Крем-супи - рецепти и идеи

  • 17 123
  • 60
Да обменим идеи за крем супи? Има ли и други почитатели? На мене това са лю-би-ми-те миииииииииииии  Heart Eyes

Днес произведох една доматена:
- домати консервирани "без нищо"  Embarassed
- сухи домати
- сухи чушки
- листа целина замръзени във фризера есента
- сол
- черен пипер
- олио от пшеничен зародиш.

Пекла съм един завъртян хляб със сирене-крема, листа от целина и орехи, така че исках по-класическа супичка.
Виж целия пост
# 1
Търся изпитана рецепта за крем-супа от целина. Най-вече какви подправки й слагате?
Виж целия пост
# 2
Любима храна!

Тази зима за първи път пробвах крем супа от целина! Самата тя е достатъчно ароматна и много-много подправки не са й необходими. Аз сложих като продукти: лук, морков, картофи, целина, сушен магданоз, сол и черен пипер. При варенето на зеленчуците водата беше колкото да ги покрива добре и после вече пасираната супа разредих с прясно мляко.

От оня ден: крем супа с гъби
В една тенджера сварих: моркови, лук, картофи и пънчетата на гъбите (пак с не много вода), а в друга шапчиците на гъбките нарязани на филийки с повечко вода. След пасиране на продуктите в първата тенджера, разредих с бульона от варене на гъбките, добавих самите гъбки, черен пипер и пресен копър.

 В същност аз май на всички крем супи до сега слагам моркоф, лук и картоф .... явно така ни е вкусно. А и картофа дава плътност на супата.

А да помоля за идея как да направя крем супа от домати от буркан?
Виж целия пост
# 3
Аз тази в първия пост, която съм дала, ми е точно с домати от буркан.

На мене пък картофите са ми толкова нелюбима храна, че май за нищо почти не ги ползвам освен за разни варианти на картофено пре. В смисъл - не ги добавям в никакви други готвени неща или супи.
Виж целия пост
# 4
  И аз при вас  Simple Smile.

  За утре съм намислила и съм приготвила продуктите за една зеленчукова крем супичка. Ще има: праз, моркови, чушки /зелена, червена, жълта и оранжева, всичките са мънички и хрупкави/, броколи и карфиол. Ще и прибавя накрая заквасена сметана и ще я поднеса с настърган чедър, зелен лук и за някои - мънички парченца твърдо сварено яйце. Може и с крутони.
Виж целия пост
# 5
Най-любимите ми супи. Търся рецепта за крем супа от тиква със синьо сиренце. Яла съм я в заведение и много ми хареса. Някой ако има опит да сподели.
Иначе в къщи най-често приготвяме крем супа от зеленчуци - тиквичка, картоф,карфиол, морков, целинка, лук. Моят син я прави по-добре от мен - първо лееееко запържва зеленчуците с малко олио, после добавя много вегета, вода. Като се свари пасира, разрежда с прясно мляко и пуска бучка масълце.
Виж целия пост
# 6
Аз просто обожавам крум супичка от картофи, моркови, лук и броколи!С едни домашно приготвени крутони, поръсени с червено пиперче, зехтин и солчица Heart Eyes  chef
и по желание лъжичка сметана Peace
Виж целия пост
# 7
Цоп и аз,обожавам всякакви варианти на крем супа,единствено от тиква не бих хапнала(защото не я обичам)само че аз отдавна съм изхвърлила вегетата от кухнята си,наблягам на зелени подправки Peace
Виж целия пост
# 8
МОЯТА КРЕМ СУПА
от всички зеленчуци,с които разполагам в момента
картоф,морков,лук,чушка/имам домашна замразена/,тиквичка,тиква,пащърнак/прекрасен корен за супа,/целина/глава/,броколи/често слагам само стъблото/,грах/домашен замразен/,зелен боб/замразен или от консерва/
Всичко нарязано задушавам с олио и малко вода,слагам сол и черен пипер и заливам с топла вода.
Като поомекнат слагам листа магданоз и консерва домати.Ври още малко и пасирам
Правя си крутончета в сух тиган намаслени и поръсени с шарена сол.
Ако не разполагам с някой зеленчук-без него.
Едно злоядо в къщи и то я яде.
Виж целия пост
# 9
Рози и рози, а с какво даваш плътност на крем-супите?

Преди време бях чела една гъбена крем супа - сваряват се гъбите и после се препържва брашно с масло и се разрежда с бульона от варенето. Обаче това много брашнено ми звучи и не ми допадна.

Крем супа с тиква съм правила - зеленчуци + тиква и при сервиране сметана + пармезан. Щом предпочитанията са за синьо сирене - просто може да се замени пармезана.

За крутони, много често взимам разните солени бейк роус и подобни с вкус, който ще подхожда на съответната супа.
Виж целия пост
# 10
Здравейте, записвам се при вас Simple Smile
За доматената от първия пост, какво дава плътността и? Сухите домати, сушени домати от консерва ли са, овкусени?
Аз обичам доматените да са ми с натрошено сирене.
Харесвам много за крем-супи супи комбинацията картоф и праз лук. Страхотен вкус придава празът на всичко.
Гъбената супа я правя с прясно мляко и много пресен магданоз, но крем-супа не съм правила досега, време е да опитам. Гъбена и аз готвя с една лъжица брашно, но може и картоф да се смачка, те и гъбите като се пасират ще стане по-плътна. Пасират ли се гладко гъбите всъщност?
Мъжът вкъщи никак не обича супи, особено безмесни, но детето ги заобича покрай мен.
Виж целия пост
# 11
Цитирам една крем-супа от грах от една стара тема, не съм опитвала, но звучи добре:
ГРАХОВА КРЕМСУПА С БЕКОН

Пасирайте един буркан грах, размесете с 1-2 с.л. сухо картофено пюре и залейте с вряща вода. Варете 15-20 мин
и прибавете бучка масло, сол и черен пипер. Сервирайте супата с лъжица сметана, малки сухарчета или изпържени хапки хляб и ситно нарязан леко позапържен в собствената си мазнина бекон или пушени свински гърди.
Предполагам си става ок и с истински сварен картоф Simple Smile

Червената леща също е идеална за крем-супа.
Виж целия пост
# 12
Да се разпиша и аз:

КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА
В студена вода слагам тиква (80%) и останалите 20% - морков, картов, лук, чесън.
Вари се до омекване на зеленчуците, добавя се масло, сол, пожелание се слага п. мляко или сметана.
Децата много я харесват - вариантите за поръсване отгоре са: сирене, кашкавал, синьо сирене, крутони, овесени ядки  Peace
Виж целия пост
# 13
здравейтеее, снощи точно правих доматена крем супа.  Заприлича малко на лютеница, но пък беше много вкусна, изядохме цялата тенджера. Запържих в зехтин 1 пресен лук и 1 рендосан морков, за да се посвари моркова сложих малко доматено пюре с водичка да поври (това може и да е излишно, но имах малко доматено пюре, което исках да разкарам), после сложих една консерва белени домати - на малки парченца (нямам си домашни за съжаление) и нарязах 3 или 4 печени червени чушки, добавих вода да поври малко и подправки: сол, черен пипер и босилек. Пасирах като реших, че й стига толкова варене. Върнах на котлона и сложих и фиде (може и без фидето, ама и от едно гнездо фиде исках да се отърва).

Иначе крем супите са ми любими, последно правих една с картофи и грах и тиквички (тиквичките се добавят на кубчета в последствие), хубава беше, но май няма да я правя повече, има още много варианти за пробване.
Една супа често повтаряме - гъбената, но е с брашно.. и не бих казала, че е точно крем, защото не я пасирам, а гъбките си стоят на парченца, но става много вкусна. Също и от червена леща, супер става.
Виж целия пост
# 14
И аз тук при вас. Синът ми обожава крем супа, но аз съм традиционалист...и правя само един вариант. Картофи, моркови, лук и ако има чушка. Добавям и прясно мляко и масълце, за да не е "гола вода." ще се радвам да науча някои други варианти..  chef
Това се яде без отказване..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия