Коледа 2013 - тема 3

  • 59 120
  • 753
# 30
О, рано ми е да кажа какво точно ще готвя. Някои неща са ми дежурни, но  други не.
Виж целия пост
# 31
Аз се надявам събота и неделя вече да се развихря Simple Smile
Виж целия пост
# 32
Леле, не само нова тема , а и до 3-та страница сте стигнали.  ooooh!
Виж целия пост
# 33
Момичета,имам въпрос Embarassedза марципана Wink.
Имам закупен марципан от Лидл,мога ли да го оцветя,да изрежа фигурки и да наложа незнам дали така се казва върху меденките?И ако е да с какво да го залепя върху тях и каква да е дебелината му?Извинявайте за невежеството,но ми е тъмна Индия  BlushНещо такова да изглеждат
Скрит текст:
Виж целия пост
# 34
Този марципан от Лидл хубав ли е? Аз мисля в щолените да го хакна Simple Smile
Виж целия пост
# 35
Записвам се, за сега само с намерения за ароматна и вкусна Коледа. Утре и аз имам рожденник - малкият ми син, за което приготвих медени мечета. Снощи ги слепих с мармалад от сини сливи и днес вече са душички...
Идните вечери започвам подготовката по малко. Ще започна с домашни портокалови корички, щолен, АКК, меденки...Още не съм сигурна с целия списък...
Виж целия пост
# 36
Да, можеш. Peace Само не знам какъв е тоя марципан от Лидъл. Колкото е по-фин, толкова по-добре. Защото съм виждала и груб, с не толкова фино смлени бадеми и става зърнест при разточваме.
Виж целия пост
# 37
Този марципан от Лидл хубав ли е? Аз мисля в щолените да го хакна Simple Smile

Аз точно тъй направих  Mr. Green Хубав е и фин.
Виж целия пост
# 38
Мерси за темата   bouquet
Виж целия пост
# 39
И аз съм си взела от лидълския марципан, но нямам идея как е. Друг път съм купувала друг, този за сефте ще го пробвам. Мисля да правя с него капучиновите звезди.
Мислех тази вечер да пека меденките, но се прибрах много късно. И при мен времето е кът, защото докато се прибера от работа, да се позанимая с децата и то станало никое време. Времето за сладки обикновено е след 22 часа. Но ще се намери де. Grinning
Джемма, всеки път като ти видя зимната премяна и ми става едно коледноооо.... Hug
Виж целия пост
# 40
А на мен никак не ми е, макар че днес бях сред белите мечки- на работа нямахме парно и температурата беше близка до тази на северния полюс.
Ни меню мис е мисли, ни за сладки. Трябва ми стимул- сняг, който не се очаква по Коледа тук.
Та поне от аватар и подпис да го докарам. Laughing Hug
Виж целия пост
# 41
Тези дни и аз се каня да започна с щолените,дано не ми мине котка път,че се гласях за неделя,но не успях.
Успешни дни на всички с реализирани рецепти  Peace
Виж целия пост
# 42
   Да се включа и аз в темичката. Правя опит с щолените, от линка и рецептата на Джемма. Малко е късно да питам, защото втасват вече, но първо бадемите печени ли са и солени ли са? Второ нормално ли е като сложа допълнителните съставки да стане доста течно или е от много накиснатите стафиди? Може ли да добавя малко брашно в този случай?
   И последно след като се опекат в рецептата видях, че са поръсени с нещо, предпологам пудра и увити, преди пудрата мажат ли се с нещо и с какво са увити?
   Допълнително не съобразих явно времето, не бях прочела точно часовете и сега цяла нощ ще си ги чакам да втасват и  да ги пека  Simple Smile
Виж целия пост
# 43
Аз направих миналата седмица рохличките-2 дози и ги занесох на вилата да ни чакат за Коледа, скрити. За да отвлека вниманието на останалите в къщи, направих какаовите копчета и целувки. Днес замесих тесто за 1 доза линцери, оставих го да чака и забърках 2 дози меденки на Джемма. И чак когато започнах да ги режа с формичките, разбрах какво количество са. Вече са опечени, прибрани в кутиите и сложени в чантата за вилата. Денят се изтъркули. Линцерите ще чакат . И утре е ден!
Виж целия пост
# 44
Благодаря за темата   bouquet  bouquet
Току що накиснах сушените плодове и стафидите, а утре сутрин ще меся щолените  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия