ДОМАШНИТЕ МЕЗЕТА

  • 173 446
  • 740
# 345
Изглежда страхотно
И навярно толкова вкусно
Браво
Виж целия пост
# 346
Здравейте,търся рецепта за скумрия....баба ми я увиваше в хартия и я държеше в хладилника, в коремчето имаше подправки но дали я държеше в сол преди това не помня-бях дете...помагайте група  Hug
Виж целия пост
# 347
Здравейте,търся рецепта за скумрия....баба ми я увиваше в хартия и я държеше в хладилника, в коремчето имаше подправки но дали я държеше в сол преди това не помня-бях дете...помагайте група  Hug

Това много ми прилича на ОСОЛЕНА СКУМРИЯ
(правил съм съм я по следния начин:

Скумрията се почиства (особено онова черничкото по гръбнака от вътрешната страна), измива се и се подсушава. Обилно се натрива със захарта и солта отвън и отвътре. Количеството сол и захар са по равно - по около 1 с.л.
В корема се слага нарязан на едро копър (може и друга подправка - на вкус).

Така приготвения рибок се увива в хартия (амбалажна, хартиен плек) или хартия за печене така, че рибата да може да диша. Слага се на най-ниското място в хладилника и се "забравя" поне за седмица.

След това се вади, леко забърсва и е готова за финно рязане.
Върви си с овкусен лук (сол и оцет), маслинки и най-вече добре изстудена водка.

Поне аз друга технология за скумрия в хартия и хладилник не знам
Виж целия пост
# 348
Здравейте,търся рецепта за скумрия....баба ми я увиваше в хартия и я държеше в хладилника, в коремчето имаше подправки но дали я държеше в сол преди това не помня-бях дете...помагайте група  Hug
Може би  и тук се крие отговорът на въпроса ти.http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_11.html
Виж целия пост
# 349
Надали баба й я правила по технологията на Пепи  Grinning

Виж целия пост
# 350
Надали баба й я правила по технологията на Пепи  Grinning



едва ли, но аз я правя по технологията на дядото на Мише  Mr. Green

mamaGuc, направи я по моя начин, но и сложи подправки в коремчето - дивесил, копър, черен пипер ? са само предположения обаче
Виж целия пост
# 351
Ех , Пепи не падаш по гръб - този път дядото на Мишето те отърва
Виж целия пост
# 352
ще боли сигурно  Mr. Green нали не мислиш, че аз съм я измислила тая сурова солена риба.  Тя, както и стареца и месеницата са от дядо и баба на Мише, коя съм аз, че да не уважавам рецептите им. Съвсем сериозно го казвам.  Мда , и чирпанските наденички. Те, както и стареца и солената риба са неща, които не бях и виждала, докато  ме взе той. При нас мама също правеше риба, но тя (и сега) я държи в саламура и после залива с вряло олио с ябълка.  Та най-вероятно всяка баба или дядо някъде са правили такава риба  Peace идеята е всеки намери тази, която на него му харесва
Виж целия пост
# 353
Благодаря на всички, но защо се слага сол и захар .....чудно ми е  Thinking
Виж целия пост
# 354
.
Виж целия пост
# 355
Здравейте! Решила съм да си правя шунка и пъстарма и ще следя за рецепти.
Виж целия пост
# 356
Благодаря на всички, но защо се слага сол и захар .....чудно ми е  Thinking

солта и захарта са консерванти
солта ти е ясна, а захарта запазва цвета
Виж целия пост
# 357
От два дни тук е доста влажно и прибрах филето по съвет на баща ми вкъщи.днес го пипнах и е значително изсъхнало ,този "метод" да го прибера вкъщи правилен ли е , че нещо все ме чопли че греша Thinking
Виж целия пост
# 358
Получава се засъхнала горна кора и отвътре ще е не добре изсъхнало . Суши се закачено на проветливо място и ако времето е влажно трудно изсъхва / да е сенчесто /.
Виж целия пост
# 359
Трябва да ви кажа,че във Варна голям зор виждам с тая влага ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия