БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 401
  • 747
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
ЧАСТ 76


- Келнер, какво е това? Ако е чай, донесете ми захар, а ако е супа - донесете ми сол!

Предишната тема


Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!
Виж целия пост
# 1
пу пръв  Laughing
Виж целия пост
# 2
Имам 4 белтъка ! Моля за предложения какво да ги направя,без целувки и забравени сладки Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Имам 4 белтъка ! Моля за предложения какво да ги направя,без целувки и забравени сладки Simple Smile

Можеш да ги вложиш в тесто, правила съм така банички - в тестото белтъци и за мазане пак белтък.....
Виж целия пост
# 4
Някой може ли да ми даде идея, как да "оправя" 30 буркана с МАРИНОВАНИ краставички /със захар са, не кисели/, които ЛЮТЯТ  Sick newsm78! Ние не обичаме люто и направо се чудя какво да ги правя? Дали някой не знае начин да ги обезлютя, поне до ниво да стават за ядене? newsm78
Виж целия пост
# 5
С какво са подлютени,не мисля че има начин -може би захар и оцет.
Виж целия пост
# 6
Точно това се чудя newsm78, слагам само сол, захар, оцет, черен пипер, хардал и копър. Разликата от др. година е, че оцета и копъра ми бяха домашни, но оцета не лютеше, освен копъра да е бил сят близо до люти чушки и да е прихванал от лютото, ако е възможно въобще такова нещо? newsm78 С миене или преваряване дали няма да стане?
Виж целия пост
# 7
Има белтъчни мъфини, мисля че рецептата беше с 4 или 5 белтъка, може да потърсиш рецепта, а може и да ги замразиш и използваш след време.
Виж целия пост
# 8
Здравейте,трябва ми рецепта за някакъв крем с който да гарнирам мъфини,но да не е сметанов,че ще слагам цветчета от фондан,а се топят от сметаната.
Виж целия пост
# 9
Дами,имам спешен въпрос,дано има кой да ми отговори. Правя тези бисквитки http://ladybug-kali.blogspot.nl/2010/11/linzer-cookies.html. Тестото е от половин час в хладилника.Как да направя така,че дане получа една голяма разлята бисквита във фурната- предишния опит донесе точно това. Притеснявам се,тъй като ми е мн трудно с масленото тесто. Колко дебело да бъде и изобщо всякакви съвети ще са ми от полза  bouquet
Виж целия пост
# 10
Дами,имам спешен въпрос,дано има кой да ми отговори. Правя тези бисквитки http://ladybug-kali.blogspot.nl/2010/11/linzer-cookies.html. Тестото е от половин час в хладилника.Как да направя така,че дане получа една голяма разлята бисквита във фурната- предишния опит донесе точно това. Притеснявам се,тъй като ми е мн трудно с масленото тесто. Колко дебело да бъде и изобщо всякакви съвети ще са ми от полза  bouquet

Загряваш добре фурната, разточваш не на много тънко, тестото ти трябва да е еластично и печеш....Това, което не ползваш - в хладилника съхраняваш.
Виж целия пост
# 11
Скрит текст:
Дами,имам спешен въпрос,дано има кой да ми отговори. Правя тези бисквитки http://ladybug-kali.blogspot.nl/2010/11/linzer-cookies.html. Тестото е от половин час в хладилника.Как да направя така,че дане получа една голяма разлята бисквита във фурната- предишния опит донесе точно това. Притеснявам се,тъй като ми е мн трудно с масленото тесто. Колко дебело да бъде и изобщо всякакви съвети ще са ми от полза  bouquet
Загряваш добре фурната, разточваш не на много тънко, тестото ти трябва да е еластично и печеш....Това, което не ползваш - в хладилника съхраняваш.
[/quote]

Благодаря! дано се справя   bouquet
Виж целия пост
# 12
МАМЕ   bouquet Hug за новата тема!
Утре ще правя баница с разни зелении, но постна искам да е с постна плънка. Имам праз, спанак, селен и стар лук. Дали ще стане ако само задуша всичко добре и после - както си се прави стандартна баница?
Виж целия пост
# 13
......Имам праз, спанак, селен и стар лук. Дали ще стане ако само задуша всичко добре и после - както си се прави стандартна баница?

Ще стане, аз така я правя. Peace
Виж целия пост
# 14
Да дам отчет само за пицата - стана ми малко суха и чуплива, може би съм я разтлала на прекалено тънък пласт, направо се чупеше като бисквита Simple Smile изядох я, но нищо не разбрах от нея.

Какво ще стане, ако смес за плачинки (прясно мляко, яйца и брашно) я изсипя във форми за мъфини? Дали ще стане нещо такова? Ядат ми се палачинки , но хич не ми се занимава сега с тях Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия