Как се прави сладоледена торта

  • 2 917
  • 7
Интересува ме начина на приготвяне и необходимите продукти   bouquet
Виж целия пост
# 1
Отиваш до фризерите на някой супер- или хипермаркет  и си взимаш "Йотис" , "Марси", "Аляска" и още куп такива мога да ти изредя - до  8 лв. им е цената, в зависимост от производителя . Не си заслужава цапането.
Виж целия пост
# 2
Aз съм правила преди 2 години с готови блатове и сладолед на прах. Мажеш първия блат с разбития вече сладолед, можеш да сложеш и плодчета и т.н., слагаш да се стегне леко във фризера, повтаряш процедурата и така, ама се губи доста време, докато чакаш да стегне сладоледа. Иначе на вкус нямаше разлика с купените торти, а отгоре си бях развихрила фантазията и наистина тортата пожъна огромен успех Wink
Виж целия пост
# 3
Пепи, мерси, ама щом се чака толкова за да стегне, май ще послушам Нина и ще си взема готова  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Това видях в gbg.bg
Плодова сладоледена торта “Фантазия”
интернационална кухня, десерти

ПРОДУКТИ:
oколо 2 пакета бисквити "Руен" (по ваш избор-канела, ванилия, шоколад или ябълка)
1 или 2 пакета сладолед на прах (вкуса е по избор). Приготвя се според указанията на опаковката.
плодове -според сезона и според вашия вкус (банани, киви, ябълки, портокали, ягоди, череши, праскови, кайсии...и т.н.). Желателно е плодовете да бъдат смес от няколко вида.


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Във форма за торта на дъното се нарежда един ред бисквити. Върху тях се поставя част от сладоледа, колкото да покрие бисквитите. След това се подреждат плодовете. Така се редуват бисквити, сладолед, плодове докато продуктите свършат. Няма значение с какво ще завършите последния ред. Важното е след това всичко да покриете с алуминиево фолио и да поставите тортата в камера или фризер. Препоръчително е да я оставите там да престои една нощ. Преди да сервирате може да оставите парчето торта за известно време на стайна температура.Това е по ваша преценка. Също така може да поръсите с някакви ядки. 
Виж целия пост
# 5
Можеш да я приготвиш и със сметана на прах, но задължително в тортена форма, за да можеш после да я извадиш.
Виж целия пост
# 6
Тук наскоро се размотаваше рецептата за торта Крем а ла крем. Става много вкусна като се замрази и се яде като сладоледена.
Ето рецептата за тортата.
Виж целия пост
# 7
Януари ходихме в Девин и там ядохме подобно нещо:

Продукти:
бишкоти
сладолед -  вида
2 белтъка
пудра захар
конфитюр от ягоди

За съжаление всичко правих на око и не мога да дам точни пропорции

Натопяваш бишкотите в компот и ги нареждаш плътно в тортена форма. Отгоре слагаш един пласт сладолед, после слагаш конфитюра, после пак сладолед. Слагаш във фризера да се стегне. В отделна купа биеш белтъците на сняг и постепенно прибавяш пудрата захар. През това загравяш фурната на максимум. Намазваш с белтъците цялата торта и слагаш да се запече докто тук там стане кафяво.
Дано да ти хареса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия