БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 177
  • 729
# 180
истински качамак се прави от царевично брашно,но там е много дълго бъркането и варенето и тогава ми е ставало на бучки,затова съм ползвала миксер или пасатор...с грис рядко ми става на бучки,бъркам с една бъркалка от миксер или с т.нар.инструмент круша...една позната го разбърква в студена вода и след това го сипва във врялата
Виж целия пост
# 181
Скоро мярнах тема за боите за яйца, не знам дали са я поместили в този подфорум, но яко някой се сеща и има линк, ще съм благодарна  Praynig

Редактирам се: намерих темата, но да попитам още нещо - има ли някъде събрани на едно място теми за Великден и Коледа ? Видях, че има подфорум за великденските сладки, но с това далеч не се изчерпва празника ...  Wink
Виж целия пост
# 182
една позната го разбърква в студена вода и след това го сипва във врялата
И аз така - да стане на кашичка и го наливам после при другата вода.
Виж целия пост
# 183
можеш. можеш дори да ги пасираш  Peace

  bouquet много
Виж целия пост
# 184
Ще правя една тортичка и трябва да разбия белтъците със захар.... обаче.... понеже все още имам от оная ужасната Захира, която ви показвах преди страница-две смятам да не рискувам с нея, а да заместя с пудра захар.... та въпросът ми е 1/4 ч.ч. кристална захар с колко пудра захар да заместя?
Виж целия пост
# 185
нямаш ли кантарче,може би около 1/2 чаша трябва да е
Виж целия пост
# 186
Имам кантарче. Акъл нямам, явно  Embarassed
Виж целия пост
# 187
В нета има калкулатор на мерни единици, аз отта гледам на колко се равнява!

Moringa има тема за Великденски декорации в Хоби, ама нещо много не спори тази година!
Ето заповядай : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=766935.msg27963663;topicrefid=3#new   Hug
Виж целия пост
# 188
Решила съм да правя прасковки.
Ако разделя тестото на две и го боядисам предварително / 1/2 черевно, другата 1/2 жълто/
и овалям топчетата в захар и тогава сложа да пека ще се получи ли нещо? 
Виж целия пост
# 189
mama irina, благодаря  Hug
Виж целия пост
# 190
Момичета, ще правя панакота. По рецепта  е 500гр. Сметана, аз имам 500мл. Сметана. Ще има ли проблем при направата?!
Виж целия пост
# 191
не, давай   Peace

Решила съм да правя прасковки.
Ако разделя тестото на две и го боядисам предварително / 1/2 черевно, другата 1/2 жълто/
и овалям топчетата в захар и тогава сложа да пека ще се получи ли нещо? 

ще получиш цветно тесто, което след изпичане няма да е с такива свежи цветове като потопените в боите. А после като ги слепваш и пипаш топчетата, захарта ще ти изпадва  Peace
Виж целия пост
# 192
Да се изкажа по въпроса за качамака.....За ужас на майка ми - аз го правя с....пасатор, вместо с точилка.....Ами....получава ми се.....Обичам много качамак, но не си се представям да седя и да го бъркам.....Това е моят мързелив начин.....
за получаване - ще се получи. щом на човек му харесва. но баш качамака се прави от царевично брашно, да се свари и изпече. бъркането е с дядото на миксера - джуруляк (качамилка или още как му викат по разните крайща). вероятно сте виждали такова чудо.  Laughing  трудоемко е , но пък е вкусно.
почти е като да подквасваш домашно и купешко мляко. все ще стане , но едното не е = на другото.
така пък аз го знам.  Laughing
Виж целия пост
# 193
Другарчета, дайте ми моля ви изпитана рецепта за супа от коприва Praynig
Аз, лично предпочитам да си направя каша с нея, но сина ми обича предимно супи Rolling Eyes
Виж целия пост
# 194
Да се изкажа по въпроса за качамака.....За ужас на майка ми - аз го правя с....пасатор, вместо с точилка.....Ами....получава ми се.....Обичам много качамак, но не си се представям да седя и да го бъркам.....Това е моят мързелив начин.....
за получаване - ще се получи. щом на човек му харесва. но баш качамака се прави от царевично брашно, да се свари и изпече. бъркането е с дядото на миксера - джуруляк (качамилка или още как му викат по разните крайща). вероятно сте виждали такова чудо.  Laughing  трудоемко е , но пък е вкусно.
почти е като да подквасваш домашно и купешко мляко. все ще стане , но едното не е = на другото.
така пък аз го знам.  Laughing


Оооооооо......аз съвети за качамака не искам, Бонго......Сбъркал си адреса......
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия