Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Осиновяване на деца, живели в приемни семейства

  • 81 389
  • 133
# 90
...Защо след като е одобрено едно семейство да осинови не му се предоставят веднага досиета със снимки на всички деца, налични в списъка за осиновяване, за да си избере? А социалният работник може да пробира по-хубавите дечица за "свои хора"....

Отдавна не бях чела тук. Без извинение за резкостта - според мен човек, който дели дори в мислите си лишените от родителски грижи деца на "хубави" и "нехубави" няма място в редовете нито на приемните семейства, нито на осиновителите. Приемното родителство не е просто бизнес чрез който да си гледаш собствените деца, а призвание, в което трябва да вложиш душата си.
Виж целия пост
# 91
Който не е бил приемен родител, той нищо не знае за приемната грижа и мненията му не важат! Да си затваряме очите за това, че всичко е бизнес и да си мълчим, така ли? Или да се опитаме да спрем този бизнес...
Виж целия пост
# 92
Всяко мнение важи! Евентуално това на хората с опит би могло да бъде по-информирано или обективно, но това никак не е задължително.
Абсолютно е права Форест, че приемната грижа трябва да бъде призвание и алтруизма, а не финансовата изгода трябва да бъде водеща мотивация на приемните родители. За съжаление последните години се търсят и одобряват приемни родители, за които това е единствен "поминък". Вероятно социалните считат, че те са по-лесни за контролиране, понеже са зависими финансово, тази мотивация е по-ясна за оценяващите, всичко това отговаря за призива за "професионализация" на приемната грижа.... Но самите те не си дават сметка колко погрешна е посоката, колко безполезна и дори вредна за децата е.


Виж целия пост
# 93
За съжаление последните години се търсят и одобряват приемни родители, за които това е единствен "поминък". Вероятно социалните считат, че те са по-лесни за контролиране, понеже са зависими финансово, тази мотивация е по-ясна за оценяващите, всичко това отговаря за призива за "професионализация" на приемната грижа.... Но самите те не си дават сметка колко погрешна е посоката, колко безполезна и дори вредна за децата е.
Именно, за съжаление, точно такива приемни родители харесват социалните работници. А такива, като нас, за които финансовата част не беше водеща и обичахме истински детето, сме проблемни. Ами съжалявам, те направиха приемната грижа да е такава, пък после настройват хората с разни репортажи.
Виж целия пост
# 94
Да споделя и аз моя опит така казано.Със сина ми сме заедно вече точно месец  до шестия месец е бил в институция ,а после до година и четири в приемно семейство от турски произход ,ходи добре но е спал с ПР и ми беше трудно до преди седмица отказваше да спи в неговото легло ,но и това се справихме.Храни се добре вече прави само бели което според мен значи че се е отпуснал и ни е приел.Но в началото беше трудно ,може би защото нещата се развиха много бързо имахме само една среща ,намаше как да пътуваме и го взехме веднага след делото и тога видях че не съм подготвена за това което предстои имаше многонплач драми цели 200 километра буташе ме не искаше столчето бях много притеснена че няма да се справя той плачеше за майка си .А от нея не можах да получа много информация питам какво обича да яде отговора беше супите ги отказа малко ма обича банани е аз само с банани ли да го храня.И затова искам да кажа когато детето е малко по-бързо се адаптира не се отчайвайте нещата бързо влизат в ритъм и бързо свиква с новите неща.
Виж целия пост
# 95
http://play.novatv.bg/programi/nichiya-zemya/665931?autostart=true

Момичета, виждам , че отдавна никой не е писал, но бих искала да споделя това предаване от вчера. Не знам дали някой би искал да коментира, но на мен хората ми направиха по-скоро мило и добро впечатление. Мисля си, че е малко пресилена тезата за децата-банкоматчета.... Аз като един кандидат-осиновител, бих се радвала, ако за детето ми се грижат в семейна среда, а не в институция. Радвам се, че има такива хора bouquet
Виж целия пост
# 96
Зависи каква е семейната среда.
Виж целия пост
# 97
Съмнителни практики за осиновяване в България:
http://reporter.kro.nl/seizoenen/seizoen-2015/afleveringen/18-10-2015
Виж целия пост
# 98
Speed Queen, и тук те намерих! Simple Smile

Предаването е изключително интересно и на мен избраните за основните интервюта приемни родители ми направиха много добро впечатление. Мисля си, обаче, че онази сприхава леличка с шишовете и леко пийналият възмутен господин на площада не са от типа хора, които предизвикват позитивни емоции...
Домове наистина не трябва да има, но скрининга на приемните родители трябва да е старателен.

А това с "банкоматчетата" вероятно наистина е пуснато от хора, които не отглеждат деца, защото трябва да си абсолютен емоционален инвалид ако гледаш едно дете и не се привържеш към него поне малко! Колкото до парите, както каза един от интервюираните - те са средство за препитание. По-добре да се дават на такива хора, които имат възможност И ЖЕЛАНИЕ да допуснат чуждо дете в дома си, да му дадат чувство за принадлежност и да събудят човещина в тези малки душици.
Виж целия пост
# 99
Дукеса  Hug

Ние на курса имахме една Баба, която кандидатстваше за приемен родител. Отгледала деца, внуци и имала още любов за раздаване, много мила жена! Да със сигурност децата, за които ще се грижи ще се чувстват като на лятна ваканция при любимата Баба. Дано да има повече такива хора!
Виж целия пост
# 100
Мисля си, че и това като много други професии си е до призвание. Едни стават, други не. Аз обаче мисля, че при следващо осиновяване ако има такава графа ще напиша директо, че искам детенце от приемно семейство.  Peace
Виж целия пост
# 101
От другата тема сподели, че ще прекарате седмица с детето преди да го вземете - това е чудесно. На тази възраст дори и да не разбират добре думите, децата попиват емоциите, ориентират се по лицеизраза, тона на разговорите... Опитайте се да бъдете в колаборативни отношения с майката, дай й да разбере, че мислите за доброто на детето, благодарна си й за грижите, които е полагала за него, искаш да се случи опознаването по възможно най-добрия начин. Ако детето усеща, че приемната му майка е спокойна, "харесва" ви и се разбирате ще е в пъти по спокойно отколкото ако е обратното.

Опитай се през този период да участваш в обгрижването му, в рутинните неща - да го нахраниш, да участваш в къпането, да го приспиш - привързаността се изгражда през грижите. Опитайте се да разберете повече за ежедневието му, какво обича, кога, в колко часа, как се успокоява и се придържайте към тази му рутина поне в началото, когато дойде в къщи.

Помолете за колкото се може повече любими негови вещи - одеалце, играчка и не бързайте да ги перете като се приберете  Grinning, децата обичат познати миризми.

Би било чудесно ако приемната майка му каже няколко думи, ако го "пусне" пожелавайки му хубави неща - "Това са твоите мама и тате, ще бъдеш с тях завинаги, те много ще те обичат..." но това май не зависи от вас. Обаче и ти можеш да му ги кажеш тези неща, нищо че не разбира още всички думи. Вземете снимки ако има такива, важно е на по късен етап, когато си говорите за историята му да има какво да му покажете, но и да няма, достатъчно е да има какво да му разказвате.

Ще бъде повече плачливо в началото, като дойде у вас или твърде притихнало детенцето. Проявявайте повече разбиране и търпение. Внимавайте със стимулите, няма нужда да вижда много хора и да посещава много места през първите дни и седмици, това допълнително ще го изчерпва емоционално.
Вероятно ще хапва повечко (ще бъде постоянно гладно), децата използват храната за да се успокояват. Възможно е също да отказва да се храни, но е по-малко вероятно. Не бъдете настоятелни и в двата случая, следвайте детето. Добре е когато се храни да е седнало в теб. Още по-добре би било ако все още има млечно хранене от биберон да се храните гушнати, с очен контакт помежду си.

Мисля, че писа, че имате и други деца, те много помагат за адаптацията на малчовците.

Всичко ще бъде наред  Hug Успех!

     Здравейте, напълно подкрепям този пост и имам няколко рутинни въпроса към Вас.  Колко време трябва да продължат срещите на осиновителите с приемното семейство и къде ги провеждате- в дома на ПС, при социалните, в дома на осиновителите, или някъде навън?
Виж целия пост
# 102
Аз пък ще се боря да се забрани осиновяването от приемно семейство и да се разреши осиновяването от родилно отделение и от кризисни центрове.
Виж целия пост
# 103
Аз пък ще се боря да се забрани осиновяването от приемно семейство и да се разреши осиновяването от родилно отделение и от кризисни центрове.

Какво ще се случва с детето, като стане на 18?
Виж целия пост
# 104
Да, какво се случва с детето.Излиза от този дом, защото за него вече не текат доходи, отива на квартира, намира си спешно работа за да се издържа, а ако не успее първите месеци, какво - краде за да яде ли или приемните родители ще го подпомогнат с джобни докато си стъпи на краката.Да, какво се случва с дете оставено в дом и отгледано от приемни родители, като нямаме в предвид такова дете, което си има живи биологични и не дали отказ за отглеждането му от осиновители.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия