БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 351
  • 735
# 480
Моля за изпитана рецепта за баница с тиква! Благодаря!

Ето и моят вариат за баица с тиква, мн е сполучлива! Simple Smile
По тази рецепта направих баницата. Вече е в любимите ми рецепти. Благодаря!
Виж целия пост
# 481
Момичета,здравейте пак   bouquet
Тая Жадна монахиня може ли да я направя вместо с вода и какао,с пр.мляко и един млечен шоколад?Как да го направя?Ще сложа и разбити на сняг белтъци (ако ми се получат,естествено  Mr. Green) да сложа отгоре и малко счукани орехи.Мерси!
Виж целия пост
# 482
515 гр брашно
1 3/4 tsp. бакпулвер
щипка сол
315 гр масло
500 гр захар
5 яйца
310 мл мляко
ванилия

Разбива се с миксер и се пече в намаслена форма на 180 гр.


Тази рецепта намерих.  Но може и самата Джемма да се включи. Когато искаш да докараш форма, обикновено се прави такъв.


благодаряя
Виж целия пост
# 483
Моля за изпитана рецепта за баница с тиква! Благодаря!

Ето и моят вариат за баица с тиква, мн е сполучлива! Simple Smile
По тази рецепта направих баницата. Вече е в любимите ми рецепти. Благодаря!

Супер! Много се радвам, че ви е харесала, мн ароматна става и вкъщи, дори и необичащите тиква си я хапват с най-голямо удоволствие Wink
Виж целия пост
# 484
здравейте рещих да правя торта рафаело в рецептата пище една консерва кондензирано мляко а аз намерих само кутийка от тези на прясното мляко дали е ще се получи крема никога не сум купувала кондензирано мляко и незнам дали е едно и също  благодаря ви
Виж целия пост
# 485
здравейте рещих да правя торта рафаело в рецептата пище една консерва кондензирано мляко а аз намерих само кутийка от тези на прясното мляко дали е ще се получи крема никога не сум купувала кондензирано мляко и незнам дали е едно и също  благодаря ви

За Рафаелото ти трябва подсладено кондензирано мляко.....не разбрах ти какво си намерила - ако не е подсладено - няма да се получи крема!
Виж целия пост
# 486
здравейте рещих да правя торта рафаело в рецептата пище една консерва кондензирано мляко а аз намерих само кутийка от тези на прясното мляко дали е ще се получи крема никога не сум купувала кондензирано мляко и незнам дали е едно и също  благодаря ви

Трябва да е подсладено, в консерва, за да може да се вари.  Друг вариант е да си купиш вече сварено кондензирано мляко (готов крем).
Виж целия пост
# 487
здравейте рещих да правя торта рафаело

Трябва да е подсладено, в консерва, за да може да се вари.  Друг вариант е да си купиш вече сварено кондензирано мляко (готов крем).

За тортата Рафаело не трябва варена сгущенка, само подсладена. Поне в рецептата на Наталина, която правя, е такава. Peace

Marielita, като че ли най-често срещам консервите на Дътч Лейди, всъщност тях съм използвала, това също съм ползвала:
, купувам ги от Кауфланд, но не мисля, че само там ги предлагат. Само внимавай, че има и неподсладено, а кутийките си приличат.
Виж целия пост
# 488
В такъв случай и това, което е намерила, ако е подсладено и кондензирано, ще и свърши работа.
Виж целия пост
# 489
за съжаление не можах да намеря подсладено  по рецептата  на наталина ще я правя  дано до довечера ми донесат фотоапарата да я снимам и покажа какво намерих опаковка тетрапак
Виж целия пост
# 490
Здравейте!

Когато меся пълнозърнест хляб и слагам ленено семе, трябва ли да е смляно? Току-що ми казаха, че обвивката на зърната не можела да се смели от стомаха...
Виж целия пост
# 491
Здравейте!

Когато меся пълнозърнест хляб и слагам ленено семе, трябва ли да е смляно? Току-що ми казаха, че обвивката на зърната не можела да се смели от стомаха...

От тази гледна точка - да. Или да е по-едро натрошено......

за съжаление не можах да намеря подсладено  по рецептата  на наталина ще я правя  дано до довечера ми донесат фотоапарата да я снимам и покажа какво намерих опаковка тетрапак

Щом не е подсладено - не се захващай, нищо няма да се получи.
Виж целия пост
# 492
Здравейте!

Когато меся пълнозърнест хляб и слагам ленено семе, трябва ли да е смляно? Току-що ми казаха, че обвивката на зърната не можела да се смели от стомаха...

Смляно ленено семе се консумира само в суров вид, при това - прясно смляно.
При топлинна обработка се ползват цели семена, по-скоро за украса, защото в стомаха семето не се смила, а в такъв вид не се усвоява.
Виж целия пост
# 493
Имам мармалад от Дюли ..идеи какво да направя с него?Сладкиш?
Виж целия пост
# 494
здравейте рещих да правя торта рафаело в рецептата пище една консерва кондензирано мляко а аз намерих само кутийка от тези на прясното мляко дали е ще се получи крема никога не сум купувала кондензирано мляко и незнам дали е едно и също  благодаря ви

Разликата между подсладеното и неподсладеното кондензирано мляко е не само дали има захар или не, а и консистенцията е различна. Подсладеното е като мед, примерно, гъстичко. Имаше в Т-маркет (в София, в Люлин 2). Цветово беше като това, но трябва да пише, че е със захар, защото има същия вариант без захар.



Имам мармалад от Дюли ..идеи какво да направя с него?Сладкиш?

Слепени бисквити, маслено тесто, горната бисквитка с кръгло отворче, второ предложение - руло.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия