Тестената част се прави като за целта може да се използва готово тесто по избор: маслено тесто, бутер или хлебно. Притиска се плътно по стените, за да се получи формата, като вътрешността остава куха. След изпичането се пълни със смес по избор. Може стените да се направят и от други продукти, не е задължително да бъде тесто. В случая са дали 4 варианта на различен тип рецепти.
1. С тирамису. Стените са от тесто. След изпичане се пълни с крем от маскарпоне, а дискчето отдолу е бишкотено, напръскано с кафе. Отгоре по желание може да се залее с шоколад.
2. С марципан. В случая стените на формата са направени от оцветен със зелена боя марципан. Вътрешността е напълнена с разбита сметана и мандаринов ликьор (а той колко е ароматен... ).
3. С шунка/прошуто. Тук стените са от маслено тесто. Пълнежа е ситно нарязана шунка със сос тартар. Декорацията е от крем сирене и звезди, изрязани от мариновани в оцет зеленчуци, тоест нашенския вариант на туршия.
4. Със сирена. Стените са от 2/3 твърдо сирене (тук е използвано едно характерно тяхно сирене, което е от типа на пармезана) с 1/3 извара. Пълнежът е на основата на сирене, като може да се подправи по пикантен начин с подправки по избор. Тук дават като като варианти сусам, мак, червен пипер.
Наталина, голяма красота както винаги.