Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

  • 120 740
  • 751
# 105
Благодаря MISHOK: ) ,НЯМА да опитвам,ще си купя боя: ) тъкмо сега са докарали нови гелови бои в малки разфасовки по 3 лв, били много хубави: )
Виж целия пост
# 106
dani0805, щом се наемаш да правиш подобно нещо, предполагам не ти е първата торта, която обличаш и знаеш колко тежи фондана. Особено ако е порядъчно сиропирана тортата, почва да я натиска надолу и може да ти се развали формата и да съжалиш 300 пъти, че не е легнал  #2gunfire
Или да я направиш кръгла торта и отгоре доста по-малък по размер седнал Спондж ще ти е по-лесно. Както вече споменах по-горе все още не се наемам да правя такива високи торти, а които пък трябва да имат идеални ръбове още по-малко, но става въпрос за мен де Wink
Мишока добре те е посъветвала с две торти с еднаква големина и подпори. Успех ти желая  Peace
Виж целия пост
# 107
Ще е висока около 30-35 см,

Ти имаш ли представа колко блата и крем са това?  Rolling Eyes Shocked Ако нямаш подложка , че дори и две през около 10-12см, срутването ти е гарантирано. Но пък, ако си решила да правиш блатове тип кекс, дебели по 3-4см и крем ганаш, може и да нямаш проблеми.

Ето тази торта http://antoaneta77.blogspot.com/2013/09/bird-cage-white-velvet-c … ke-o-o-o-o-o.html , е висока около 20 см и пак е с подложка в средата http://4.bp.blogspot.com/-jLU2y4fUPBY/UkmwkMisw_I/AAAAAAAACSk/0P … _1136279435_n.jpg  и въпреки това съм я облякла с блатове от страни за да е по-стабилна . За 30-35 просто не ми се мисли. А пък за количеството продукти също си представям, че сигурно ще е като за 4 торти Simple Smile
Виж целия пост
# 108
Момичета,аз забравих да спомена,че тортата ще е изцяло сладък салам-доста е стегнато и ще се работи лесно. Тази идея прочетох в един блог: )
А тази торта ще ми четвърта-пета: ) ,не съм напреднала много......
Смятан,че всички вие сте много напред с материала и ако смятате,че и със сладкия салам няма да стане,ще я направя легнала.
Виж целия пост
# 109
Момичета,аз забравих да спомена,че тортата ще е изцяло сладък салам-доста е стегнато и ще се работи лесно. Тази идея прочетох в един блог: )

Да, с него ще е лесно, само ми е интересно в каква форма ще го стегнеш този сладък салам и как ще направиш правите странични ръбове  newsm78
Виж целия пост
# 110
Имам една твърда кутия в точната форма,ще я облепя с фолио за свежо съхранение.Ще стои ден два в хладилника и смятам,че ще се получи.Правих три пъти за проба,става доста твърда смес....
Виж целия пост
# 111
А и Спондж боб не е с идеално прави ръбове......дано се получи.....някоя от вас правила ли е торта от сладък салам?
Виж целия пост
# 112
dany0805, според мен няма да имаш проблем със сладкия салам- няма да падне, да се свлече или нещо такова. Но дали ще е подходящо за "торта"? На мен този десерт винаги ми е бил малко странен- обичам го, но ако някой ми отреже едно парче с размерите на торта, няма да изям и половината. Според мен предложението на Pam73 е супер - кръгла торта и отгоре (от сладък салам) малък Спънфж Боб.. разкрачен леко и свещичките забодени пред него.. все едно и детето, и Спъндж Боб духат едновременно   party023
И друго си мисля.. с ганаш ли ще намажеш салама, за да се задържи фондана? Защото с маслен крем няма да стане вкусно  Thinking

Успех и чакаме снимки  Peace
Виж целия пост
# 113
Със сладкият салам реших да я направя,защото е без печене и няма да се занимавам цяла седмица с тортата.Смятах да излизам в отпуска седмицата преди РД, но не ме пускат.Ще имам време в петък  да я забъркам и в неделя да украся преди обед и следобед да празнуваме.До сега не съм срещнала някой,който да каже,че не обича сладък салам и избрах да ми е по лесно: ) начинаеща съм все пак.....и TeditoS, благодаря за идеята с ганаша,с него ще намажа за по сигурно,макар че блога в който видях тази идея, не я бяха намазали,защото има достатъчно масло.Там тортата беше футболна топка: )
А иначе РД е на 27.04
Виж целия пост
# 114
dany0805, не че не обичам сладък салам, но повече от едно резенче (той затова се нарича салам, защото обикновено се прави във формата на салам и се реже на резенчета като истински салам.. или поне аз така си мисля  Thinking) ми е трудно да изям. А аз обожавам адски шоколадови и сладки торти! Мога да изям половин шоколадова торта  smile3506  Както и да е.. сигурна съм че ще си го хапнете с кеф  Peace
Да, пробвай с ганаша, защото иначе може да стои грапаво и да не стане гладичък фондана.

Момичета, дайте идея за това как да направя грапавостта на баскетболна топка???
Виж целия пост
# 115
Ани, на мен пък изобщо не ми пречи, че долния етаж е без фондан, напротив. И горния етаж ми харесва, особено вълничките и цвета на фондана. Любим ми е капитана, Питър пан също е добре, но нещо ми стоят къси крачката, Зън зън ти е избягала малко  Wink Ако кораба беше малко по голям, щеше много да ми хареса, мидичките, бих оцветила по шаренки.
gruh-gruh основния проблем на тортата ти е, че е доста неравна, повечко измазване и блат отстрани ще допринесат за много по- добра визия. Рисунката ти хич не е лоша, с рисуване по - трудно ще постигнеш равномерно оцветяване, трябва да изчакаш да изсъхне и да повториш.
radost_bonbon кокошчицата ти много ми допада, да, за оцветяването си споменала, и според мен един лек цвят на перата и след това боя неравномерно с четка би придало отличен вид. С малко тревица по подложката, кокошката щеше да изпъкне още по- добре
Дидс, тортата ти много ми харесва, особено на втората снимка, айсинга е много равномерен и нежен, цветенцата и панделките ми харесва как са оцветени, единствено на мен би ми харесала повече без надписа, но знам че хората си ги искат  Wink
 vilana леле, че голяма торта, много е интересна, но ще те дъвча за снимките  Mr. Green не може да я огледа човек добре. Хубав дизайн, розите изглеждат добре, а как си изпекла такава дъга не ми се мисли  Mr. Green За тортата с Рапунцел, бих сложила повечко и по разнообразни цветенца, за Рапунцел си знаеш, за рекичката ми харесва, че е така на етажи, но за градинката, как ли щеше да стои ако беше изравнила. Тортата като роклята, уцелила си цветовете и общото усещане, жалко, че си я напоила повечко, но гледам рожденничката е доволна.
 teditoS бутилката според мен ти се е получила добре като форма, не ми пречи че не е изтумбена, но трябваше с нещо да скриеш ръбчето където си изрязала фондана. Надписите са ти се получили доста добре. Мисля си, че ако беше мазнала отгоре бутилката с глюкоза, щеше да лъскавее и да прилича на стъклена. Камъчетата, не съм сигурна, че се връзват с бутилката  Wink но ето ти идея как да не ти стават чертите - когато притискаш не натискай крайчетата на джаджа, притискай почти до края, след това можеш да застъпиш със следващото слагане, така не ми стават ръбчета. И на самата торта трябва или много добре да отрязваш ръба или да го скриваш с нещо. За баскетболната топка -тя нали е на нещо като малки кръгченца, някъде бях мернала да правят релефа с част от химикалка/там където излиза писеца/, дупчица по дупчица, но е голяма играчка.
 сладката мими като за първи рози не са лоши, успех със следващите
 Pam73 тортата с мечо е много сладка, веднага се сещам за някой, който би ти казал, че не си "зашила" копчетата  Grinning наистина им дава по различен вид, само мечо бих го направила някак по детски и долу топченцата бих ги направила друг цвят, може би зелени. Тортата с бебето - не бях виждала бебе в кутия  Wink личицето е добре, ръчичките можеше да са по нежни,  дръвчета може би бих ги оставила просто като пръчици, без листа
dany0805 доста интересен и амбициозен проект си намислила, дано се справиш. Лично на мен страшно ми хареса една рецепта на Ани, която много наподобява сладък салам, а щом постои ден в хладилника става мноого стабилна. Аз я изпробвах за тортеното предизвикателство и вкъщи много се одобри на вкус. Ето линк към моето обяснение и нейното също http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=763546.105 Хубавото на тази смес, е че можеш първо да я сипеш в някаква правоъгълна форма, а след това да си я дооформиш и като стегне да я измажеш с ганаш. За покриването си мисля, дали няма да ти е по лесно да я сложиш легнала, първо да покриеш лицето и страните, а след това с парче гърба. Доста ще е сложно за покриване по стандартния начин с едно парче.
По рецептата на Ани, вече три пъти правих торта ето да Ви ги покажа две, че третата седи да и оправя снимките  Mr. Green
Предизвикателствената торта Да се допълня леко Wink Темата на предизвикателството е картини и затова е картината, а понеже е предизвикателство, изпробвах стъклената глазура на Ани/има я в линка/, реално поставката е облечена с него, както и подложката и на живо изглеждаше като мрамор, а че е леко дървена, савсем определено е, затова е експерименталната част на предизвикателството, да пробваш разни нови неща  Mr. Green За рисуването е обяснено много подробно в представянето на тортата, малко по- нагоре в линка


И една тортичка която правих за погачата на приятелка
Виж целия пост
# 116
Момичета, спешен въпрос имам!?
С какво да измажа тортата, преди фондана/идеята е за торта тип кошница с цветя/, но незнам дали ще успея да направя добре оплетената кошница и да не личи отдолу, че е бял маслен крем?
Виж целия пост
# 117
mishok, благодаря за коментарите. аз нарочно ги направих да се разминават лентите, но може би си права, че точно това леко дразни. иначе наистина рязането беше доста, но после за поставянето по тортата, ползвах една технология с хартия за печене и сравнително бързо става. за магнолията гледах едно клипче в нета и я докарах като на клипа, но понеже тук доскоро беше пълно с магнолии по квартала се загледах и са наистина по-затворени, а като прецъфтят, просто клюмват...
мечо, ама и ти си художник родена. тази картина човек би искал да си я има на стената, много ми хареса. стълба отдолу ми е леко странен, дали заради червените парченца или защото блести. иначе релефът му доста достоверен, леко като варосан. втората торта е много семпла, по мой вкус, много хубава. как я стегна такъв малък диаметър?
пам, за мечето вече се изказах. кутята малко ти е поддал кремът отдолу изглежда. хубави цветове, но това, което ми се набива на очи е, че някак си тези ръце седят твърде големи и в неестествена поза
сладката мими, като за първи опит добре с розите. трябва да ти е по-тънко тестото за втория опит

тедито
, харесва ми как си боядисала бутилката, да може би с глюкоза щеше да лъщи. надписите са също доста добре. пух ти е казала за текстурната подложка. и аз много се морих в начлото с тая черта. дали защото ти е поддала или така си е била, по ръба м/у бутилката и подложката има какво да се желае

ПСМ, измажи с тъмен ганаш

моля да ми помогнете. мъжът ми иска "домашна торта". аз недомашна не съм правила, но той си я представя с лек крем и лек блат (без какао), непокрита. намирам рецепти за домашна бисквитена, но аз такава правя през 4-5 дни за закуска. не е с бисквити. просто ме побърква с това "домашна торта". някой да има идея?
Виж целия пост
# 118
мегало пратих ти една на лични която е чудесна.Дано ти свърши работа.
Виж целия пост
# 119
metchopooh, благодаря за съвет с химикалката - не се бях сетила за това - ще пробвам!
Твоята торта с картината е произведение на изкуството! Тези червените триъгълничета са ми странна, но може би има някаква идея зад тях  newsm78 Предполагам картината си направила по начина, който препоръчваш на dany0805 ? А с какво рисува по картината? Втората ти торта-чиста работа! Буквите ти са жестоки (колкото и да не харесвам надписи по торти), бебето не знам как си го изкарала от формата толкова перфектно.. Може би малко бих променила цветята (без дръжките и цвета - те ми харесват)  Peace

Момичета, уж се мъчих да не натискам краищата на плочката за камъчета, но просто не ставаше.. или не излизаха камъчетата, или излизаха чертите  ooooh! Шишето беше супер покрито, но след пътуването го взех и го сложиш върху долната торта и от топлото се беше поотпуснал леко фондана, та затова така виси, а и като мушнах шпатулата отдолу за да го подхвана.. абе ясно ви е Simple Smile Трябваше да го оправя след това, но рожденикът я грабна и не можах да реагирам  #Crazy
За глюкозата- сигурно сте прави, но първо че нямам, второ че ме беше страх да не се разтекат буквите..

мегало, баба и мама правят такава торта- аз хич не я обичам, но явно нашите мъже вече са се наситили на изчанчени рецепти и искат нещо простичко Simple Smile Довечера ще питам мама за рецептата и ще я напиша тук  Peace

PSM+, измажи с ганаш. Аз скоро правих такава кошница. Съвет - плети плетката по-наедро! Аз плетох ситно и така не си личи много..слива се.. Виж снимки в галерията (мисля че качих там).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия