БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 260
  • 735
# 570
Моля някой да сподели изпитана рецепта за баварски крем.

Ето ти една основна и супер лесна моя рецепта за БАВАРСКИ КРЕМ
Кавърверсия на този желиран сладкиш!!!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=230593.msg5232821#msg5232821
Изпитана многобройно  през годините във всякакъв размер, форми, оцветяване, пълнеж и украса.
Търпи всякакви допълнения като пълнеж  (без алкохол) и никога няма провал. Ефектно кремче както за ежедневието, така и за гости. Simple Smile  chef
Виж целия пост
# 571
Цитат:
"Пека във фурната патладжаните. Като изтинат ги обелвам и нарязвам на филии. Зависи колко са големи, някои на 2 ,по дебелите на 3 ,по дължина. После панирам : брашно, яйце, галета. Гаранция не стават мазни, нито горчат. Стават мозък.
"

А не омекват ли от печенето?[/quote]

Въпросът ти е повече от уместен. И аз се учудвам безкрайно  #Crazy newsm78
Гаранция, че лично за мен е невъзможно първо да опечеш добре патладжана, да го обелиш  и после да го нарежеш дори и на дебели филии. Фенка съм на патладжаните и що патладжан е минал през ръцете ми за печене - не е истина. Сърцевината толкова омеква, че едва го прехвърлям в пликче, за да го замразя във фризера за зимата. Та камо ли да го режа и още повече да го панирам. Изчела съм сигурно около 1000 рецепти за патладжани от български, руски, английски, немски и т.н. сайтове. Никъде няма такова предложение. Паниране да, но на сурови слайдове патладжан и става много вкусно - патладжан бюрек също. Тъй като не посочваш автора на поста и на мен ще ми бъде любопитно този кулинар да разкаже малко по-подробно. newsm78    chef

Намерих го - vela - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=736229.msg26277171#msg26277171
Естествено няма да горчат, защото са печени и не се налага да им изтича горчивата вода, както когато са сурови. И още - как ще станат мазни от панировката??? Доста странни твърдения на Вела



Виж целия пост
# 572
Здравейте.Искам да попитам ,като правя еклери  усещам мириса на олио.Правя ги с една чаша вода,една чаша брашно и половин чаша олио.Нали да заменя олиото с масло? newsm78.И друго,вътре понякога ми остава малко недоизпечено.......Само на вентилатор ли да ги пека? Embarassed
Ще се радвам и за крема да ми помогнете-На 1 литър мляко-колко яйца и брашно да сложа?Чувала съм ,че слагат половината брашно и половината нишесте... ThinkingТака нямало аромат на брашно.
Ще се радвам ,ако ми отговорите.Днес трябва да правя(по поръчка на свекървата)
Благодаря ви предварително.
Лек и усмихнат ден от мен. Hug
Виж целия пост
# 573
Искам да направя торта, кремът ще е млечен, но дъщерята иска отгоре шоколад, как да го направя така, че да не става твърд, а да се реже меко?

Може и рецепта за изпитани блатове, въздушни, да не са степани  Embarassed
Виж целия пост
# 574
Какво мога да направя с оставащи жълтъци?

Дали ще стане да се сварят голи?

Да знаете откъде мога да си купя шпатула, с която да отлепям тестото от масата лесно?

Предварително благодаря за идеите   bouquet
Виж целия пост
# 575
Ми с жълтъци можеш майонеза, можеш.... тирамису правих аз, с жълтъци на вода баня на принципа на крем сабайон, може и само крема, ама зависи.
Виж целия пост
# 576
Здравейте.Искам да попитам ,като правя еклери  усещам мириса на олио.Правя ги с една чаша вода,една чаша брашно и половин чаша олио.Нали да заменя олиото с масло? newsm78.И друго,вътре понякога ми остава малко недоизпечено.......Само на вентилатор ли да ги пека? Embarassed
Ще се радвам и за крема да ми помогнете-На 1 литър мляко-колко яйца и брашно да сложа?Чувала съм ,че слагат половината брашно и половината нишесте... ThinkingТака нямало аромат на брашно.
Ще се радвам ,ако ми отговорите.Днес трябва да правя(по поръчка на свекървата)
Благодаря ви предварително.
Лек и усмихнат ден от мен. Hug
Еклери се правят само с масло. Никога не се слага олио. Крем - ванилия от 1 л прясно мляко + 8 с.л. захар, 3 с.л. брашно, ванилия. Вари се до гъсто.
 Еклери:
 400г вода, 250 г брашно, 125 г масло, 4 яйца.
Пече се в затоплена фурна с вентилатор 20 -25 мин и после не се отваря фурната още 10 мин.
Пълнят се охладени с крем. Аз ги пълня с една голяма спринцовка и така не ги разрязвам.
Поливка, заливка отгоре с шоколад или пудра захар.
Виж целия пост
# 577
marcheva14,Благодаря .  bouquet
После ще запретна ръкави-да видим какво ще сътворя. Wink
Усмихнат ден.
Виж целия пост
# 578
Какво мога да направя с оставащи жълтъци?

Дали ще стане да се сварят голи?

Да знаете откъде мога да си купя шпатула, с която да отлепям тестото от масата лесно?Предварително благодаря за идеите   bouquet
От железарски магазин, не се шегувам  Crazy купих си комплект пластмасови шпатули за шпакловане за жълти стотинки...
Виж целия пост
# 579
Здравейте.Искам да попитам ,като правя еклери  усещам мириса на олио.Правя ги с една чаша вода,една чаша брашно и половин чаша олио.......

И аз ги правя с олио по рецептата на Иви, винаги се получават. Не съм усетила мириса на олиото, може би и от олиото зависи? newsm78 А и винаги може да сложиш ванилия например в сместта. Peace
Виж целия пост
# 580
Пчелица работна, благодаря за идеята  Simple Smile

Суровите жълтъци искам да използвам за направата на маслени сладки, тарти, тарталети или нещо подобно. Ако някой се сети, моля да даде линк.
Виж целия пост
# 581
Пчелица работна, благодаря за идеята  Simple Smile

Суровите жълтъци искам да използвам за направата на маслени сладки, тарти, тарталети или нещо подобно. Ако някой се сети, моля да даде линк.
Ванилени кравайчета
линцерови сладки
Виж целия пост
# 582
Здравейте.Искам да попитам ,като правя еклери  усещам мириса на олио.Правя ги с една чаша вода,една чаша брашно и половин чаша олио.......

И аз ги правя с олио по рецептата на Иви, винаги се получават. Не съм усетила мириса на олиото, може би и от олиото зависи? newsm78 А и винаги може да сложиш ванилия например в сместта. Peace

Аз също ги правя с олио по тази Рецепта за еклери. Винаги се получават и не са ми мирисали.
Виж целия пост
# 583
Моля за рецепта за бързи и лесни курабийки ! Може и такива без мас,че да не купувам  Grinning
Виж целия пост
# 584
Моля за рецепта за бързи и лесни курабийки ! Може и такива без мас,че да не купувам  Grinning

СНИКЕРДУДЪЛЧЕТА

МАРОКАНСКИ МЕДЕНКИ  Гриба д’асль

И последната ми любов: Ореховките на Жужу, като слагам орехите в тестото. Това не пречи и отвън да се овалят в орехи! Heart Eyes Grinning

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия