БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 160
  • 729
# 195
Hushpuppy аз ще напиша набързо, но готвя на око , та пропирции няма:

Варя /може и да се задушат, запържат/ малка главичка лук и морков/ нарязан на ситни кубчета/, 1 с.л. ориз после пускам измитата и нарязана коприва, малко джоджен/ сух по-добре/,малко червен пипер, скилидка две ,наситнен чесън. Да поври до готовност без капак- остава си ярко зелена. Hug Количеството вода и коприва са според желаната густота. Hug
Виж целия пост
# 196
Другарчета, дайте ми моля ви изпитана рецепта за супа от коприва Praynig
Аз, лично предпочитам да си направя каша с нея, но сина ми обича предимно супи Rolling Eyes
Задушвам лук (за препочитане зелен) и настърган морков, подправям с малко червен пипер, слагам бланшираната и нарязана на дребно коприва и наливам вода. Когато кипне, слагам ориз, джоджен и след 20мин. застройвам с жълтък и кис. мляко (при липса и с малко лим. сок.) и готово. Понякога добавям и някакви сушени гъби.  Simple Smile
Виж целия пост
# 197
Morena , mama irina - благодаря и на двете  bouquet Аз така правя супата от спанак. Значи е същото, но понеже копривата е малко по така...как да кажа, наистина трябва да се запари/бланшира/ , както е писала Морена Peace преди да се сипе при лука и морковките да се вари.
Ясно, така ще я направя супата Peace
Благодаря ви още веднъж!
Виж целия пост
# 198
Зависи от вкуса според мен, аз не я бланширам, че някак се променя характерния вкус /пък и си мисля, че и убивам всичко полезно  Mr. Green/, но си я бера и то само връхчета/съвсем нежни/.
Виж целия пост
# 199
Може и да си права, но аз ще готвя купена, не само връхчета като гледам Rolling Eyes
Все пак ще я попаря за малко Peace
Виж целия пост
# 200
Зависи от вкуса според мен, аз не я бланширам, че някак се променя характерния вкус /пък и си мисля, че и убивам всичко полезно  Mr. Green/, но си я бера и то само връхчета/съвсем нежни/.

И аз не я бланширам, понякога пускам нарязан картоф и фиде, после пасирам, за да стане крем супа, правя крутони и само така се яде от една госпожица. Laughing
Виж целия пост
# 201
Момичета, ще правя панакота. По рецепта  е 500гр. Сметана, аз имам 500мл. Сметана. Ще има ли проблем при направата?!
Дано отговарям навреме Wink Няма да има проблем,ще се получи  Peace С едно пакетче желатин  Peace Аз даже слагам 600мл течност и пак ми се получава  Peace
Виж целия пост
# 202
Направих баклава в голяяяямата тава /2 пакета кори по400 грама/ , че ми трябва за четвъртък, пък да има малко и за празниците. Та на това количество, дайте моля, пропорции за сиропа.
Виж целия пост
# 203
Направих баклава в голяяяямата тава /2 пакета кори по400 грама/ , че ми трябва за четвъртък, пък да има малко и за празниците. Та на това количество, дайте моля, пропорции за сиропа.
При мен е: 1 пакет кори, 350 г масло, 300 г орехи
Сироп: 800 г вода и 600 г захар + лим. к-на.  Да поври около 10 мин. Горещ се излива в/у студена баклава.
Виж целия пост
# 204
Направих баклава в голяяяямата тава /2 пакета кори по400 грама/ , че ми трябва за четвъртък, пък да има малко и за празниците. Та на това количество, дайте моля, пропорции за сиропа.
Пък ето при мен. Simple Smile
Виж целия пост
# 205
Направих баклава в голяяяямата тава /2 пакета кори по400 грама/ , че ми трябва за четвъртък, пък да има малко и за празниците. Та на това количество, дайте моля, пропорции за сиропа.
При мен е: 1 пакет кори, 350 г масло, 300 г орехи
Сироп: 800 г вода и 600 г захар + лим. к-на.  Да поври около 10 мин. Горещ се излива в/у студена баклава.
Един пакет, ама какъв newsm78 Май ще е тази пропорция, леко увеличена.
Благодаря ви   bouquet
Виж целия пост
# 206
Направих баклава в голяяяямата тава /2 пакета кори по400 грама/ , че ми трябва за четвъртък, пък да има малко и за празниците. Та на това количество, дайте моля, пропорции за сиропа.
При мен е: 1 пакет кори, 350 г масло, 300 г орехи
Сироп: 800 г вода и 600 г захар + лим. к-на.  Да поври около 10 мин. Горещ се излива в/у студена баклава.
Един пакет, ама какъв newsm78 Май ще е тази пропорция, леко увеличена.
Благодаря ви   bouquet
Бела, Фамилия - няма значение.  След като я залееш, отгоре я покрий плътно с фолио и нека така да пренощува,  и на студено я сложи.
Виж целия пост
# 207
Направих баклава в голяяяямата тава /2 пакета кори по400 грама/ , че ми трябва за четвъртък, пък да има малко и за празниците. Та на това количество, дайте моля, пропорции за сиропа.
Пък ето при мен. Simple Smile

Рецептата ти изглежда повече от прекрасна Heart Eyes
Виж целия пост
# 208
Момичета, ще правя панакота. По рецепта  е 500гр. Сметана, аз имам 500мл. Сметана. Ще има ли проблем при направата?!
Дано отговарям навреме Wink Няма да има проблем,ще се получи  Peace С едно пакетче желатин  Peace Аз даже слагам 600мл течност и пак ми се получава  Peace
Направихя вече така. Стяга в хладилника сега.Дано стане, но по моята рецепта е с 2 пакетчета желатин -20гр.
Виж целия пост
# 209
Момичета, мерси за отговорите (това за разбъркването на качамака вместо с точилка с пасатор, не знам от кога се практикува, но на мен ми се вижда като иновацията на годината, ще го пробвам  Grinning )!!!
И да не пропусна да се разпиша с още един-два въпроса по темата за печивата:
Има ли някакъв трик за по-тънка и мека коричка на погачата?
Кога се поръсва погачата със сусамено или маково семе (от недостоверен източник съм чувал, че това става след като втаса и съответно преди да се сложи да се пече, но както казах нямам му много вяра на информатора ми, та да това да попитам) и с какво се маже за да полепне (в доста рецепти се споменава смес от яйце, мляко и олио, но при постните погачи с какво може да се намаже)?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия