Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Техника за емоционална свобода (ТЕС, EFT) - тема 3

  • 143 965
  • 681
# 675
Здравейте на всички! Тес помага ли при паник атаки,раздразнения и депресия? Благодаря Ви.
Здравей eautendre ето няколко примера да прочетеш, за кураж, за справяне с ПА чрез ТЕС!
https://jivnali.net/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/
https://jivnali.net/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D … 0%B0%D0%BA%D0%B0/
https://jivnali.net/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Ето за депресия
https://jivnali.net/jiva-tragedia/

При липса на удовлетворение
https://jivnali.net/neudovletvorena/

Ето ти различни клипчета
https://jivnali.net/%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0/%D1%82% … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

Дано са ти от полза!
Виж целия пост
# 676
Здравейте,
Имам един ечемик на окото от много време, поне от октомври. Подозирам точния момент когато се появи, но този стрес и емоция ги няма вече. С течение на времето се уголеми, аз пробвах да работя по разлини неща/ползи, които бих могла да имам, пробвах хомеопатия, всякакви компреси, риванол, печена ябълка, чесън и т.н.
На лекар не искам да отида, като че ли съм се заинатила, че той трябва да се махне от само себе си, да разреша причината поради, която е там. От друга страна, като че ли не вярвам, че чисто физически може да се случи това.
Имам едно подобно образувание, което по подобен начин не ми пречи физически, освен че понякога чисто визуално ме дразни. Лесно може мисля да го махне лекар, но не ми се иска да е по този начин. Разликата е, че ечемика се вижда и хората постоянно ме карат да отида на лекар и страшно се дразня. Днес вече беше върха когато една жена, която съвсем подигравателно почна да ми говори за това как изглеждам.
Пиша тук за подкрепа, защото много време вече се мъча и не мога да приключа с това.

Редактирам се. След като написах и започнах да тесам осъзнах, че с този и още един проблем така хубаво съм си завзела мислите и ми е хубаво и спокойно, защото ако взема да ги разреша кой знае какви глупости ще измисля и ще си докарам по-страшни проблеми.
Реших си проблема с концентрацията докато правя ТЕС като започнах да си записвам кратки файлчета докато ги говоря и ги прослушвам след това, връщам се да доизчиствам и ми хрумват нови идеи.
Виж целия пост
# 677
Добре, продължавай!
Работи и с това, че не обичаш да ти казват коя да си и какво да правиш, а ти обичаш да им правиш напук на такива, защото приличат на..... ти попълни празното място
Smirk
Виж целия пост
# 678
...защото ако взема да ги разреша кой знае какви глупости ще измисля и ще си докарам по-страшни проблеми.

Работи с това също, това е вторична полза. Може да провериш какви други ползи имаш от това да си държиш проблема.
Щом все още имаш проблема на физическо ниво, значи той не е разрешен. Това, че вече не изпитваш същите емоции и ситуацията е приключена, не означава, че няма заседнала в теб травма. Добре би било да поровиш случката с пренареждане на матрицата и да освободиш травмата.
Препоръчвам да съчетаеш и с някаква терапия, която действа на физическо ниво - например SEST, боуен, су-джок...
Виж целия пост
# 679
Здравейте на всички,опитваме се да се справим със сериозен проблем на детето ни-роландова епилепсия и ужасни тикове,които го карат да се чувства много зле и физически и психически (на 17 г. е).В отчаянието си цяла нощ се рових да чета какво ли не и попаднах на вас.Някой може ли да ми помогне със стъпките, с които се стартира терапията,за да се опитаме и ние.Благодаря.
Виж целия пост
# 680
За подобен проблем бих препоръчала директно да започнете работа с ТЕС практик. Също така не бих се ограничила само с ТЕС, задължително бих включила Пренареждане на Матрицата, както и метод, който работи от физиологична гледна точка.

Иначе има доста книги на български език, които биха ви били полезни:
"Техника за емоционална свобода. Енциклопедия стъпка по стъпка" - Гари Крейг
"Техника за емоционална свобода" - Иван Петърнишки
"Изцеление с ТЕС" - Ник Ортнър
"Пренареждане на Матрицата с ТЕС" - Карл Досън, Саша Алънби
"Промени убежденията си, промени живота си" - Карл Досън, Кейт Мерилат

Много материали на сайта на Гари Крейг (на английски): https://emofree.com/english/eft-tapping-tutorial-en.html

Базова информация как се прави ТЕС: https://www.lifelines-eft.com/bg/kak-se-pravi-tes-kratko-rakovodstvo/
ТЕС техниката "преследване на болката", подходяща при физически проблеми: https://www.lifelines-eft.com/bg/presledvane-bolka/

Детето ви е достатъчно голямо за да прави самостоятелно ТЕС/ПМ, но все пак според мен е задължително и поне единия от родителите също да работи по проблема. Особено, ако се е порявил в по-ранна детска възраст.
Виж целия пост
# 681
Здравейте на всички,опитваме се да се справим със сериозен проблем на детето ни-роландова епилепсия и ужасни тикове,които го карат да се чувства много зле и физически и психически (на 17 г. е).В отчаянието си цяла нощ се рових да чета какво ли не и попаднах на вас.Някой може ли да ми помогне със стъпките, с които се стартира терапията,за да се опитаме и ние.Благодаря.

Здравей bellamia! Работила съм с младеж с диагноза епилепсия, години блъскан с лекарства "по предположения за епилепсия". Оказа се, че началото е поставено при силен стрес при пожар в дома му, когато е бил дете. Никой лекар не беше обърнал внимание на това, а момчето го знаеше. С три консултации нещата много се промениха. За жалост той не продължи да работи, а имаше нужда от работа и заради деформациите на личността настъпили в следствие на деформирания му от болестта живот.
Работила съм и с дете с тикове,  хълцания, заекване от стрес. Също се повлия веднага.
Четете, опитвайте (но първо със себе си!!!), бъдете последователна и упорита и има голяма вероятност да въздействате положително. Дори и да не успеете, ще знаете, че сте опитала.
Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия