Какъв боб да купя?

  • 8 045
  • 32
# 15
Аз купувам Добруджански и досега винаги е увирал бързо,но го накисвам предварително във вода няколко часа.
newsm10

 smile3521 Дори преди няколко дни нямах време да го накисна и се свари за 2 часа всичко!
Виж целия пост
# 16
Смилянски!
Виж целия пост
# 17
СМИЛЯНСКИ!!!
Виж целия пост
# 18
Смилянски-на "Оберон",продават го в Била.От поне две години готвя само от него и съм много доволна-сварява се много бързо,става и за чорба,и на фурна и за салата.Освен това ценагта му е съвсем приемлива/някъде около 1.80лв е/,за разлика от Смилянския дето го продават на Бачковския манастир ,дето гони цената на пържолите.Ако искаш пробвай с половинка,но съм сигурна,че ще ти хареса...Колкото пъти ме е домързяло да ида до Била-все съм съжалила,а и манджата ми е останала..
Виж целия пост
# 19
Смилянски-на "Оберон",продават го в Била.От поне две години готвя само от него и съм много доволна-сварява се много бързо,става и за чорба,и на фурна и за салата.Освен това ценагта му е съвсем приемлива/някъде около 1.80лв е/,за разлика от Смилянския дето го продават на Бачковския манастир ,дето гони цената на пържолите.Ако искаш пробвай с половинка,но съм сигурна,че ще ти хареса...Колкото пъти ме е домързяло да ида до Била-все съм съжалила,а и манджата ми е останала..


В България се произвеждат между 5 и 10 тона Смилянски боб - зависи от годината . Та Смилянският е смилянски , колкото и добруджанският - добруджански !
Информацията ми е от собственик на една от фирмите , които пакетират въпросната стока.
Виж целия пост
# 20
Знам,че може и да не е точно от с.Смилян,щото не съм убедена,че маже да произвеждат такива количества/както и всички картофи от Равногор,тикви от Добруджа ,дини от Любимец и т.н. и т.н./,затова изрично уточних фирмата,цената,и мястото където го продават-този определено е добър...даже ей сега отивам да го сложа на котлона.
Виж целия пост
# 21
От известно време с булката купуваме само Смилянски на Фамилекс от Хит. Половинката е 1,19 и се сварява за ок.40 мин в тенджера под налягане. Много е вкусен както на чорба, така и на яхния, а за моя фаворит - Салата Винегрет, направо се е "утрепал".

Колкото до произхода му, не мога да кажа дали е Смилян, но това не е от значение, ако ти харесва даден продукт (е, с известни уговорки).
Виж целия пост
# 22
Аз не харесвам смилянски.....по- дребничкия е по- вкусен
Виж целия пост
# 23
.....по- дребничкия е по- вкусен
Сигурно все пак зависи от марката, защото купихме един дребен Сен-сен (като бонбонките) и нямаше увиране.
Виж целия пост
# 24
.....по- дребничкия е по- вкусен
Сигурно все пак зависи от марката, защото купихме един дребен Сен-сен (като бонбонките) и нямаше увиране.

Току що майка ми свари един Смилянсски и е супер вкусен...........Все ми се случва нещо , за да ме опровергае
Виж целия пост
# 25
Мъглижки! Който го е ял, знае защо! Wink Laughing
Виж целия пост
# 26
Аз купувам Добруджански и досега винаги е увирал бързо,но го накисвам предварително във вода няколко часа.
newsm10

 smile3521 Дори преди няколко дни нямах време да го накисна и се свари за 2 часа всичко!


 Peace Peace Peace
Виж целия пост
# 27
Аз съм най-доволна от продуктите на Фамилекс, не само от боба, но от ориза и лещата също.
Никога не накисвам предварително, в тенджерата под налягане около 20-30 мин. е готов.
Виж целия пост
# 28
Цитат на: secretgarden
Току що майка ми свари един Смилянсски и е супер вкусен...........Все ми се случва нещо , за да ме опровергае
Случайно да си забелязала каква марка е?

Цитат на: nadiagen
Аз съм най-доволна от продуктите на Фамилекс, не само от боба, но от ориза и лещата също.
Да, явно ще трябва да ги опитаме и тях.
Виж целия пост
# 29
Цитат на: secretgarden
Току що майка ми свари един Смилянсски и е супер вкусен...........Все ми се случва нещо , за да ме опровергае
Случайно да си забелязала каква марка е?

[


Тя купува винаги насипен.....пък то на всеки едър боб Смилянски му казват
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия