КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 1

  • 59 743
  • 743
# 30
И аз съм тук  Peace

Можете ли да ми обясните разликата между брашно 500, 350 и т.н.
Виж целия пост
# 31
Можете ли да ми обясните разликата между брашно 500, 350 и т.н.
Колкото е по-малка цифрата/по-малко пепелното съдържание, толкова по-фино смляно е зърното. Типовото брашно например е тип 1150, а пълнозърнестото май беше 1800.
Виж целия пост
# 32
1850 при пшеницата и 1750 при ръжта. Peace С по-голямо съдържание съдържа повече от обвивката на зърното, при по-малкото- по -пречистено, по-качествено и по-бяло.
Виж целия пост
# 33
Маме благодаря за новата тема   bouquet
Виж целия пост
# 34
Ето и моето вчерашно производство.  Ще продължа с експериментите.

Виж целия пост
# 35
Благодаря за новата  тема !!!!!!! Лелеее кога ще дойде Великден Simple Smile Нямам търпение. Ще продължавам да правя козуначета ,нищо че килцата  вървят нагоре Simple Smile
Честит празник ,мили мои!!!!!!!!!!!
Виж целия пост
# 36
Morena, страхотни са! Може ли да издадеш рецептата Flutter
Виж целия пост
# 37
Тъй... наистина са страхотни, не бяхме ги разрязали и пробвали още, като писах сутринта.  Grinning
Относно външния им вид желая още, но на вкус... и конци, и сладки, и влажни.  Heart Eyes   Определено препоръчвам!  Grinning
Този път мерих всичко в грамове и целях 55 % влажност, та работих с доста меко тесто.

Рецептата   Simple Smile







Виж целия пост
# 38
Morena от тази доза и трите ли козунака станаха.Много апетитни са станали.
Виж целия пост
# 39
Да, Мими.
Виж целия пост
# 40
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 41
Имам питане Simple Smile

Когато дозата е голяма (като в случая) и не можете да изпечете всичко наведнъж, какво правите с "изчакващите" козунаци? Не е ли опасно да не превтасат?
Виж целия пост
# 42
Не, не превтасват, все пак козуначеното тесто не втасва толкова бързо. Аз пека по 3 козунака наведнъж. А по Великден съм поточна линия едните се пекат, вторите втасват, третите се месят. Simple Smile
Виж целия пост
# 43
Тристана, пекох всичко заедно този път, събираха се във фурната.  По Великден обаче, когато пека повече, слагам една част от тестото във фурната или някой шкаф във кухнята, където е общо взето топло. Друга част в друга стая и трета част в хладилника - така ми втасват поетапно.
Виж целия пост
# 44
Хитро, благодаря   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия