Моля за съвет - за сандвичи

  • 2 725
  • 14
Как да правя хубави сандвичи с кайма и с кашкавал?
Подариха ми парти грил, но стават прекалено хрупкави, някак си буквално се разпадат от това, че са хрупкави, нямат достатъчно мекота и обем. Децата не ги харесват, само аз ги ям, защото обичам препечени филии много.

Ще съм благодарна за тънкости в правенето, за да станат по-мекички и да не изсъхват за секунди.
Виж целия пост
# 1
Как да правя хубави сандвичи с кайма и с кашкавал?
Подариха ми парти грил, но стават прекалено хрупкави, някак си буквално се разпадат от това, че са хрупкави, нямат достатъчно мекота и обем. Децата не ги харесват, само аз ги ям, защото обичам препечени филии много.

Ще съм благодарна за тънкости в правенето, за да станат по-мекички и да не изсъхват за секунди.
С какъв хляб ги правиш ?
Виж целия пост
# 2
От кауфланд взимам...добруджа Симид
Виж целия пост
# 3
Принцеси с кайма правя по следния начин и според мен са доста вкусни и сочни.
Каймата омесвам с яйце и настърган кашкавал, както и подправки по желание. Предварително намазвам съвсем леко филийките с масло, после със сместта описана по горе. Пека на парти грил.
Сандвич с кашкавал правя в два варианта:
- намазвам филийката с масло, подреждам плътно парченца кашкавал и пека.
- намазвам филийката с масло, настъргвам кашкавал и го омесвам с едно яйце, намазвам и пека.

Важно е кашкавала и каймата да са качествени естествено, иначе не се получава добре определено  Peace
Виж целия пост
# 4
Погледни тези рецепти:

http://www.bordovsky.net/index_files/page0076.htm  чудесни са тези на Жоро Бордовски

и тези също на Пеп-чо


http://pep-4o.blogspot.com/2012/02/blog-post_20.html - странджанки и принцеси


http://pep-4o.blogspot.com/2012/03/blog-post_20.html - лучено-кашкавалени

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.315  - сочни принцеси на Лабрекс

успех    Laughing


Да допълня - това съм го копирала, но не помня от кого ...... newsm78  Стават много пухкави.

"за закуска сандвичи- 1яйце,2-3суп.л кис.мляко ,малко сода,2-суп.л брашно-разбърква се с тел и накрая ръсна натрошено сирене-намазвам филията с маргарин Бела отгоре поливам с лъж от сместта и ги пека-супер закуска!"
Виж целия пост
# 5
Погледни тези рецепти:

http://www.bordovsky.net/index_files/page0076.htm  чудесни са тези на Жоро Бордовски

и тези също на Пеп-чо


http://pep-4o.blogspot.com/2012/02/blog-post_20.html - странджанки и принцеси


http://pep-4o.blogspot.com/2012/03/blog-post_20.html - лучено-кашкавалени

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.315  - сочни принцеси на Лабрекс

успех    Laughing


Да допълня - това съм го копирала, но не помня от кого ...... newsm78  Стават много пухкави.

"за закуска сандвичи- 1яйце,2-3суп.л кис.мляко ,малко сода,2-суп.л брашно-разбърква се с тел и накрая ръсна натрошено сирене-намазвам филията с маргарин Бела отгоре поливам с лъж от сместта и ги пека-супер закуска!"

Sick ooooh!
Виж целия пост
# 6
Sick ooooh!


Какво не Ви е ясно ?
Виж целия пост
# 7
За сочни сандвичи с кайма добавям лъжичка, две крем сирене към каймата (нямам спомен къде го прочетох това). В сместа слагам още пюриран в чопъра лук и яйце. Подправките са всеки път различни  hahaha
А, да...И филийките ги мажа с масло.
Виж целия пост
# 8
С кашкавал: Намазвам филийките с лютеница или кръгчета домати, отгоре слагам кашкавал на тънки филийки. След опичане поръсвам с шарена сол.

С кайма: Кайма, яйце, настърган кашкавал или топено сирене на кубчета.
Виж целия пост
# 9
Благодаря на всички! Чудесни идеи. Ще ги изпробвам!

маркрит - днес една приятелка ми каза, че хлябът наистина е много важен, многото добавки свивали филията и ставала суха... newsm78
Това ли имаш предвид питайки за хляба...?
Ще пробвам и с друга марка хляб.....
Виж целия пост
# 10
Благодаря на всички! Чудесни идеи. Ще ги изпробвам!

маркрит - днес една приятелка ми каза, че хлябът наистина е много важен, многото добавки свивали филията и ставала суха... newsm78
Това ли имаш предвид питайки за хляба...?
Ще пробвам и с друга марка хляб.....
За да са хрупкави и крехки , хляба трябва да е по въздушен /не като заводския/ .
Едно време във варна имаше киевски хляб /с такъв тип хляб мисля , че ще постигнеш желания резултат/.
Виж целия пост
# 11
Каймата ми е винаги от смляно пред мен месо (а не готова в пакетчета) .Обикновено избирам флейка(бекон) ,защото е шарено месце и няма никакви жили.

Замесвам каймата за принцеси с кашкавал,кимион,сол и вода.Оставям да отлежи.Яйце не слагам,защото се свива при печене.

Намазвам филията и пека в загрята фурна или парти грил. Това е.
Виж целия пост
# 12

http://www.bordovsky.net/index_files/page0076.htm  чудесни са тези на Жоро Бордовски


Ето тези сандвичи стават наистина чудесни и се слага малко кашкавал.
Виж целия пост
# 13
Някои парти грилове са много силни, примерно моят също много препича и изсушава сандвичите, а ако ги правя примерно на вилата, където грилът е по-слаб, стават супер. Ако е силен, не трябва да се загрява предварително - слагаш сандвичите и чак тогава го включваш; ако печеш по-голямо количество, от време на време го изключвай за малко; също да не са дебели филиите, за да не са твърде близо до реотаните; и третото нещо - да не остава част от хляба, непокрита с кашкавал, кайма, или с каквото са сандвичите - примерно ако са с шунка и кашкавал, те леко да излизат извън филията.
Виж целия пост
# 14
   bouquet

Пробвах някои рецепти, станаха чудесни. Това каймата или кашкавалът да покрива филията също се оказа много важно.

Сега ще търся и хляб, който да е по-плътен, за да не стават въздушни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия