Крем-супи - рецепти и идеи

  • 17 122
  • 60
# 30
Ами пак слагам картоф, морков, лук + 1 буркан печени белени чушки. До момента съм ползвала само на Крина, с други не съм. Като се сварят зеленчуците слагам масло, натрошавам сирене (може и обикновено бяло сирене), пр. мляко и пасирам. Става много вкусно и нетрадиционно Simple Smile
Виж целия пост
# 31
Тиквена крем супа : 300-400 гр тиква , 2 картофа , 2-3 моркова , 1 лук , заквасена или течна сметана , масло. След като се сварят зеленчуците, ги пасирам. Добавям сметаната и 3-4 минути след нея маслото . Докато се варят зеленчуците ,изпичам малко тиквени семки и ги обелвам. Готовата супа поръсвам със тях и с къри.

Виж целия пост
# 32
Дадохте ми чудесни идеи! Благодаря ви!   bouquet Hug
Виж целия пост
# 33
На мене любими са ми от домати, чушки червени, моркови, тиква, батат. Карфиолена обичам със сирена. Магданозена ще пробвам сега. Сестра ми прави вкусна от различни видове леща. От целина, ряпа, пащърнак съм яла в ресторант и също ми харесва.

Като цяло обичам един вид зеленчук и към него листа и подправки, малко сол и зехтин/ олио от семена или авокадово.

В чужбина съм яла вкусни от вишни кисели, круши и ябълкова със сирене. Скоро ме черпиха с крем-супа от печен лук и беше много разяждащо Simple Smile
Виж целия пост
# 34
Какво е батат? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 35
прилича на картофа, но е малко по-голямо, по-грозно и по-сладко, не знам дали го описах добре  Laughing Embarassed

благодаря за идеята за магданозената супа, чудничка изглежда   bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 36
Когато видя такова ще ти кажа дали си го описала добре. Simple Smile
Ще разпитам на пазара дали имат, за да пробваме.  Peace Благодаря!
Виж целия пост
# 37
Батата е сладък картоф. Отвън прилича горе долу на обикновен картоф,а вътре е розово - оранжев.Вкуса е като на тиква.
Виж целия пост
# 38
И аз съм голям фен на крем-супите, почти не ям други. Любимата ми е от моркови и целина. Нарязват се на кубчета 800-1000 гр. моркови и една голяма глава целина. Задушават се се масло или зехтин и се заливат с вода. Щом се сварят се пасират и се разрежда с прясно мляко. Може и сметана. Подправя се със сол, черен пипер и магданоз и се сервира с крутони.
Виж целия пост
# 39
Най - добрата и вкусна крем супа , която правя  е спаначената .
Приготвям я със сирене и кисело мляко , по рядко със сметана .
Вкъщи никога преди не сме харесвали спанак , а сега доста често си похапваме .  Heart Eyes
Виж целия пост
# 40
Ще дадеш ли рецептата?
Киселото мляко кога се добавя?
Виж целия пост
# 41
Ще дадеш ли рецептата?
Киселото мляко кога се добавя?
Запържвам в зехтин лук . Добавям 2 -3  нарязани картофа , след като се сварят добавям и спанака , варя още 4 - 5 докато омекне . Пасирам първо само готовата супа . След това добавям млякото и сиренето и пак пасирам . Simple Smile
Виж целия пост
# 42
Вдъхновихте ме за крем- супа от зеленилки Simple Smile Вчера купих от пазара спанак, коприва, джоджен, магданоз, див чесън. Ей сега отивам да спретна една с масло и орехи.
Виж целия пост
# 43
Ето и моите любими крем супи:

една екзотина - крем супа от червена леща

една класическа - крем супа от картофи

една студена - студена крем супа от тиквички и авокадо
Виж целия пост
# 44
Ето малко идеи и от мен.

Тиквена крем супа




Крем супа с аспержи



Доматена крем супа

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия