КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 1

  • 59 770
  • 743
# 90
То не е лъжа, тамън отслабнем от Коледа и НГ и дойде Великден Joy
Виж целия пост
# 91
veni-vidi може ли рецептата за това апетитно руло? Имам няколко буркана сладко от сини сливи и мисля, че тъкмо с това руло ще ги оползотворя  Peace
Виж целия пост
# 92
 Grinning Дядо Хаджия ,аз не мога да се справя .Пак се извинявам Simple Smile

Рецептата е от тук http://www.minjina-kuhinjica.com/desert/strudle/uvrnuta-strudla/

печенето е в тава без борд и в оригиналната рецепта сладкото е от вишни ,слагат се лешници ,но аз и тях пропуснах.

Ще напиша как го направих :

150 мл. кис.мляко
100 мл.прясно мляко
20 гр.мая
4 -5  с.л .захар
2 ванилия
1/2 ч.л. сол
100 гр . масло
2 жълтъка ( 1 за намазване )
1 яйце
500 гр .брашно
200 гр мармалад или сладко
 Замесих в машината .Втаса и оформих по показания начин.
Това е .
Много вкусно стана  Crazy



 
Виж целия пост
# 93
Маята е жива, нали?
Виж целия пост
# 94
Предполагам, че може и със суха, но бих искала подробно поставянето на продуктите. Ще го измеся на ръка, не бих могла да разбера нещо от рецептата в която влизам и която е посочена. Сръбски ли е, не знам, но не ми е ясно, това кис.мляко кога и къде го поставям    newsm78
Виж целия пост
# 95
Маята е жива и в рецептата е 25 грама ,аз сложих 20 и пак стана .
1 начин -месене на ръка
В затопленото прясно мляко се разтваря маята с 1/2 с.л захар и малко брашно .  Яйцето ,жълтъка и киселото мляко са на стайна температура .Разбиват се леко с останалата захар . Следва смесване с маята и класическо измесване с брашното и мазнината . Втасва около 45 минути .След оформянето се намазва с жълтък и се поръсва със захар и начупени ядки .Пак втасва и се пече .
2 начин -в машина за хляб
Аз сложих всичко в машината за хляб на програма тесто и се замеси и втаса без предварителна подготовка и разбиване . Оформих по рецептата .Следва второто втасване и печене .
 
Виж целия пост
# 96
От мен една проба за козунак... newsm78


не знам до колко ми се е получил,но стана вкусен...а бе нормален козунак
Виж целия пост
# 97
Прекрасен е. Ако е за първи път мога да кажа само поздравления Naughty
Как е оформен newsm78
Виж целия пост
# 98
От мен една проба за козунак... newsm78
.......
Проба, проба ама ти всяка година проба не правиш, все са ти хубави, зная аз.  Simple Smile
Благодаря на veni vidi  за разяснението относно рецептата със сини сливи.   bouquet
Виж целия пост
# 99
Извинявам се, обаче аз искам разяснение относно самото оформяне на рулото. Разточваме цялото количество, след това мажем със сладко. И какво следва след това? В оригиналната рецепта е показано, че се разрязва оформеното руло, но натам не ми стана ясно  Embarassed
Помагайте, моля ви  Praynig
Виж целия пост
# 100
Извинявам се, обаче аз искам разяснение относно самото оформяне на рулото. Разточваме цялото количество, след това мажем със сладко. И какво следва след това? В оригиналната рецепта е показано, че се разрязва оформеното руло, но натам не ми стана ясно  Embarassed
Помагайте, моля ви  Praynig
Този начин си има и име, дано Джемма да се включи тя помни и знае. Аз не помня, но зная как се прави, защото видях снимков материал, ама къде беше???
Виж целия пост
# 101
Grinning Дядо Хаджия ,аз не мога да се справя .Пак се извинявам Simple Smile



С кое ?
Виж целия пост
# 102
Казва се кранч.Като се намаже плънката се завива на руло и рулото се реже на две по дължина,след това двете парчета се увиват едно окоо друго.

Виж целия пост
# 103
Казва се кранч.Като се намаже плънката се завива на руло и рулото се реже на две по дължина,след това двете парчета се увиват едно окоо друго.


Да си жива....как ще го запомня, като съм....кухавелка.  Simple Smile
Виж целия пост
# 104
Много благодаря, ще се пробвам задължително. Дано да се получи  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия