БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 909
  • 729
# 15
Влизам да се оплача - понеже никъде не намерихме готови кестени, днес мъжът ми купил от пазара 1 кг., сварих ги и от тях успях да обеля здрави и хубави едва 9-10  ooooh! Crazy, другите бяха изгнили и черни отвътре  #Cussing out , не стават за нищо, сега сложих и втора доза, едва намерих на нашето пазарче останала една шепа "гръцки, много хубави" по думите на продавача - дано.... че за утре менюто е:
капама със заешко, свинско и пилешко + http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … s-kesteni-i-bekon тази гарнитура кестени с брюкселско зеле и ще е срамота да се подвизават тук-там само 8-9 кестенчета.  #Crazy
Ей сега ще ги сваля от котлона и дано имам повече успех от предишните.

В Карфур във Варна има кестени - в буркани по 400гр, някъде към 12 лева струват Peace

Много ти благодаря, но съм от София и няма как да ги взема от Варна.  Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Само да не ви изгубя  Embarassed
Виж целия пост
# 17
А и друго забравих да пиша, че килото им е 7 и нещо си, а развалени - по-изгодно излизат готовите явно, отколкото да си ги вариш и едва ли всичките ще са хубави... егати.
Виж целия пост
# 18

Много ти благодаря, но съм от София и няма как да ги взема от Варна.  Simple Smile

Карфур има и в София  Simple Smile В този в The Mall също има кестени в бурканче. Цената не съм поглеждала, но сигурно е същата.
Виж целия пост
# 19

Карфур има и в София  Simple Smile В този в The Mall също има кестени в бурканче. Цената не съм поглеждала, но сигурно е същата.

Да, знам, но в предишните си постове бях писала, че в нашите Карфур /в София Wink/ ги няма от месеци, наши познати, работещи там, ми го казаха. Става въпрос за този на Цариградско и на Илиенци. Днес също мъжът ми звъня на негов приятел, работещ в Карфур и той каза същото - че нямало  Rolling Eyes

Ох, а този The Mall къде беше???
Виж целия пост
# 20
Същия, на Цариградско шосе е. За днес не знам, но на 26-ти имаше със сигурност
Виж целия пост
# 21
Моята баклава стана ужасна. Ама домочадието я яде. Laughing
Утре ще правя руска салата, свинки врат с гъбен сос. Задушени зеленчуци. Някакви питки, още не съм решила дали да са чеснови или френски. И баницата на Морена. Сега се чудя в каква тава да я сложа, че нямам точно такава.  Thinking Повечето ми тави са кръгли.
Виж целия пост
# 22
Запис в тази много полезна тема Peace
Виж целия пост
# 23
Сега се чудя в каква тава да я сложа, че нямам точно такава.  Thinking Повечето ми тави са кръгли.
Вела, аз и в кръгла съм я правила, споко, никакъв проблем. Simple Smile Tази, от снимката с питката и е някъде d=30-32см.
А баклавата Що така?
Виж целия пост
# 24
За пуйката не съм специалист, но мога да дам изпитана рецепта за плънка. Правих я сега за Коледа, много е вкусна. Приготвя се отделно от пуйката, рецептата е от интернет, но не съм записала точно сайта. Продукти: 200гр. крутони, 250гр. бекон, 1глава лук, 1 кисела зелена ябълка, 1-2 стръка целина, 250мл. пилешки бульон, гъби, черен пипер.
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва на сух тиган. Прибавят се нарязаните на дребно лук, целина и гъби. Запържва се 5-7мин. и се прехвърлят в огнеупорна тава. Добавят се крутоните и ябълката, залива се с горещия бульон, подправя се с черен пипер, всичко се разбърква и се пече в загрята фурна на 200градуса за 20-25 мин.
Много е вкусна тази плънка!
Виж целия пост
# 25
Morena  newsm20 Твоята баница е уникална! Току що я изпекох и топла - топла си я хапнахме 3-ма не много гладни души у дома  Blush Безумно вкусна. Също и кроасаните  Flutter супер лесни и умопомрачително вкусни. Благодаря, че споделяш  Hug
Само за баницата: 150мг. масло май бяха много  Rolling Eyes но пък се изяде за около 2-3 минути  Laughing
Виж целия пост
# 26
Здравейте! Имам нужда от помощ. Мисля за Нова Година да направя цяла печена рибица. Правила съм и преди,но не мога да си спомня точно рецептата. Само се сещам,че се запържваше от всички страни месото ,натупано с подправки(но какви точно..,идеи)и после,мисля,че го пекох опаковано във фолио самото месо,не тавата покрита с фолио. Май рецептата беше на някой от форума. Подскажете ми я ,ако се сещате. Приемам и идеи. Не ми се ще да сгафя нещо,че това ще е основното ястие.
Виж целия пост
# 27
Сега се чудя в каква тава да я сложа, че нямам точно такава.  Thinking Повечето ми тави са кръгли.
Вела, аз и в кръгла съм я правила, споко, никакъв проблем. Simple Smile Tази, от снимката с питката и е някъде d=30-32см.
А баклавата Що така?

Ох, тази баклава. Нещо фурната от долу не ми я изпече хубаво и долните кори ми стоят леко сурови.
Виж целия пост
# 28
Здравейте! Имам нужда от помощ. Мисля за Нова Година да направя цяла печена рибица. Правила съм и преди,но не мога да си спомня точно рецептата. Само се сещам,че се запържваше от всички страни месото ,натупано с подправки(но какви точно..,идеи)и после,мисля,че го пекох опаковано във фолио самото месо,не тавата покрита с фолио. Май рецептата беше на някой от форума. Подскажете ми я ,ако се сещате. Приемам и идеи. Не ми се ще да сгафя нещо,че това ще е основното ястие.

http://pep-4o.blogspot.com/2011/05/blog-post_14.html
http://pep-4o.blogspot.com/2010/11/blog-post_10.html
http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_2599.html
http://pep-4o.blogspot.com/2010/05/blog-post_07.html
http://pep-4o.blogspot.com/2011/10/blog-post_06.html
Виж целия пост
# 29
Морена, може ли рецептата за тази прословута баница, заинтригува ме  Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия