Коледа 2013 - тема 2

  • 55 476
  • 756
# 735
Здравейте!
У нас петлите и пуйките за Коледа/Нова година се слагаха в голямата (аз й казвам петльова) тенджера и се варяха по няколко часа. После се изважда, накъсва се на парчета, леко се омазнява с олио или каквато мазнина ви харесва и се поръсва с червен и черен пипер. Ако е необходимо, може и да се посоли още малко. Може да се покрие с полиетиленово фолио, за да не засъхва. И така се сервира. Не е оставало много за другия ден Simple Smile А най-хубав стана петелът когато с баща ми се загледахме в някакъв филм и го забравихме на котлона. Като се сетихме за пернатото, то вече се беше разварило. Но беше много вкусно!!!
Поздрави и успех с праничното готвене. А през януари ще се видим в темите за диети и отслабване!
Виж целия пост
# 736
Момичета,вие в хладилника ли сте оставили щолените да престояват? newsm78
Аз ги оставих в стая ,без отопление с температура 9градуса,да ги слагам ли в хладилника ,за да не се развалят ?
Виж целия пост
# 737
Момичета,вие в хладилника ли сте оставили щолените да престояват? newsm78
Аз ги оставих в стая ,без отопление с температура 9градуса,да ги слагам ли в хладилника ,за да не се развалят ?

Около 4-5 градуса им е ок.
Виж целия пост
# 738

Наред с пудинга, успях да забъркам тестата за ванилените кравайчета, меденките на Джули и линцерите. И трите отлежават чинно в хладилника, от утре ще се пече. При повторното премесване на пудинга - на четвъртия час, не се сдържах и пробвах мъничко. Подозирам, че това ще се превърне в любимия ни коледен сладкиш, наред с трите гореизброени. У-ни-ка-лен вкус... Blush А още не е докрай готов.

Ами редно е да споделиш и рецепта, нЕма да дебелееш сама я  Laughing Laughing Laughing


Ще споделя, но нека първо да добие официален вид и тогава със снимка.  Grinning Но съм доволна. Днес преброих - точно 12 часа хамалогия, но си заслужаваше усилията. Peace
Виж целия пост
# 739
Джемма,ах как си побеляла ,Коледа идва ,бяла,прелестна Grinning
Но,моята стая е 9 градуса ,да ги мятам ли в хладилника ,не разбрах Embarassed
Виж целия пост
# 740
Между другото - ние често печем пуйка или патица (не само за Коледа). Никога, ама никога не съм варила предварително. Губи ми се вкуса на месото по този начин. Когато пуйката е завита със зеле фолио не се слага - вече са писали защо. Иначе - първо с фолио, след това развивам. Peace
Виж целия пост
# 741
Джемма,ах как си побеляла ,Коледа идва ,бяла,прелестна Grinning
Но,моята стая е 9 градуса ,да ги мятам ли в хладилника ,не разбрах Embarassed

Тази година и аз ги държа в килера, вероятно на сходна температура.

Джема не можах да я позная, все си мисля, че има скрит огън там и я очаквам в червено  Grinning

Лулу чакам Simple Smile
Виж целия пост
# 742
Джемма,ах как си побеляла ,Коледа идва ,бяла,прелестна Grinning
Но,моята стая е 9 градуса ,да ги мятам ли в хладилника ,не разбрах Embarassed

Моите щолени са в чекмеджето за зеленчуци на хладилника, който е на 3 градус анагласен, значи там е малко повече, да кежем 4-5. Според мен не им е толкова зле на 9 градуса, но ако се притесняваш, можешд а ги изнесеш на терасата, ако е остъкелна, аз там съхванявам сладките.
Виж целия пост
# 743
http://www.domigradina.com/%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%B8-%D0%B7%D0%B0 … 0%B0%D1%81%D0%B0/
Идеи за коледна украса.
Виж целия пост
# 744
mims11,catty м ,още малко ще помисля и може би ще ги сложа в хладилника .Благодаря ви ! Hug
Моята тераса е неостъклена...
Виж целия пост
# 745

За украса има друга тема. Peace

И 9 гр е ок, normas.
Виж целия пост
# 746
Извинявам се ,че не съм поставила в правилната тема  Embarassed
Виж целия пост
# 747
Ето го и моят втори опит за меденки - напълно сполучлив.  Джемма, много ти благодаря!   bouquet

Кутията ми се оказа малка за да побере всички, затова някои трябва да бъдат изядени съвсем скоро. Simple Smile Послушах всичките ви съвети относно месенето и се получи страхотно меко тесто   bouquet Сложих по-малко захар и не са толкова сладки като първите, но следващия път ще се поправя, а и смятам да ги украся с РА.
 Да попитам кога ги прибирате в металната кутия, след като изстинат или още топли?
Харесах си още едни сладки - виенски коледни орехови бисквити, които смятам да направя, но не знам колко време преди коледа трябва да ги направя?
Виж целия пост
# 748
Помагайте!

От къде да купя портокалови корички? В Лидъл няма и няма...
Виж целия пост
# 749
http://vkusnosbety.blogspot.com/2013/12/1-scottish-oat-cakes.html  вкусни, хрупкви, една идея по-сухи отколкото  очаквах и може би ще пробвам с повече вода следващия път  Grinning  Правих ги с фини овесени ядки.

Направи си портокалови корички стават за няма и час  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия