18 СОУ с източни (японски, китайски, корейски, други) и западни езици

  • 149 162
  • 818
добре дошли в новата тема за 18 СОУ bouquet

предната информативна дълга и дългосрочна тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=228208.0

друга по-кратка тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=722148.0

свързана тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=445678.0


актуална дискусия: съврзана е, естествено, с прием първи клас 2014/2015 и по-точно:
- препоръки за класните ръководители, поемащи първокласниците
- мнения за учебния процес, както и за средата
- мнения за нивото за училището: както 1-4 клас, така и 5-7 клас
Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема! Hug
Ще я следя внимателно!
Виж целия пост
# 2
Благодаря за новата тема  bouquet
Виж целия пост
# 3
Моето училищееее! Heart Eyes
Завърших японска паралелка. За първокласниците, уви, няма да съм от помощ, но се записвам да следя Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Привет!

Предстои ни кандидатстване за първи клас. Досегашните дискусии бяха много информативни за мен, но останаха открити някои въпроси.

1. Има ли значение входящият номер на заявлението, защото прогнозират студена нощ:)? В случай, че в дадена паралелка са останали незапълнени места по различните критерии.

2. При равен брой точки би ли дало някакво предимство това, че живеем в район Възраждане, макар и не в так. нар. район на училището?

3. Фактът, че съм самотен родител, би ли трогнал директорското сърце:)?

Благодаря предварително на онези, които биха коментирали!
Виж целия пост
# 5
ако може да ти е полезно, за източно-езиковите паралелки не е валиден критерият "местоживеене"

аз не мисля, че вх.н. има значение, защото има интервю с родителите. то би трябвало да е от значение при равни други условия. но не съм сигурна..............
Виж целия пост
# 6
Благодаря за отговора!

Там е работата, че не е сигурно, а аз нямам скиорско яке:).

Не зная дали ще помогне да се ориентираме към източните езици, след като тогава отново ще трябва да се съревноваваме, доколкото разбрах, с цял Люлин и всевъзможни административно-териториални единици:) 
Виж целия пост
# 7
Аз няколко пъти сам писала за нашето кандидатстване в 1 клас преди 2 години, но сега от любопитство надникнах в сайта на 18-то относно приема за първи клас и се изненадах от "мотивационно интервю с родител"?!! През 2012 г. когато Калоян беше кандидат - първокласник събеседването беше с него,а аз бях просто придружаващия възрастен.
Ofterdingen входящият номер в 18-то не е от значение поне 3-4 години по моя информация за това няма никакъв смисъл от мръзнене.Лично аз подадох документи поне месец след първата дата през 2012, но имахме късмет и вече 2 години детето ми учи в товаучилище и съм много доволна.
Виж целия пост
# 8
Благодаря, това е важна информация!

Доколкото разбирам, не сте отговаряли на критерии. Предполагам, че късметът ви се е състоял в подреждането на желанията? И/или на способностите и чара на детето, проличали на интервюто:)
Виж целия пост
# 9
Хайде и аз да се включа, въпреки че ако си чела назад няма начин да не си попаднала на моите драми. За всички паралелки миналата година важеше критерий местоживеене и то в непосредствена близост до училището. Това, че си самотен родител би трябвало да е предимство, но аз не съм се интересувала в подробности. Когато подавах документи жената ми каза, че имаме по-голям шанс да влезем, ако напишем френски като първо желание (в документите на Мишо беше на второ място), защото напливът за японските паралелки е огромен. Е, аз не се съгласих и така за малко да останем извън 18то  Mr. Green Сега обаче е в паралелката, която исках Simple Smile Успех от мен
Виж целия пост
# 10
Благодаря за отговора!

Там е работата, че не е сигурно, а аз нямам скиорско яке:).

Не зная дали ще помогне да се ориентираме към източните езици, след като тогава отново ще трябва да се съревноваваме, доколкото разбрах, с цял Люлин и всевъзможни административно-териториални единици:)  

не, нямах предвид да се насочаш натам: просто споделих това, което са обявили - като факт, свързан с въпроса. щото наистина е в ралзика с миналата година, както вече са казали момичетата.

валя, да, интересно е, че ще е с родители.  Laughing нямам идея дали детето трябва да присъства, обаче.
Виж целия пост
# 11
а и аз съм говорила без да чета  Embarassed Миналата година районът не беше така прецизиран, което от една страна е добре за живеещите там, от друга не е, защото много деца остават без алтернатива - все пак другото училище в района е 134, а там критерийте са съвсем различни Simple Smile За източните паралелки явно най-голямо влияние ще оказват "оценките" от интервюто  newsm78 Лелеееееееее добре, че сме предния набор... много сложно е станало  ooooh!
Виж целия пост
# 12
Да споделя, че звъннах на телефоните по сайта и ме увериха, че нямал никакво значение входящия номер на подаване на заявлението, и май месец да го пуснем, щели да преценяват на интервюто. Нямаме намерение да стоим на студа и да чакаме, ще си подадем когато ни е удобно. Даже се чудя дали да не поизчакам, за да е ясно например колко деца ще са от микрорайона с адресна регистрация и да преценим подредбата на желания. А относно критериите за източните паралелки и аз не разбрах какво точно ще преценяват на интервюто. Да подпитам пак - коя от госпожите, чиито имена любезно беше пуснала една майка от сайта на училището с кой език точно вървят и коя от мамите може да похвали някоя от тях за класна?
Виж целия пост
# 13
наистина доста сложно е станало ...
Да следя и аз темата, малката ми дъщеря ще е там тази есен, в първи клас.
Виж целия пост
# 14
За приема за септември 2012 год местоживеене важеше, но не се спазваше. В нашия клас от 27 деца едва ли има повече от 5 от район Възраждане, дори не говоря за района на училището.

Входящия номер изобщо не важеше. Аз съм един от примерите за това. Подадох документи в края на март - вх номер почти 400 бяхме. По късно разбрах, че общо всички подали са между 600-650. Имах записано само едно желание в молбата за кандидатстване. При срещата за потвърждение на желанието ни на 01.06 просто дадох на интервюиращите да разберат, че това е единственото училище, в което кандидатстваме и единственото ми желание е написаното още март в молбата. Приеха ни на първото класиране - японски разбира се.
По мое настояване приятелка подаде документи в началото на май. Също само с желание за японски език. И те бяха приети, сега децата са в един и същи клас.

Наистина, ще е ужасно сега да трябва да седиш цяла нощ пред кварталното ти училище, за да може да се "добереш" до място в първи клас!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия