Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Осиновяване на деца, живели в приемни семейства

  • 83 350
  • 133
# 120
Lindt -и това  е много относително Колкото повече разговарям с родители на деца взети от приемни семейства се убеждавам че изобщо не се наблюдава развитието на децата и състоянието им в приемните семейства да не говорим че има хора избрани за  приемни родители  които не заслужават изобщо да бъдат родители под каквато и да е форма Не знам по какви критерии ги избират но лично аз бях в шок от нашето приемно семейство и от състоянието на детето ми когато го изведохме от там  #Cussing out все едно го взимахме от концлагер  Когато го споделях с други семейства осиновили деца се оказа че ние не сме единствените с неподходящо приемно семейство Неподходящо е слабо казана дума
Има много добри приемни родители но има и много лоши  това си зависи от самите хора а проследяване от към държавата то няма никакво  или ако го има то не е на всякъде


Виж целия пост
# 121
Аз всеки месец пишех подробен отчет с какви храни съм захранила, какви нови играчки има, нови умения и как се развива детето. Плюс всеки месец среща със социалната и тя пишеше доклад за развитието на детето, облечено е подходящо и т.н.

Приемните, на които сте попаднали, са явно от тези, за които е основно професия и, които всъщност са желани, харесвани и предпочитани от социалните и програмите като цяло.
Виж целия пост
# 122
Ние на приемни родители не попаднахме но явно и при проверките след осиновяването навсякъде е различно Ние когато взехме детето никой не дойде в къщи За 1 година вярно идваха два пъти единия от които детето го нямаше защото беше на разходка с баща си но и двата пъти за по 10 -15 минути да разпиша доклада Не са ми задавали кой знае какви въпроси само колко е висок колко кг е и дали посещава нещо като градина или някакво занимание Но никой не е искал всеки месец да давам информация за детето Но пък го отдавам и на това че ние сме много близо до тях като местоживеене и буквално ни срещат по улиците често  newsm78
Виж целия пост
# 123
Моето дете,наричам го моето,защото утре е делото,е отгледано от приемно семейство 20 дни след раждането до сега.Семейството,което го гледа е перфектно,виждам последиците от труда на тази майка,детето е по-напред в развитието си дори от родени и гледани в нормално семейство деца.Всичко,което трябва да се направи е направено.Майката има и 2 нейни,също осиновени дечица.Прави ми впечатление колко слънчеви и усмихнати са и трите деца, и го отдавам на това,че майката и бащата са много усмихнати и спокойни хора.
Тези дни бях много заета служебно,ами организираха се и ми я доведоха в моя град,само и само да мога да я видя и да й се порадвам и да не си губя времето в път.Малко хора биха направили това.Когато казах,че ще сменя името,ПМ сама предложи да започнат да я наричат с новото име,и като дойдоха забелязах,че нейните деца с лекота я наричат с новото ,което значи че и те вече са свикнали,а това означава,че хората са отговорни.Детето много добре познава някои песнички,защото показва с ръчички всичк на- хей ръчички,хей ги две и други такива.С една дума- добре гледано дете от добри хора,нищо,ама нищо лошо не мога да кажа или нещо да ме е подразнило,виждам колко много обичат детето и колко трудна ще е раздялата за тях.Преди да ги срещна имах по-друго мнение за приемните родители,покрай друга позната.Хора всякакви,както при приемните родители,така и във всички други области.
Виж целия пост
# 124
Това е просто прекрасно  Поклон пред такива хора Надявам се с течение на времето всички социални да си вършат работата както трябва и  да се затегнат малко нещата и всички приемни родители да са на нивото на тези който са отглеждали вашето дете  Heart Eyes
Пожелавам ви от тук нататък още по големи и положителни емоции с вашето слънчице и много много любов
Виж целия пост
# 125
Аз пък предлагам социалните да правят анкета на осиновителите за приемните да кажем 1, 3, 6 и 12 месец след осиновяването на детето. Така за няколко години ще имат доста добра база за приемните. Винаги може някой умишлено да иска да злепостави, но в този случай останалите отзиви ще са добри. За приемните, които са си вършили добре работата - бонус в размер на годишната им заплата. За тези, които не са - изключване от системата.
Виж целия пост
# 126
DPP, похвално е, че си попаднала на добри приемни родители.

vanibo, идеята ти за анкета е страхотна. Аз бих казала, че и нашите приемни са страхотни, но има някои неща, от които не съм доволна. И освен това трябва да има някакъв срок, да не се оставят децата прекалено дълго в ПС, защото и двете страни са страшно привързани. Сега след раздялата с тях е трудно.
Виж целия пост
# 127
vanibo  идеята е страхотна и мисля че ако това се прави нещата ще се наредят както трябва
Виж целия пост
# 128
До IvanovaP777,
Аз осинових две деца - едното от институция, другото от приемно семейство. В моя случай разликата е ОГРОМНА. В полза на приемните родители. Много зависи от приемното семейство все пак. И познавах дете с увреждания, което  бе дадено на осиновители с осиновени над 10 деца с увреждания. Дали това осиновяване е в интерес на детето и как се прави подбора на осиновителите при международните осиновявания? Не ме напуска мисълта, че за детето щеше да е по-добре да си остане при приемната майка.
Виж целия пост
# 129
Mama Ru , в друга тема беше писала, че второто детенце е било бебе към момента на осиновяване. Така че разликата не се дължи само на отглеждането в приемна среда.
Виж целия пост
# 130
Така е vanibo, това, че взех малккя на четири месеца е от значение, но съм виждала как прохождат две деца под грижите на приемни семейства и осигурена рехабилитация, и двете в тежко състояние, и двете проходиха след втората си година. Познавам и осиновени деца на по-голяма възраст от приемно семейство,  без да имат дефицитите на дъщеря ми, която взех от ЦНСТ, където беше прекъсната нужната й терапия, а за другото просто не ми се говори. Съгласна съм обаче, че не всички приемни семейства са добри. Може би трябва да се намери начин да се запазят добрите и да се търси отговорност на другите - как са си гледали работата.
Виж целия пост
# 131
Здравейте, възможно ли е от приемен родител да стане осиновител или процедурата е прекалено тежка и дълга? Благодаря, предварително на отзовалите се.
Виж целия пост
# 132
Да, но при известни условия - детето да е живяло поне една година у приемното семейство, приемното семейство да мине процедура по одобрение и вписване в регистрите на кандидат-осиновителите, докато трае процедурата да не бъде предложено на други. Вероятността не е голяма.
Виж целия пост
# 133
Здравейте и от мен реших да се включа в темата ние сме горди родители на дъщеря която я осиновихме на 12.12.2018 която е гледана в приемно семейство била е на 7 дни когато са я взели за гледане в приемното семейство и беше вече на 9 месеца когато я осиновихме но грижите в приемно семейство са съвсем други от тези в домовете нищо против домовете но друго е да обърнел внимание на едно дете в къщи друго е да се занимавал с много деца в домовете
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия