КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 3

  • 39 344
  • 733
# 645
Ох и днес продължавате с красотите. Аз преядох вече Joy
ето и от мен
Виж целия пост
# 646
како , дай едно парче МА   hahaha
Виж целия пост
# 647
стигнах до извода ,че най-вероятно брашното ми изигра лоша шега. като чета и други са имали същия проблем и със същото брашно - на СофияМел.  такова лакомо на мазнина брашно не ми се беше случвало. изяде си всичката предвидена + резервата. и с намаслени ръце го разтягах и пак изглеждаше като сухо.  още при първото месене забелязах ,че не може да очаквам конци.  иначе на  втасване поведението му беше напълно в нормата. спази си времето. изключвам влиянието на много захар защото умишлено сложих по-малко. в краен резултат козунака (като тесто) не беше сладък. плънката и поръсената захар компенсираха. но това ми беше и целта. още при пресяването брашното ми изглеждаше с бледо кафеникав  цвят. сравних го с брашната , които бяха разпечатани  и които използвам. те бяха като сняг спрямо това. а едното беше тип 500 , другото тип 700.  отдавна съм се отказал от СофияМел , но защо точно сега купих тяхно ...  #2gunfire
също така ми направи впечатление,че в началото на месенето (с машина) тестото беше толкова сухо , че машината спираше да върти. след 15 мин тестото стана доста лигаво. при използването на това брашно някой имал ли е подобните проблеми ?
Виж целия пост
# 648
Кое точно на София мел ползва, Бонго? Аз месих с екстра и никакви такива проблеми нямах.
Виж целия пост
# 649
 Ох, и аз взех едно София мел, син 5-кг плик и изглежда доста тъмно, а и влажно.
Виж целия пост
# 650
Аз си купих италианското в 5 кг разфасовка и си мисля, че голям процент от успеха ми тази година се дължи именно на него.
Виж целия пост
# 651
Кари, кое е това италианско в 5кг разфасофка? А пари?
Виж целия пост
# 652
Момичета и момче, много ви благодаря за помощта! Другата година пак съм тук Simple Smile

Снимки няма как да кача в момента, но не са нищо по-различно.
Виж целия пост
# 653
Лаленце, що чак другата година, до тогава няма ли да правиш козунак? Simple Smile
Виж целия пост
# 654
Кари, кое е това италианско в 5кг разфасофка? А пари?

На Divella - Tipo "00" , купих си го от Метро и за съжаление нищо не мога да кажа за цената.Не обърнах внимание. 
Виж целия пост
# 655
Кари, кое е това италианско в 5кг разфасофка? А пари?

На Divella - Tipo "00" , купих си го от Метро и за съжаление нищо не мога да кажа за цената.Не обърнах внимание. 
Около 2 лв и стотинки за килограм е. Същото съм ползвала и аз и съм много доволна. Като коприна е.
Виж целия пост
# 656
...
също така ми направи впечатление,че в началото на месенето (с машина) тестото беше толкова сухо , че машината спираше да върти. след 15 мин тестото стана доста лигаво. при използването на това брашно някой имал ли е подобните проблеми ? [/color]
Аз ползвах София мел за козунаци и да ти кажа, нещо подобно се получи с едната ми вчерашна доза. В началото добре, като се смесиха съставките, взе да върти по-трудно. Като започнах да добавям мазнината стана лигаво и сякаш не искаше да я поеме. Аз обаче спрях машината и оставих за 10-ина минути да почине тестото и пак включих докато свърши месенето по програма. Остана ми част от мазнината. Реших, че с по-малко мазнина от тази по рецепта няма да стане и пуснах програмата отново отначало да меси. Така със зор тестото пое мазнината.
Според мен София мел слагат нещо в брашното, което не е написано като съдържание  #Cussing out Одисеята с козунаците ще продължи и тази седмица, обаче с нашенско брашно от мелница в региона. Да видим дали ще се получи същото.
А дали е възможно да е от някоя съставка на есенциите  newsm78 И този вариант ще пробвам, само с ванилия от пакетче и настъргани кори от лимон или портокал. Да видим дали тогава ще има проблем?
Аз снимки не мога да покажа, защото почти всичко раздадох, а останалото децата изядоха  Laughing
Виж целия пост
# 657
Проблемът с трудно поемане на мазнина, не е от брашното. Просто в машината не се измесва добре,след като е формирано вече тестото и се добави мазнината. Затова добавяйте мазнината по време на месене. тя бърка, вие наливате, преди да се е формирала твърда топка! Peace

Освен това, от опит стигнах до извод, че много по-хубаво тесто се получава ако сложите всички продукти наведнъж (т.е мазнината заедно с течните съставки), отколкото при формирано тесто да подавате мазнината.
Виж целия пост
# 658
Морена, разбира се, че ще меся Simple Smile Хвана ме крастата  Crazy Просто забелязах, че няма активност в темата освен около Великден.


Джемма, а как добавяш маслото, разтапяш ли го до течно? Аз вчера направих тази грешка и тестото въобще не го пое, добавях брашно. Днес правих още една доза и само леко го разтопих - пое се без забележки.
Виж целия пост
# 659
Еее, та днес то няма как да е като преди Великден, едно че релаксираме след вчерашното потене пък и днес, утре повечето са по маси.  Simple Smile
Но темата пак си върви, макар с по-бавни темпове.
Аз например ще имам гости в четвъртък, та в още в сряда пак ще меся козунак. Simple Smile

Благодаря за инфото за италианското брашно!   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия