехка?



Здравейте за приготвяне на смутита или сокове ( не бистри, от ябълка+ морковков) кое е ще е по- добре да си купя блендер или сокоизтисквачка?
Сокоизтисквачка. В блендера ще получиш по-течно пюре, а не сок. После ще трябва да го прекараш през няколко пласта марля, за да може да се пие.
Виж целия пост
# 424
За сърмичките от листата от звекло да ви питам: маха ли се средната жилка или е достатъчно крехка?

Аз махам с нож и където има дебела жила.... Махам първо жилата, слагам листата в купа, възвирам вода, попарвам за секунди и отцеждам в гевгира...


За пирожките....не знам какво точно се търси....има рецепта във форума - пирожките на мама - любими са ми!
Виж целия пост
# 425
Благодаря, маме   bouquet
Къде съм спала, че не съм го видяла не знам  Embarassed
Виж целия пост
# 426
Здравейте!

Ще ми препоръчате ли рецепта за пирожки? Има доста варианти в нета - с кисело мляко и без, с мая и без мая... Искам да се получат по-хрупкави Simple Smile

Да сложа още рецепти за избор: Grinning

ВКУСНО И ИКОНОМИЧНО ТЕСТО ЗА ПИРОЖКИ

МОИТЕ ПИРОЖКИ

Хрупкави стават ЧЕБУРЕКИТЕ. Peace
Виж целия пост
# 427
Здравейте, момичета!
Дано сред вас има кюстендилки, защото търся една рецепта, която моята баба наричаше Боден Дедо! Тя е характерна за кюстендилския край. Баба отдавна я няма, а майка не си спомня добре самите продукти и грамажи. Този...тутманик-баница, представлява тесто, което се точи, слага се сирене и масло и май се редеше на етажи. После се реже, до колокото си спомням и отгоре се набожда с пръст (от там идва и името му), а в дупчиците се слага масълце.

Виж целия пост
# 428
Здравейте, момичета!
Дано сред вас има кюстендилки, защото търся една рецепта, която моята баба наричаше Боден Дедо! Тя е характерна за кюстендилския край. Баба отдавна я няма, а майка не си спомня добре самите продукти и грамажи. Този...тутманик-баница, представлява тесто, което се точи, слага се сирене и масло и май се редеше на етажи. После се реже, до колокото си спомням и отгоре се набожда с пръст (от там идва и името му), а в дупчиците се слага масълце.

alekca, не че е същото, но много ми напомни за една вкусотия, дето още не сме и се наситили вкъщи. Сръбска е, доколкото изчетох в нета, ето тая: ВКУСНА ПОГАЧА С КАШКАВАЛ ИЛИ СИРЕНЕ имам предвид. Дано някой се включи и с Бодения Дедо, вкусно звучи! Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 429
Здравейте, момичета!

Ще празнуваме РД на дъщеря ми на открито в събота. Помогнете ми с рецепти за лесни и бързи неща, които да стават за носене в гората. Аз си представям мъфини, малки сандвичи, но не знам по коя рецепта да направя. За сега съм се спряла на едни мъфини, които се правят в сладоледени фунийки и са много ефектни, малки кюфтенца, пилешки филенца.
Ще се надявам на някоя идея от вас.

И рецептите да издържат на дъжд, защото щяло да вали и аз вече съм в тих ужас - защото сме поканили доста хора и ще трябва да се гърмя!  Crazy

П.С. Тоя Боден Дедо ми стана много симпатичен-хайде, дано излезе рецептата и аз ще го набода! Joy
Виж целия пост
# 430
labrex,   bouquet! Бодения Дедо е нещо подобно! Все пак сме комшии с братята сърби, възможно е рецептата да е взаимствана...дали от нас, дали от тях, важното е , че е много вкусна! Точно така се правеше, мисля, на пластове.
Виж целия пост
# 431
labrex, Мама Цоцоланка, благодаря ви! Като гледам "моите пирожки" и тези "на мама" са почти идентични, така че тях ще пробвам Simple Smile Любимият иска да му направя, че изпадна в носталгия по тези дето баба му е правила навремето. Да видим ще постигна ли подобен резултат. Simple Smile

а тази погача колко е изкушаваща...
Виж целия пост
# 432
Ще правя мусака по следната рецепта:запържвам лук+кайма+домати,изсипвам в тава и отгоре слагам патладжан+ тиквички на кубчета.Въпроса ми е дали да не поизпържа патладжана?Или да го сложа суров,пък той ще се запече?
Виж целия пост
# 433
и патладжана и тиквичките запържи, или задуши малко, че имат много вода  Peace и бият на сурово
Виж целия пост
# 434
Много добра идея,но фризерът ми бърка работата.Имам мааалко място в 1-то чекмедже само.Благодаря все пак! Hug
За хартиени пликове и аз знам,ама няма от къде.
Преди време купувах от Метро на касите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия