НВ-ВМХ, част 75

  • 34 602
  • 731
# 135
Шоки,   bouquet Hug за труда, който полагаш по отварянето на темите.
Излишно е да се търсят линковете. Който иска и търси информация от стари теми, може да си ги намери сам, ако му е важно. Да не говорим, че едното линкче те праща в началото на 50 изписани страници, нищо повече.

Вив, мен ме е срам, че досега си мълчах при подобни словесни изстъпления в темата и по този начин, без да искам, всъщност ги толерирах Embarassed Rolling Eyes
Виж целия пост
# 136
Момичета, няма проблеми Hug

Статия с хубава табличка за съдържанието на захар в подсладените напитки и във фрешовете:
http://www.drbriffa.com/2014/03/13/medical-journal-article-remin … ry-sugary-indeed/

И още нещо за Свидничка и Радост Неземна:
http://www.washingtonpost.com/national/health-science/trainer-sa … 22e6d4_story.html

Още един линк - възможно е тенденцията към повишен ЛДЛ да се дължи на недостиг на триптофан поради много въглехидратни храни и недостатъчно яйца, месо и т.н. белтъчинно-мазнинни храни: http://news.illinois.edu/news/14/0225cholesterol_FredKummerow.html
Виж целия пост
# 137
Мисля че е справедливо нови теми да пуска този, който е положил най-много усилия в сьздаването и оформлението на 1 страница и разбира се, стига той да има желание да го прави.
Ако копи-пействането в началото на всяка нова тема си е труд и загуба на време, то сьбирането и оформянето на цялата информация е многократно по-голям труд. Така че, ако някой е сьздал алтернативна пьрва страница с информация, да я предлага и ще гласуваме с коя да започва темата ни. Сьщо ако някой е написал нещо полезно по темата и смята, че е добре то да присьства на 1 страница, Шоки никога не е отказвала да го включи - било като цитат, или линк.
Предлагам, ако сте сьгласни, в края на 1 страница да се дава линк кьм предходната  тема. Така при следващте теми отсега нататьк ще има приемственост и ще могат да се проследяват в низходящ ред.

Ха, в тази последната статия за пьрви пьт срещам понятието VHDL, не знаех, че има и такьв подклас липопротеини.
Виж целия пост
# 138
Грийн, не мога да разбера не се ли усещаш, че звучиш твърде остро на моменти или тенденциозно така... newsm78
Ами в крайна сметка, като ти трябват линкове към старите теми, седни и си ги събери! Whistling Crossing Arms Пък можеш и на нас да ги предоставиш, щом са толкова полезни.... Wink
Аз лично съм изключително благодарна на Шоки за труда, който полага всеки път по оформлението на темата, даже от време на време се връщам да чета 1-ва страница...Да не говорим пък колко много информация ни смила и предоставя наготово или чрез линкове към съответните статии.
Предишните теми наистина се намират лесно чрез търсачката и чрез Google, аз лично съм се ровила и връщала назад и винаги съм намирала това, което ми трябва.
Цитат
Предлагам, ако сте сьгласни, в края на 1 страница да се дава линк кьм предходната  тема. Така при следващте теми отсега нататьк ще има приемственост и ще могат да се проследяват в низходящ ред.
Точно така е! Peace
Няма лошо това да се направи!
Съгласна с Кам!Ако някой има идеи за различно оформление на 1-ва страница, нека ги представи или направо да пусне следващата тема!
Цитат
Сьщо ако някой е написал нещо полезно по темата и смята, че е добре то да присьства на 1 страница, Шоки никога не е отказвала да го включи - било като цитат, или линк.
Виж целия пост
# 139
Да, може да се слага линк към предходната тема, това не е лоша идея Peace

А също си мислех дали, вместо обяснението как да не прекаляваме с мазнините на Инес, да не сложа една точка за варианти за закуска, защото този въпрос възниква често. И е разбираемо да възниква, след като стандартно се препоръчва закуската да бъде високовъглехидратна.
Виж целия пост
# 140
Шоки, лошо няма да сложиш идеи за закуска, но така всеки, на който му хрумне да яде нещо извън списъка, ще вземе да пита: а нокът от прилеп може ли на закуска, понеже не пише, че може...Понеже е по-лесно наготово, вместо човек да прочете и да помисли... Whistling
Виж целия пост
# 141
Юле, вярно, ама то по принцип винаги може да се пита за други варианти Laughing Но виж, нокът от прилеп сигурно е много хубава закуска Sunglasses
Виж целия пост
# 142
Аз съм за  идейки за закуска, благодаря Cioccolata и за всички линкове които даваш много са полезни.Английския ми е много слаб но с преводача горе долу разбирам
Виж целия пост
# 143
Първа страничка е прекрасна. Толкова много важна, актуална информация, задълбочена и изчерпателна.  Hug  Благодаря, Шоки.

Грийн, дори и да излизат линковете на миналите теми, в самия линк не пише каква информация има в темата, така че той какво би помогнал? Ако искаш да предложиш информация за първата тема, направи го.   bouquet

Аз не ползвам английски език ( Вив, не си самичка  Crazy), а и не бих могла със собствени сили и знания да събера толкова много вярна информация, така че съм много благодарна за вида на темата такава,  каквато е сега.

И още нещо да добавя.Мисля, че е излишно да се пишат примерни менюта, защото , макар че изглежда обогатяващо, всъщност е ограничаващо. Не е толкова трудно всеки да прочете, да си избере степен на стрикност и да си действа вече по нея. Едно е да зададе конкретен въпрос, друго е темата да се пълни със споделяне з: о: в: , което не е толкова интересно и съществено. Има теми за диети, които представляват основно отчет кой какво е ял + традиционните виртуални тигани след оплакване за прегрешение.  Tired
Виж целия пост
# 144
Аз мисля, че когато има толкова положен труд от някого и толкова много труд се полага ежедневно, да се чете в нета, в блогове, статии, новости и т.н и в същото време да се помага тук постоянно, както и да се смила и преразказва информацията наготово, за такива като мен, например, които не са с добър английски, би трябвало този труд дълбоко да се уважава, дълбоко!
За мен е срамно да се обезценява и да не се уважава, че и да се хули подобен труд. Безвъзмезден труд. В днешно време времето  е пари, и съм сигурна, че Шоки би могла по много други начини да си запълни ежедневието, а не с нас тука.
Така че много моля към повече уважение и мисъл, преди да се сочи обвинително с пръст.

Сори за резкия език, ама направо съм потресена.
Виж целия пост
# 145
На мен менютата са ми пък полезни, Облаче Wink. Това ми дава бърз поглед върху едни евентуални менюта и определено намирам за уместно.

Аз пък друго не мога да разбера, откъде напоследък се появиха хиляди изисквания съм пишещите тука, това да пишат, онова да не пишат, това да ядат, онова да не ядат.
Облаче, нищо лично към теб, но ти също до голяма степен се оплакваш от твоите въгл. прегрешения в темата. Peace Peace така че не разбирам какво ти пречат, когато някой се оплаче, че е прегрешил? newsm78

Всъщност извинявам се спама защото нищо съществено не казах, но чета темата от доста време и имах нужда да изразя мнение.
Безкрайно благодаря на Кам и на Шоки, и на всички други, които публикуват интересна информация за това хранене!  Hug  bouquet
Виж целия пост
# 146
Е, аз чета статии (то напоследък много по-малко де, защото повече чета други неща Embarassed) и пиша във форума при наличие на свободно време. Не е кой знае какъв труд Hug Засега ми е интересно и ми е страст, но с времето може да ми омръзне, случвало се е и преди Embarassed

За менютата мисля, че който иска да пише менюта, не е бил спрян да го прави Hug Който иска, нека публикува. Наистина понякога може да бъде полезно, да изникне някоя нова идея, за която сами не сме се сетили.
Виж целия пост
# 147
За менютата - за мен също е удобно, защото "крадвам" набързо някоя идейка....

Ето преди време някой беше споменал за пържен патладжан във фурна с кашкавалец, ми веднага си я спретнах и аз...Много по-лесно ми е наготово, отколкото постоянно да мисля какво точно да сготвя режимно....

Пък и особено в началото, постване на примерни менюта много помага....поне за сверяване на часовника както се казва Simple Smile

Оф, няколко страници назад се писа, че в Пикадили имало намален някакъв белгийски шоколад 95 % .ли беше не помня вече...та ходих аз вчера да го търся, зверих се, гледах, ми не го намерих......та да не съм капо взех един, уж натурален, ама минимум 50% какао, та не е много по-режима май Rolling Eyes..................
Виж целия пост
# 148
Тета, в нашето Пикадили майка ми взела последните 2 такива шоколада Laughing (Belgian 85%), и то това беше онзи ден или дали не беше дори във вторник. Тя ми знае предпочитанията, та видяла, че са намалени, само два останали и ги грабнала Laughing
Виж целия пост
# 149
Тета, в Пикадили  в Младост 1 имаше, за другите места не знам . Blush И мисля днес да видя, ако са останали , ще си взема два за резерва.  Laughing Явно съм успяла да си изчистя вкуса за сладко вече и този от 85 % ми е много сладък . Grinning

Н а първата страница има толкова много информация, че човек трябва периодично да си я прочита и да се подсеща, ако е забравил нещо.   bouquet  Благодаря, че я правиш, Шоки.

 Shocked А на мен апетитът до тогава степен ми се урегулира, че се чудя какво да ям - не изпитвам глад, а преди след празниците ми беше много трудно да видя нещо и да не си взема хапка...пък после тази хапка става 2, 3 ...  Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия