Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

  • 163 790
  • 738
# 105
На мен марципана ми звучи много сложно и не му се наемам. За РД на каката ги намазах обилно с разтопен шоколадов кувертюр и ги поръсих с цветни пръчици-станаха много весели. Това е за хора без опит като мен.
Пренасянето на 40 кексчета до училището обаче беше приключение Mr. Green
Виж целия пост
# 106
На мен марципана ми звучи много сложно и не му се наемам. За РД на каката ги намазах обилно с разтопен шоколадов кувертюр и ги поръсих с цветни пръчици-станаха много весели. Това е за хора без опит като мен.
Пренасянето на 40 кексчета до училището обаче беше приключение Mr. Green
Има много удобни стойки и кутии за мъфини.И красиви ,което е важно.
Виж целия пост
# 107
Какъв марципан  newsm78 Фондан казах аз, ей тук например има - аз поръчах 3 цвята от този, който е отдолу на страницата. Много лесно се работи с него, отрязваш си парче, размачкваш леко да омекне, правиш топка, посипваш нишесте или пудра захар, слагаш топката, разточваш я на кора, режеш с формата и готово

http://www.hitrini.com/category/2/fondani-martsipani-i-modeliras … tml?ProductSort=0

А, в този сайт има и от въпросните поставки за мъфини

http://www.hitrini.com/category/20/postavki-za-mafini.html
Виж целия пост
# 108
То аз и с фондан не съм работила,може да не е трудно,но нямам инструменти.Все пак си е нужна инвестция за да станат нещата добре. А и време и желание.
 Желание бол ,засега ми куцат финансите Simple Smile
Виж целия пост
# 109
Мерси за споделените линкове, звучи лесно. Фондан имах предвид, ама който яде марципан и пише Embarassed
Виж целия пост
# 110
 Peace
Виж целия пост
# 111
Много лесно се работи с него, отрязваш си парче, размачкваш леко да омекне, правиш топка, посипваш нишесте или пудра захар, слагаш топката, разточваш я на кора, режеш с формата и готово
Зависи на какво разточваш може и да не посипваш с нишесте Simple Smile, зависи и от фондана де, аз когато покривам торти, точа на мушама и не посипвам с нишесте, а за дребни фигури на прозраното кухненско фолио за свежо съхранение, не ми лепне Simple Smile

А за точилки ползвам два размера пвц тръби, продават в железариите, метърът срува стотинки Simple Smile и има най-различни дебелини.
Виж целия пост
# 112
Медено-карамелени таралежи

Виж целия пост
# 113
Момичета моля помогнете,правих за пръв път мъфини - солени по рецепта на Петя и ми залепнаха за хартииките.Защо?
Виж целия пост
# 114
Залепват, някои ще кажат, че хартийките не ги бива, но според мен не е това. Следващият път просто си подмажи металната форма с масло и брашно и не слагай хартийки, когато правиш солени мъфини, или ползвай силиконови формички - те се подмазват само с мазнина.
Виж целия пост
# 115
Момичета моля помогнете,правих за пръв път мъфини - солени по рецепта на Петя и ми залепнаха за хартииките.Защо?

Вероятно Петя, ще ти отговори най-точно. Не знам каква е рецептата, но наистина е възможно причината да е в хартийките. Когато за първи път реших да направя моите
 Солени царевични кексчета ги сложих в книжни капсули, както всички останали кексчета, които пека. Доволна съм от качеството им. Останах неприятно изненадана как не можех да ги отделя цели. Направих нови кексчета и ги пекох в силиконови формички, които не съм мазала с нищо. Можеш да видиш на снимката какво перфектно отделяне се  получи. Нямаше нито една залепена троха.
Моят съвет е да ги опечеш следващия път в силиконови формички. Вече ги има навсякъде.
Виж целия пост
# 116
Момичета моля помогнете,правих за пръв път мъфини - солени по рецепта на Петя и ми залепнаха за хартииките.Защо?

Това е моя отговор

Проблема е в качеството на хартийките.
Винаги правя солени по една и съща рецепта,но понякога явно попадам на смотани хартийки и понякога залепват.
Виж целия пост
# 117
Момичета, правех мъфини за първи път-защо не се надигнаха и останаха клисави и не изпечени-на 180 градуса ги пекох- с вентилатор.Вие как печете?
Виж целия пост
# 118
Момичета, правех мъфини за първи път-защо не се надигнаха и останаха клисави и не изпечени-на 180 градуса ги пекох- с вентилатор.Вие как печете?
се и

колко време ги пече, при мен на 180 се изпичат за половин час
Виж целия пост
# 119
Момичета, правех мъфини за първи път-защо не се надигнаха и останаха клисави и не изпечени-на 180 градуса ги пекох- с вентилатор.Вие как печете?

Сместа с яйцата разби ли я с миксер?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия