Коледа 2013 - тема 3

  • 59 190
  • 753
# 645
На тази страница с конусите накратко пише следното:
Тестената част се прави като за целта може да се използва готово тесто по избор: маслено тесто, бутер или хлебно. Притиска се плътно по стените, за да се получи формата, като вътрешността остава куха. След изпичането се пълни със смес по избор. Може стените да се направят и от други продукти, не е задължително да бъде тесто. В случая са дали 4 варианта на различен тип рецепти.
1. С тирамису. Стените са от тесто. След изпичане се пълни с крем от маскарпоне, а дискчето отдолу е бишкотено, напръскано с кафе. Отгоре по желание може да се залее с шоколад.
2. С марципан. В случая стените на формата са направени от оцветен със зелена боя марципан. Вътрешността е напълнена с разбита сметана и мандаринов ликьор (а той колко е ароматен... Blush).
3. С шунка/прошуто. Тук стените са от маслено тесто. Пълнежа е ситно нарязана шунка със сос тартар. Декорацията е от крем сирене и звезди, изрязани от мариновани в оцет зеленчуци, тоест нашенския вариант на туршия.
4. Със сирена. Стените са от 2/3 твърдо сирене (тук е използвано едно характерно тяхно сирене, което е от типа на пармезана) с 1/3 извара. Пълнежът е на основата на сирене, като може да се подправи по пикантен начин с подправки по избор. Тук дават като като варианти сусам, мак, червен пипер.

Наталина, голяма красота както винаги.   bouquet
Виж целия пост
# 646
Катрин, аз от тук свалям списания, но този брой още не е качен:
http://www.kuharka.ru/talk/eat/ebooks/5927.html?p=8

Идеята за солени фигурки е чудесна. Hug
Виж целия пост
# 647
И аз да попитам по коя рецепта правите Трюфел сладките? Често ги споменавате, но все с различни имена и се обърках.
Двойно шоколадови трюфел сладки, чиито линк не работи - ако някой може да даде рецептата или линк към нея
или
Шоколадови бисквити Трюфел - http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3d3dy5nb3R2ZXRlc21lbi … wI21zZzI2MjE1NTIw
Или някоя друга рецепта ...
Моля помагайте! Много искам да ги направя Simple Smile
Виж целия пост
# 648
 natalyna, прекрасни меденки, както винаги  Hug
От сладкоправене нямам време да си украся къщата  Laughing Laughing Laughing  Embarassed
И аз съм същата, само сладки са ми в глава. От вторник имам купена жива елха в саксия и така си стои, горката, гола и неукрасена! Но тази вечер съм казала, че първо ще украсяваме и после сладките  Naughty
Виж целия пост
# 649
Аз до тук имам само щолени, 2 дози кравайчета и доза линцери на Нудел. Днес обаче ще се пробвам с френски макарони... дано успея. Имам белтъци за оползотворяване Wink
Виж целия пост
# 650
Двойно шоколадови напукани сладки
Виж целия пост
# 651
Момичета, имам питане. От къде си купувате металните кутии?  Thinking На всякъде намирам само картонени. В тях може ли да съхранявам сладките и как?
Аз направих снощи тестото за меденките от тортената библиотека и отлежава за довечера. Направих и едни маслени сладки обаче какво гледала-недогледала съм сложила по-малко брашно и като почнахме снощи  #Crazy, та месене наново и довечера и тях ще печем.... Rolling Eyes дали ще си легна.. Иначе съм решила една част от меденките да ги украся с бел шоколад за разтапяне, друга с айсинг, трета с фобдан. Сдобих се с едно голямо количество хубава пудра захар, благодарение на една дама от форума, и мисля да се възползвам. Mr. Green Ако щете вярвайте решила съм фондана да го забъркам в...хлебопекарната.  Crazy

Метални кутии има в Лидл-3 бр за 10 лв 3 различни размера.А в Кауфланд има намалена форма за ванилени кравайчета/рохлички/ за 42 бр.-8,24 лв.В Лидл има 2 форми по 30 бр.със силиконова шпатула за 13 лв.
Виж целия пост
# 652
Благодаря ви момичета  Hug
Намерих го аз списанието  Crazy , но за съжаление това което е във фейса е снимка от списанието и няма нищо друго по подробно. Очаквах точни пропорции и рецепти, ама не би!
 lulumba, благодаря за превода! Сега обаче се чудя, как така ги пекат, не се ли разливат, обезформят, пък и кухината не се ли запълва  newsm78
Това с марципана определено ще го пробвам, както и нещо подобно със сирената.
_Пепи_, да споделиш после резултата от макароните и рецептата.

П.П Забравих да кажа че в магазин Немски център/ във варненския магазин до Валентина/ видях текстурни валяци, точно за бисквитки, бяха около 11-12 лева. Идеята на Наталина е страхотна и те ще са много подходящи. Имаше и намалени тавички за ванилени кравайчета около 6 лева бяха.
Виж целия пост
# 653
И аз да попитам по коя рецепта правите Трюфел сладките? Често ги споменавате, но все с различни имена и се обърках.
Двойно шоколадови трюфел сладки, чиито линк не работи - ако някой може да даде рецептата или линк към нея
или
Шоколадови бисквити Трюфел - http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3d3dy5nb3R2ZXRlc21lbi … wI21zZzI2MjE1NTIw
Или някоя друга рецепта ...
Моля помагайте! Много искам да ги направя Simple Smile
Аз по тази рецепта.

И също с въпрос към Наталина  Embarassed тези http://www.flickr.com/photos/13677312@N02/11327213156/in/set-72157638356033235 релефни сладки, по коя рецепта са?
Виж целия пост
# 654
Минавам набързо да се отчета с линцерите
Скрит текст:

kiara69, чудесни са станали линцерите. Много красиви формички имаш.  Peace
Виж целия пост
# 655
Такаааа... елхата е украсена, къщата също. Тази година елхата ни е в саксия и много се надявам да оцелее, след като я засадим в градината  Praynig
Скрит текст:
Скрит текст:
Успях да направя и Канелените топчета с лешници на nudel33. Добре че дозата беше двойна, иначе едва ли щеше да остане нещо. Това са едни от любимите сладки на сина ми и щом надуши, че ги правя, застана до печката с поглед на гладно коте  Grinning   
Скрит текст:
nudel33, много ти благодаря  Hug
Виж целия пост
# 656
Момичета, страхотни красоти сътворяване   bouquet
При мен подготовката върви много бавно да не кажа, че е спряла. Голям мързел, а толкова обичам Коледа  Embarassed
Днес пробвах едно бонбони, които със сигурност ще включа в менюто  Grinning

Снежни топки

Виж целия пост
# 657
tinki_15 колко грама събира чашата коята използваш при правенето им  newsm78
Виж целия пост
# 658
Здравейте момичета и благодаря за милите думи! Hug

Виждам, че има въпроси и ще се постарая да отговоря.


И също с въпрос към Наталина  Embarassed тези http://www.flickr.com/photos/13677312@N02/11327213156/in/set-72157638356033235 релефни сладки, по коя рецепта са?

Тези в частност са линцери( с прибавено към тях какао) и капучиновите звездички на Габи - и двете теста държат форма добре. За меденките съм пробвала предишни години разни отпечатъци по тях и знам, че и те държат.

natalyna , с накрайник ли рисуваш сладките/ кой номер- 0,1 .../ или с пликче? Винаги са ти изключително тънки линиите/ следя те от много време  Hug /. Аз тази година съм се снабдила с доста неща за хобито/ накрайници, форми...и какви ли не щуротийки. Имам няколко кутии джинджъри за рисуване и ми се иска този път да остана доволна, аз лично, от резултата.

Рисувам с пликче (казвала съм много пъти, че съм пробвала всичко друго, но това е поне за мен най-удобното). Накрайниците са по-подходящи за маслени или сметанови кремове.

natalyna прекрасни са.  Hug тези дантели, как се получават, просто са уникални!
В тази връзка имам едно питане. Нали искам и с разтопени шоколадови топчета да украсявам част от меденките... В какво да го сложа тоя разтопен шоколад. Купих си накрайник номер 3 за айсинга и малко пошове, но в тях става ли школадът и дали ще минава през тази малка дупчица?  newsm78

Natalyna,би ли споделила с какво рисуваш меденките,за да станат толкова красиви и нежни   bouquet

Бродериите се получават, като първо си направя канавата и после рисувам с точици върху нея.

 Според мен шоколадът не е подходящ за по-детайлно украсяване, защото бързо се втвърдява, можеш да направиш набързо някакви завъртулки. Използвай обикновено найлоново пликче. Peace

Виж целия пост
# 659
natalyna, може ли едно процедурно питане?
 Меденките на Джули, а и линцерите от твоята рецепта се пекат на 160 градуса, обаче с вентилатор или без?  Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия