Какво правите с кухненски робот?

  • 2 289
  • 24
# 15
АЗ най-често го изполвам за пасиране.
Виж целия пост
# 16
И на мен ми е интересно за тестото, аз като пробвах комбайна хукна да ме гони  Sick  И много на зор бръмчеше, че се отказах  Cry

Ми то май си зависи от робота newsm78 , но аз го правя така:
Слагам яйцето, маята и другите съставки(без брашното) и пускам на най-ниска скорост, след като хубаво са се смесили постепенно слагам по малко от брашното и ускорявам. Слагам брашно и след като се поеме от тестото добавям ново, докато се поеме цялота количество. Не го правя на много твърдо тесто а лепкаво, после си домесвам на плота Laughing
Е сигурно не е най-правилния начин, но така ми стават много хубави питките  bouquet

Заподозрях аз, че после се доомесва на ръка, ама реших да пробвам дали пък няма да ми се размине Mr. Green Ясно - меси лепкаво тесто. Това и моя може  Joy
Пък по темата и аз основно стържа разни неща, когато имам повечко количества - зеле, тиква, ябълки, дюли... Сметана и белтъци също разбива безотказно, пастет от чер дроб си правя с него, че с пасатора ми умалява ръката (а с блендера за по-малки количества). Ми друго не се сещам. Виж тестата за кекс са добра идея, че с миксера хвърчи брашно  Hug Мерси за идейките, момичета!
Виж целия пост
# 17
ползвам го най-вече, когато готвя ядене. моркови, лук, чушки, домати - всичко бухам вътре и с едно натискане на копчето вече е нарязано Wink
И аз така.Това според мен е най-голямото му приложение.После само изплакваш(като на рекламите Wink).
Виж целия пост
# 18
След пералнята, мисля че кухненският робот ми е "най-хубавия" уред удома, Половинката мие чиниите затова". Всичко правя с него-рендосва всички, прави шейкове, мели ядки и пасира "консервите на мама" с домати на хумогенна смес за готвене, правя си фрешчета всяка сутрин с него, а имам някаква приставка, която май е за майонеза,ама всъщност не знам съвсем, но с нея правя кремчета и тесто за палачинки, мисля да го пробвам дали ще успее да направи и тесто за кекс примерно.
Виж целия пост
# 19
здравейте аз лично никога не съм месила тесто в робота въобще не знаех че може но го използвам за много други неща например за рендосване пасиране а и става страхотен шейк от ванан ипрясно мляко а също натрошвах до скоро и бисквитки за млякото на моята бебелана .
Виж целия пост
# 20
здравейте аз лично никога не съм месила тесто в робота въобще не знаех че може но го използвам за много други неща например за рендосване пасиране а и става страхотен шейк от ванан ипрясно мляко а също натрошвах до скоро и бисквитки за млякото на моята бебелана .
Виж целия пост
# 21
Момичета,бихте ли ми обяснили как точно месите тесто в кух. робот?Аз имам такъв от много години,по-стар модел на "Мулинекс" и е с по-малко преставки.До скоро не си падах по месене на теста, но напоследък реших и аз да се пробвам. Laughing
Аз лично слагам всички съставки и пускам на най-ниска степен. Ако се наложи добавям брашно. Става за 5 мин, оставям да почине 15мин, и после довършвам (питка баница и др.)
Виж целия пост
# 22
  Slunce каква марка ти е робота?Аз искам робот,но не знам какъв че да има такива функции.А твоя има ли цитруспреса и за правене на сокчета/за бебо?
Виж целия пост
# 23
-правя тестата за кекс и пай вътре.
-страхотна зелева салата с моркови
-таратор
-майонеза
-наситнявам си всичко за салати, супи и готвени неща
-троша бисквити на прах за детето
-стържа кашкавал и сирене за баници
-страхотно разбива, сметана и белтъци на сняг.

и други неща


Все едно аз съм го писала Simple Smile
Виж целия пост
# 24
много внимавай ако робота ти е с пласмасови купи не си прави експерименти твърдо тесто не слагаи лед недей да трошиш.но пък какви шейкове какви коктейли Shockedда ти изкочат очите.ето ти една рецепта за куба-либре:червен ром,но да е по-ароматен за предпочитане атлантик 100гр+кола100гр+1изтискан лимон +лед на скреж вервай ми ще ви хареса.а да не забравя не мели сурово месо вътре ще го съсипеш аиде 4ао Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия