Каква риба готвите?

  • 69 844
  • 303
# 180
Купувам скумрия,филе от хек и херинга.Предимно на скарата ги готвя или във фурната.
Виж целия пост
# 181
Вчера купих пангасиус - филета. Някой приготвял ли я по друг начин, освен пържена или панирана?
Супер са и на скара.
Виж целия пост
# 182
Днес ще правя сьомга във фолио с подправки и на скарата.Гарнитура-пастет от броколи.
Виж целия пост
# 183
Бяла риба купувам най-често. Вчера приготвих хек - пържен, но нещо не ми хареса, някак доста сухо стана  Thinking
Виж целия пост
# 184
Хек , може да се приготви много вкусно по следния начин .
Задушавате лук със зехтин , добавяте рибата , сол , черен пипер , зърна кориандър смлян - 4-5бр. и прибавяте малко вода ,  като минат около 10 минути добавяте настъргани моркови и  домати на много ситно нарязани или минати през машинката . Оставяте да къкри докато се посгъсти соса и добавяте малко сух чесън и магданоз .
Да ви е сладко !
ПП
Ако обичате лимон може и парченца лимон да сложите вътре даже и с кората .
Виж целия пост
# 185
Тука ловят Илария - обожавам я както пържена, така и печена. Много хубав аромат има .... на море. Месото й също е много вкусно, леко наподобява скумрията.
Иначе снощи ми се случи да ям черноморска скумрия - чак не повярвах, мислех че е просто виц, който се разпространява измежду жителите покрай морето. Излиза че  в началото на 20-и век е имало черноморска скумрия, после по някаква причина пасажите не идвали в черно море, но от няколко години рибарите забелязвали единични екземпляри в мрежите...
От другите риби - Чернокопа също ми харесва, Барбуната пържена не е лоша....
Мразя обаче кая(попчета) и сафрид - много кокали и са дребнички.
Паламуда става отлично на кюфтета, ама е голяма играчка....
Виж целия пост
# 186
Това за черноморската скумрия наистина е виц,особено в тия топли води...
Виж целия пост
# 187
мерлуза-печена или панирана
мряна-пържена
скумрия-печена,панирана,на скара
хек-паниран,печен
пастърва-панирана
Виж целия пост
# 188
пъстърва , хек, мерлуза, последно хапнах пържен сафрид много ми хареса!!! Кефала ми е най-любима Laughingрибка!
Виж целия пост
# 189
Почти не пропускам седмица без риба. Харесвам скумрията (заради цената), купувам също маслена риба, сафрид, мерлуза. Навремето купувах и бяла риба, но вече не ми е по джоба.
Виж целия пост
# 190
Аз обожавам маринована. Става както бързо, така и вкусно а и става със всякаква риба. Аз обичам да е със шаран.

Основна рецепта
10 кг риба(почистена от перки и нарязана на филета, осолена предварително)
2 л. олио
3(2100 ml) бутилки оцет(става най-добре с ябълков)
Дафинов лист на вкус и чер пипер на зърна

Аз правя обикновено 1/10 от точната пропорция.

Рибата се реди в тенджера под налягане на пластове като между тях се слага дафинов лист и се полива със сместа от оцет и олио.

Става за 20 мин.(Колкото повече се вари, толкова костите не се усещат)


Ако се прави консервиране за зимнина може да се добави сварен фасул, нарязани на ленти червени чушки, кисели краставички и да се вари заедно с рибата. Единствената особеност е при добавянето на доматен сок  или доматено пюре. Хубаво е доматения сок да се вари до получаване на "сладко от домати - 300 ml доматен сок и 4 с.л  захар - за да не стане твърде кисела рибата) или дом пюре - но размито с малко количество вода + 2 с.л. захар.


Виж целия пост
# 191
Какви са тия пържени, панирани, мариновани риби?
Как може една толкова здравословна храна да се готви по възможно най нездравословния начин? Не стига че е нездравословен начин, ами и отнема много време.

Виж целия пост
# 192
Много ми се ядат попчета. Някой да е мяркал в София?
Виж целия пост
# 193
Ох,в София малко трудно.Ще трябва да отскочиш до Варна или на юг от нея.Но и не мене ми се ядат попчета .МММММмммм....
Виж целия пост
# 194
Тази вечер правих тилапия филе панирана.   chef  Стана страхотна. За първи път я приготвям и утре пак ще купя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия