Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

  • 120 743
  • 751
# 90
За напукването и релсите не мога да ти отговоря, ще кажат другите. За ръбовете на тортите мисля, че това е добър пример:

https://www.youtube.com/watch?v=6Vgcx5GZTnM

И аз поне винаги слагам платка и отсрани. След което стягам тортата в рингове и оставям една нощ в хладилника да стегне, после измазвам с масления крем. Обаче, гледайки клипчетата забелязах, че повечето са с ганаш и става по-добър ръб при обличане, мисля някой ден да пробвам Simple Smile
Виж целия пост
# 91
здравейте,
прекрасни торти сте показали, колкото и да харесвам моите не могат да се сравняват с тези  Embarassed
Но пък ме запалихте и съм решила да направя на сина ми за рожденния ден торта с украса от "Хензел и Гретел". Намерих от една сладкарница шоколадова къщичка, видах и как се правят дърветата, но съм в недоумение как да направя фигурките на Хензел и Гретел. Ще се развам ако ми дадете съвет как да ги направя или от къде да ги купя(поръчам)   bouquet
Виж целия пост
# 92
Та въпросите са ми следните:
1. При обличането на тортите, фондана започна да ми се напуква леко там където се прегърва. Фонданът го правих по рецептата на Димитрана. Какво не му беше наред?
2. Имам пластмасови текстурни релси, но не знам как се използват. В този смисъл, покриването на ръба на двете торти ми беше много трудно и не знам с какво и как да го направя, така че да не се криви и да е равномерно.
3. Как правите кръглите торти с ръб по края, там където се прегъва фондана? При мен някакси се заобля този ръб и започва да прилича на питка, а не на торта. От измазването ли зависи или се изрязват самите блатове?
Ще ме извините, сигурно са ми много лаишки въпросите, но искам следващата торта да е по-добра  Praynig


Ей на такива влизания как да не се радва човек!

Браво на теб. Като ми остане време хубаво ще те разкритикувам, но засега да ти отговоря:

1. Твърде сух ти е бил фонданът. В последно време, вместо глицерин използвам чисто олио - мажа си ръцете и омесвам добре.
2. Не знам, никога не съм работила Simple Smile
3. Ръбът се постига с ринг Simple Smile В смисъл, моята технология е следната: слагам основата на тортата, т.е. един блат на дъното на ринга. После му правя обиколка от платки и стягам. Всъщност става като кутия Simple Smile После слагам крем, блат, крем, блат и така докато стигна височината на кутията. Увивам за всеки случай в свежо фолио и оставям да престои. Когато кремът е доста течен, стават недоразумения като това  Mr. Green (
Скрит текст:
Затова кремът трябва да ти е стегнал, преди да го сложиш, щото за този специално го наливах като супа  Mr. Green)
Това е моят начин, други примерно опаковат с платки след като са наредили тортата, но на мен ми падат страничните платки после. Трети пък хич не слагат платки, а само с маслен крем измазват, но аз така също не мога Simple Smile
Виж целия пост
# 93
ditsan, наистина не личи да имаш проблем с чистота по  декорацията - тортата изглежда перфектно чисто бяла  Peace

радос, може би не съм се изразила добре.. Относно измазването - измазвам само с ганаш (натурален шоколад и сметана, на водна баня, като изстине и леко се стегне - мажа.. после топя шпатулата в гореща вода и с горещата шпатула заглаждам ръбчетата). Може би ти се чудиш как така има сметана в ганаша и той не размеква фондана?? Дали те разбирам правилно? Ако е така - няма никакъв проблем. Е.. след 100-те километра в багажника фондана маааалко се отпусна (както можете да видите при ръбчето между бутилката и долната торта), но не го отдавам на ганаша, а на топлото и дупките около Враца  smile3511

сладката мими, ако това са ти първите рози  newsm20 Единствено бих променила цвета - например кърваво червен..или розови.. с различни нюанси по тях.. мен не ме бива по дъстването, а и нямам много цветове, но бих мацала с четките  Joy Виж за листата имам малко критика  Whistling мини ги по краищата върху гъба с онзи инструмент с топчето, за да ги изтъниш и накъдриш.. и ги поизвърти тук там и ги остави да изсъхнат под различни форми.. аз ги слагам в празни кутийки от яйца и те заемат различни форми (някои уж смачкани, други извъртяни..)  Peace

Pam73, благодаря ти.. радвам се, ако е така  Embarassed Реших сама да направя етикета и въпреки, че не стана като оригинала супер много му се радвах, защото беше някак по-забавен Simple Smile
Одеалцето под мечето е абсолютно като истинско! Оранжевите перлички малко не ми се връзват със зеленото, но може и да е от снимката  Thinking А как успя от мъфин да направиш мечето.. няма да питам.. аз смятам, че това е по-трудния вариант. Пробвала съм на МаринаД начина и наистина е много приятен и лесен за моделиране. С мъфин сигурно не бих се справила, защото е мекичък..  newsm78 Капака и панделката на втората торта са супер!  Peace

_Пепи_,   newsm17

Rouzi, тортата ти не е никак лоша за втора такава! Работиш чисто - ако бях аз, този бял фондан сигурно щеше да е на капки или следи от нишесте целия..  ooooh! Двойката и надписа не ми харесват. Мечето не е лошо. Аз с големи мъки правя фигури и затова смятам, че си се справила добре. Сега - по темата с "питката" - да, личи си, че това те е измъчило. Мишока ти е отговорила (даже с няколко идеи). За съжаление аз не мога да дам компетентен съвет - моите торти също не са с ръб. Но предполагам, че ако увиеш блат около тортата, стегнеш в ринг за 1 нощ и после измажеш с ганаш или маслен крем хубаво (без да пестиш като мен) ще се получи почти перфектен ръб. Има някои тънкости в измазването, но има много клипчета в нета.. На работа съм и не мога да пусна това, което Sunflowerss ти е пуснала, но предполагам че е едно от тези клипчета..  Не съм месила фондана на Димитринка, но звучи така, все едно е бил сух  newsm78
Виж целия пост
# 94
teditoS - следващият път ще си взема бележка за листата.На мен също не ми харесаха така ,,пльоснати,, върху тортата. Thinking
За розите , изгледах няколко клипчета и опитах.Мисля като за пръв път се справих прилично.
Не се сетих да ги оцветя с четка, а имам и гелови боички. newsm78
Искам да се науча да правя рози като на Pam73мнооого красиви. Peace
Виж целия пост
# 95
Момичета, благодаря за отговорите  Hug
Sunflowerss, Mishoka нямам ринг, но ще си купя такъв. Явно без него няма да мога да "изправя" тортата.
teditoS Двойката стана много голяма, но това го съобразих, като я сложих до мечето  Embarassed Всъщност, мечето ми беше много лесно и приятно да го правя.

Още един последен въпрос. Колко време горе-долу трябва да съхнат подобни фигурки? Мечето съхна 3 дни, но явно не беше достатъчно, защото няколко часа след като го сглобих, ръката започна да се напуква от тежестта на двойката. newsm78
Виж целия пост
# 96
Rouzi Рингове има в метро железни 15-16лв, 8.5 см високи, от 15 до 30см обхват.
Аз наскоро си взех и втори, че в повечето случаи правя двуетажни торти и ми трябват 2  Simple Smile
Виж целия пост
# 97
Rouzi Рингове има в метро железни 15-16лв, 8.5 см високи, от 15 до 30см обхват.
Аз наскоро си взех и втори, че в повечето случаи правя двуетажни торти и ми трябват 2  Simple Smile


Аз си взех от Билла, около 12лв струваше, метален е
Виж целия пост
# 98
-Rouzi  може да си направиш ринг с подръчни материали от някоя папка ,аз съъм си направила от материал подобен на плексиглас ,само че се огъва и го връзвам около тортата само че не знам къде се продават .Според мен освен всичко останало което са ти написали момичетата може би слагаш повече крем в средата отколкото в краищата.Опитай да нанасяш крема равно върху блата и като сложиш следващия блат ако краищата увисват повдигни ги и сложи още крем.Малко сложно го обясних не знам дали ше разбереш .Като за втори опит със фондан си се справила доста добре при това двуетажна торта .Мечето е доста симпатично ,буквите са големи цифрата е прлична но цвета е тъмничък за тази торта.
-Mishoka права си за клетката - булката искаше по сочна торта и не успях да я оформя добре даже я покрих 2 пъти но пак имаше неравности и за зеленото си права между розите има бледозелени листа но на снимката не се вижда.Ето тук се вижда по добре:

-Sunflowerss благодаря ти и аз не справих много добре с розите има различни уроци стъпка по стъпка точно как да се подредят листенцата и да се извиват краищата с клечка за зъби но трябва и тел иначе не става добре .
-teditoS пластмасова е фигурката не си и помислям да опитам захарна след нещастните ми опити с лица а пък тази е Уинкс ...Не ги познавам тези личности на които им се чупят краката може би повечя повече тайлоза ,клечки или с гъм пеист да ги направиш
   А за сватбената - така реши водещия DJ да режат отдолу ,аз изтръпнах ама нищо не мога да направя дръпнах се настрани не исках да гладам как пада тортата ,погледнах след малко с бялото на окото и ...радост цяла си беше само леко се беше наклонила .Но всичко е мина добре.Тортата всъщност беше здраво укрепена с пластмасови видии и си беше стабилна.
На мен бутилката ми хареса как се е получила .Иаз нямам идея как се получава ефект на стъкло.Аз
бих сложила бутилката в подаръчна кутия .
-сладката мими относно розите има още доста какво да се подобри от какво тесто ги прави ?Може още да ги изтъниш  също и маргаритките ,за листенцата са ти писали  .Също пробвай да ги подредиш в някакво букетче или нещо подобно .Можв да помислиш и за някакъв цвят на розите .
-Pam73 наистина ако е по сиропирана тортата е по добре да си остане на един етаж. За айсинг и аз си мислих но ме достраша да не оплескам нещата.На мен тортата с мечето ми хареса .Само муцунката на мечето като че ли по остра е станала .Пънежа по съвет на Марина върши чудесна работа при по обемни фигури аз го използвах за кулата на Рапунцел не тежи върху тортата само много се затрудхих при изглаждането
Другата с бебчето много сладурско личице си му докарала ама и доста си я сиропирала.Вместо дървета нещо по финно може да се сложи, но това си е мое виждане за визията на тортата.
Специални поздравления на Марина за поредното уникално творение!!!
Виж целия пост
# 99
Здравейте майсторки: )
Много сте добри всички и се надявам и аз да стана толкова добра.....
Скоро сина ми става на 3 години и смятам да му направя торта Спондж Боб-седнал.Та въпроса ми е как да покрия толкова висока и правоъгълна торта? Аз си мисля,че трябва да покрия първо отпред,отгоре и отзад и после от двете страни.Ако знаете как става да се покрие цялата,без да стане на плисета,ще се радвам да ми споделите.
Благодаря ви,че ви има!!!
Виж целия пост
# 100
Здравейте майсторки: )
Много сте добри всички и се надявам и аз да стана толкова добра.....
Скоро сина ми става на 3 години и смятам да му направя торта Спондж Боб-седнал.Та въпроса ми е как да покрия толкова висока и правоъгълна торта? Аз си мисля,че трябва да покрия първо отпред,отгоре и отзад и после от двете страни.Ако знаете как става да се покрие цялата,без да стане на плисета,ще се радвам да ми споделите.
Благодаря ви,че ви има!!!

Колко висока? Ако покриваш така, почти съм убедена, че фонданът ще ти се свлича и ще полудееш, докато покриеш Simple Smile Висока торта - с мноооого голям чаршаф. Трудно е. И друго - сложи две торти с еднаква височина една върху друга с подложка и подпори между тях, за да не гониш Спондж Боб по пода  Mr. Green
Виж целия пост
# 101
Ще е висока около 30-35 см, и широка около 25,но също ще е и дебела: ) около 15-20 см.
Аз обличането по отделно си мислех с един правоъгълен чаршаф да покрия едновременно отпред,отгоре и отзад и после по същия начин отстрани, после ще загладя ръбовете и ще ги покрия с контурна линия с маслен крем,обаче това е само на теория....на практика ще видим.Ако знам как,ще кача снимката по която ще гледам.....
Виж целия пост
# 102
Ще е висока около 30-35 см, и широка около 25,но също ще е и дебела: ) около 15-20 см.
Аз обличането по отделно си мислех с един правоъгълен чаршаф да покрия едновременно отпред,отгоре и отзад и после по същия начин отстрани, после ще загладя ръбовете и ще ги покрия с контурна линия с маслен крем,обаче това е само на теория....на практика ще видим.Ако знам как,ще кача снимката по която ще гледам.....

Може да покриеш първо горната - жълтата част, а гащите отделно да ги скроиш Simple Smile Нещо обаче не съм сигурна, че пропорциите ти са съразмерни. Нарисувай си го на един лист в същите размери, за да видиш дали няма да стане дебел Simple Smile
Виж целия пост
# 103
Ааа,да да,разбира се.Аз сега говоря наизуст,не съм 100% сигурна в размерите, които писах.Като гледам видеа в you tube на торти спондж боб ги правят точно така,жълтото до някъде и после панталоните,но всичките са легнали,,а аз искам седнал и пред него ще има друга, кръгла тортичка,все едно и той има рожден ден.
И друго да питам,захарно тесто може ли да се боядиса с какао или да си купувам боя?
Виж целия пост
# 104
Ааа,да да,разбира се.Аз сега говоря наизуст,не съм 100% сигурна в размерите, които писах.Като гледам видеа в you tube на торти спондж боб ги правят точно така,жълтото до някъде и после панталоните,но всичките са легнали,,а аз искам седнал и пред него ще има друга, кръгла тортичка,все едно и той има рожден ден.
И друго да питам,захарно тесто може ли да се боядиса с какао или да си купувам боя?

Не оптвай  Mr. Green Купи боя и боядисай малко в тестото, аз бих мазала после с четката отгоре
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия