БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 344
  • 735
# 495
Имам мармалад от Дюли ..идеи какво да направя с него?Сладкиш?
Винаги като чуя за сладко от дюли се сещам за пурички/полумесеци с такова сладко.
Виж целия пост
# 496
Да може би вместо локум Thinking
Виж целия пост
# 497
Значи няма смисъл да слагам ленено семе в хляба, защото е само за украса?  Confused
Виж целия пост
# 498
Значи няма смисъл да слагам ленено семе в хляба, защото е само за украса?  Confused

Защо да няма, смели го с кафемелачка почти на брашно и слагай. Peace
Виж целия пост
# 499
Как да съхраня голямо количество домашен праз за цяла зима?
Виж целия пост
# 500
на студено, зарит в пръст и в найлонов чувал (или тенекия).
Но пак прокарва.
За готвене можеш да си нарежеш и прибереш във фризера ( в 3-4 пласта фолио или торбички) че през 1 пуска миризмата си.
Виж целия пост
# 501
на студено, зарит в пръст и в найлонов чувал (или тенекия).
Но пак прокарва.
На терасата дали ще оцелее? И колко дълбоко го заравяш с пръст?
Виж целия пост
# 502
Здравейте, имам на разположение 2 п. крема, компот от ананас, 2 лимона, 2 п. обикновени бисквити, моля за някаква рецепта за лесен десерт, дори да трябва да си докопувам продукти.
Виж целия пост
# 503
на студено, зарит в пръст и в найлонов чувал (или тенекия).
Но пак прокарва.
На терасата дали ще оцелее? И колко дълбоко го заравяш с пръст?

половината да е заровен - плъст с пясък, че по-лесно се вади, когато потрябва. Сега захладня, но обещават затопляне, май е рано от сега да го "зазимиш". Принципно около края на октомври и началото на ноември се слага;
Виж целия пост
# 504
Можете ли да ми предложите рецепта за сочни мъфини с кисело мляко и олио ( да не е масло)
Виж целия пост
# 505
на студено, зарит в пръст и в найлонов чувал (или тенекия).
Но пак прокарва.
На терасата дали ще оцелее? И колко дълбоко го заравяш с пръст?

половината да е заровен - плъст с пясък, че по-лесно се вади, когато потрябва. Сега захладня, но обещават затопляне, май е рано от сега да го "зазимиш". Принципно около края на октомври и началото на ноември се слага;
Той още си е в градината. И сигурно след около месец ще го вадим - сигурно тогава вече ще е студено.
Много благодаря за съвета!
Виж целия пост
# 506
ее тогава със сигурност става на терасата. А като хване голям студ, ако терасата е отворена - мятай му 2-3 стари завивки.
Виж целия пост
# 507
ее тогава със сигурност става на терасата. А като хване голям студ, ако терасата е отворена - мятай му 2-3 стари завивки.
OK  Grinning  bouquet
Виж целия пост
# 508
labrex, така ще направя, благодаря! Благодаря и на всички останали!

Аз си мислех,ч е трябва да са цели, защото нали е пълнозърнест  Blush какво да се прави...първи стъпки в месенето...
Виж целия пост
# 509
Момичета и Бонго (!), имам питанки за панирани патладжани:
1. трябва ли преди панирането да има някаква друга термична обработка на патлажданите?
2. възможно ли е паниране с каша от брашно и бира (газирана вода) или задължително трябва да има яйце?

Моето мнение е, че без яйце няма как да стане. Но жената, която ги продала патладжаните на бащи ми му обяснявала за панировката по т.2 и викам - да взема да питам, може пък и да става така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия