БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 101
  • 729
# 15
missence, Бондюел е добра марка и не мисля, че в граха е бил проблема. Лош граях би могъл да доведе до хрупащо ястие, ако част от зрънцата са твърди, но лисата на цвят е следствие то недобър червен пипер. Аз също ползвам "Котани" , но този, който беше показала Морена и съм доволна от него

  bouquet

И без това моят свършва, ще пробвам от този, който вие сте показали  Peace

Сега един странен въпрос. На заведение ядох бял/зрял боб, който беше поставен в гувече, нямаше никаква мазнина или сос по дъното, а бобът беше превъзходен и леко пикантен, имаше чушка и беше червен /вероятно сготвен с червен пипер/. Не съм голям фен на боба, но този ми се стори страхотен  Embarassed Беше приготвен като гарнитура  Peace

Някой да ми предложи подобна рецепта  Praynig

Виж целия пост
# 16
Мишенце, за гарнитура - салатен боб с праз е много вкусно. Иначе просто сготвен на много гъста яхния, пак салтен боб с малко лют пипер... преполагам.
Важно е  (според мен разбира се) и да се готви бавно бобът... и да е хубав... Simple Smile
Виж целия пост
# 17
Мишенце, за гарнитура - салатен боб с праз е много вкусно. Иначе просто сготвен на много гъста яхния, пак салтен боб с малко лют пипер... преполагам.
Важно е  (според мен разбира се) и да се готви бавно бобът... и да е хубав... Simple Smile

  bouquet А, вариш ли го, преди да го сложиш в гювечето?
Виж целия пост
# 18
благодаря за новата тема   bouquet

pala4inkova, ако намериш рецепта, която не е със сурови яйца, моля те да дадеш отзиви Simple Smile  И мен ме притеснява, когато са сурови.
Виж целия пост
# 19


pala4inkova, ако намериш рецепта, която не е със сурови яйца, моля те да дадеш отзиви Simple Smile  И мен ме притеснява, когато са сурови.

По рецептата на Танита, чудесно става и няма да се притеснявате заради яйцата. Peace
Виж целия пост
# 20
  bouquet А, вариш ли го, преди да го сложиш в гювечето?
А, не, не съм правила такова... само преположих как да си го приготвиш.  Simple Smile Нямам представа дали въпросното е готвено в гювечето... би могло мисля, да си е готвено там.   Thinking
Виж целия пост
# 21
  bouquet А, вариш ли го, преди да го сложиш в гювечето?
А, не, не съм правила такова... само преположих как да си го приготвиш.  Simple Smile Нямам представа дали въпросното е готвено в гювечето... би могло мисля, да си е готвено там.   Thinking


Из нет-а намерих рецепти, с/д които бобът се вари предварително и после се слага в гювечето  newsm78
Ще се разровя още малко  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 22
  bouquet А, вариш ли го, преди да го сложиш в гювечето?

Предполагам, че в заведението първо е било сготвено може би в гювеч, глинен, голям. След това разпределено по малките гювечета.....И може би преди сервиране - само притоплен, или най-много кавардисан.......
Виж целия пост
# 23
Със сигурност е сварен бобът преди да се запече в гюведжето.
Аз правя печен боб в тава. Общо взете технологията е като си сготвиш манджата на котлона, прехвърляш в тава да се запече и да стане гъсто
Виж целия пост
# 24
Тирамисуто на Танита изглежда добре, дано вкусът ,у не е много различен от класическата със суровите, която много харесвам, но сега няма как да приготвя.
Виж целия пост
# 25
Моля за помощ Praynig
Врътнах маскарпонето с кръглата приставка на миксера, с която преди това разбих течната сметана /за торта Василия/ и кремът ми стана редичък EmbarassedДали мога да го пооправя newsm78
Виж целия пост
# 26
  bouquet за съветите за боба, ще се пробвам тези дни.

Onna-bugeisha, какви подправки слагаш и кога? Още докато го вариш или в тавата чак?
Виж целия пост
# 27
penmari, каква е тази приставка?
Виж целия пост
# 28
  bouquet за съветите за боба, ще се пробвам тези дни.

Onna-bugeisha, какви подправки слагаш и кога? Още докато го вариш или в тавата чак?

missence, това е една от първите рецепти, които си записах от майка ми, та е подробна, да не ми се смее някой  Blush
Скрит текст:
Като почнах да се уча да готвя и много се шашках от описание "слагаш моркови и лук".... аууу.... ми как така моркови и лук, колко точно моркови и колко лук ooooh!


1 купа боб - (с обем около 600 мл)
4 глави лук
1 морков - голям
1 чушка - печена, но може и сурова, за предпочинате червена
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
1 домат (или доматено пюре)
сол
джоджен
девисил
магданоз
Приготовление
Бобът се накисва във вода от предната вечер. Водата се изхвърля, налива е нова. Прибавят се нарязаните на ситно морков, 1 глава лук и чушката и се слага да се вари. Първите 2 води се изхвърлят. След като се свари бобът се пресипва с решетъчна лъжица в тавичка.
В тиган се запържва останалият лук, прибавят се червения пипер, брашното и доматите. Запръжката се разрежда с водата, в която е врял бобът. Сипва се в тавата, прибавя се още малко вода и се посолява. Прибавят се подправките и се запича, до желаната гъстота
Виж целия пост
# 29
Кръгла, с нея правя майонеза, разбивам извара, сирене крема, може би прилича на пасатор newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия