Булките на Пловдив

  • 162 542
  • 498
# 330
Здравейте скъпи бъдещи и вече минали булки,

Има ли някоя от вас впечатления или опит,или двете, от Етра хол Пловдив?
На снимки изглежда уникално и с богат избор за украса, но няма много мнения за самото място.
Изпратиха ми иначе пдф файл след като им писах имейл, бързо и учтиво отговориха,което също ми направи добро впечатление.
Ако някоя от вас се интересува,мога да приложа снимки тук от файла.

Ще се радвам на мненията и съветите ви!
Виж целия пост
# 331
Здравейте, скъпи бъдещи и бивши булки... Препоръчайте ми добър дж и видео оператор за Пловдив
Виж целия пост
# 332
Здравейте скъпи бъдещи и вече минали булки,

Има ли някоя от вас впечатления или опит,или двете, от Етра хол Пловдив?
На снимки изглежда уникално и с богат избор за украса, но няма много мнения за самото място.
Изпратиха ми иначе пдф файл след като им писах имейл, бързо и учтиво отговориха,което също ми направи добро впечатление.
Ако някоя от вас се интересува,мога да приложа снимки тук от файла.

Ще се радвам на мненията и съветите ви!
Ако не се лъжа го отвориха миналата година и доста трудно ще намериш мнения, защото тепърва започват мероприята там.

Здравейте, скъпи бъдещи и бивши булки... Препоръчайте ми добър дж и видео оператор за Пловдив
Вечният въпрос- с какъв бюджет разполагаш?
Виж целия пост
# 333
Здравейте, може ли да ми препоръчате магазин в Пловдив за булчински рокли? Бяхме до Асеновград, харесах си няколко модела, но все пак бих искала да разгледам и в Пловдив какво се предлага,а почти не се сещам такива магазини. Само по "Христо Г. Данов" , както и магазин Princess.
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 334
Когато търсите вашето място, ще е добре да знаете някои неща.
Всичко е въпрос на бюджет. Минимален куверт около 60- 80лв на човек или 49- 52лв куверт .
Цена на овъртайм на час.
Такси, които се слагат за внасяне на алкохол, торта, ядки и т.н.
Дали може да си внесете вода, безалкохолно, бира, защото много младоженци това го пренебрегват,  но истината е, че навсякъде е по 2.00лв. бройката. В кувертите на всякъде влиза по 1 вода и 1 безалкохолно, но това не стига никога. От опит казвам,  че 2 безалкохолни и 3 води на човек вървят за 7часа ( колкото е една сватба) и ето ви още 6лв на човек. Сложете и бира на половина - 3.50бр.
Ето така преценете, къде ви е най-добре като условия.
И не на последно място украсата,  която в някои ресторанти се изисква доста украса, което е доста скъпо удоволствие. Такса градина за изнесен ритуал също не е за подценяване, защото на места е от 500лв. до 1000лв. в тези пари не влиза украса за изнесен ритуал. Като добавите и украсата, която е от порядъка на 400- 500лв. + държавна такса в общината 300лв. И ритуала може да ви излезе "солено"!!!!
Смятате предварително :
Куверт, допълнително вода, безалкохолно, бира + такси+ украса+ градина и така реално виждате, колко е крайната цена на човек.
Цитираните цени са абсолютно актуални за сезон 2020 в Пловдив. Говорим за големите и най-желани места за сватби. Не включвам квартални ресторанти.
Виж целия пост
# 335
Когато търсите вашето място, ще е добре да знаете някои неща.
Всичко е въпрос на бюджет. Минимален куверт около 60- 80лв на човек или 49- 52лв куверт .
Цена на овъртайм на час.
Такси, които се слагат за внасяне на алкохол, торта, ядки и т.н.
Дали може да си внесете вода, безалкохолно, бира, защото много младоженци това го пренебрегват,  но истината е, че навсякъде е по 2.00лв. бройката. В кувертите на всякъде влиза по 1 вода и 1 безалкохолно, но това не стига никога. От опит казвам,  че 2 безалкохолни и 3 води на човек вървят за 7часа ( колкото е една сватба) и ето ви още 6лв на човек. Сложете и бира на половина - 3.50бр.
Ето така преценете, къде ви е най-добре като условия.
И не на последно място украсата,  която в някои ресторанти се изисква доста украса, което е доста скъпо удоволствие. Такса градина за изнесен ритуал също не е за подценяване, защото на места е от 500лв. до 1000лв. в тези пари не влиза украса за изнесен ритуал. Като добавите и украсата, която е от порядъка на 400- 500лв. + държавна такса в общината 300лв. И ритуала може да ви излезе "солено"!!!!
Смятате предварително :
Куверт, допълнително вода, безалкохолно, бира + такси+ украса+ градина и така реално виждате, колко е крайната цена на човек.
Цитираните цени са абсолютно актуални за сезон 2020 в Пловдив. Говорим за големите и най-желани места за сватби. Не включвам квартални ресторанти.


Абсолютно съгласна съм , изобщо не е евтино, трябва да си направите сметката добре.
На някои места пък цената на куверт е по-скъпа, но няма такси за внасяне на алкохол и мезета, както и т.нар. такса "Торта ", която също не е за подценяване - на много места срещнах цени от порядъка на 2лв на парче, да ви я нарежат и сервират на гостите - вие и 100 човека да имате само, това са +200лв само за да ви нарежат и сервират тортата, която отделно вие сте си платили вече.
За мен това е доста нечестно, всеки знае че този ден за всяка двойка е важен, и се възползват на максимум за бизнеса, от една страна го разбирам, от друга ми е много противно,но това е положението.

Баща ми се срещна вчера с едно момиче от Етра Хол, не съм сигурна дали тя е представител или управител,но той остана с много добро впечатление, и накрая мисля, че ще е там - от самото начало все тях гледам и нивото е много високо.
Отделно говорих с един фотограф и ДЖ, които са били там на сватба и също потвърдиха, че са професионалисти и си заслужава парите.
Ако някоя от вас е заинтересувана, мога да пратя всички брошури, които досега съм събрала.
Виж целия пост
# 336
Такса торта е малко спорна. Все пак никой ресторант не е длъжен да подготви 150-200 чинии, да ги сервира и после да ги измие....????? Къде е логиката???? Защо и с какво са длъжни на сладкарницата, която си взима печалбата или на младоженците.
А това, че куверта на някой е 65-80лв. то е ясно, че си плащате и торта и т.н. Все пак, ако седнете в едно заведение, даже и торта всеки да има +салата, предястие, основно, мезе пак няма да стане 65лв на човек. Освен, ако не консумират калмари, октоподи и прочие.
Виж целия пост
# 337
Такса торта е малко спорна. Все пак никой ресторант не е длъжен да подготви 150-200 чинии, да ги сервира и после да ги измие....????? Къде е логиката???? Защо и с какво са длъжни на сладкарницата, която си взима печалбата или на младоженците.
А това, че куверта на някой е 65-80лв. то е ясно, че си плащате и торта и т.н. Все пак, ако седнете в едно заведение, даже и торта всеки да има +салата, предястие, основно, мезе пак няма да стане 65лв на човек. Освен, ако не консумират калмари, октоподи и прочие.

Първо аз не съм в този бизнес, но съм работила в ресторанти, и знам че за нас дали ще сервираме тортата цяла или наразяна с чинии до нея да си сложат хората сами парче, е все тая.

Като цяло има и много места, които го предлагат като услуга включена в сватбеният пакет.
Другото което е, много хора не са подготвени за всички такси.

Мерси за вниманието
Виж целия пост
# 338
Няма как да се сложи торта за 200 човека и сами да си я слагат. Едно е 20 парчета, а друго 200.
Да не говорим, колко сервитьора сервират, отсервират,  миячи и т.н. за 200 човека. На тази бройка работят около 20 човека кухня и сервитьори.
За таксите са много вярно е. Но и много младоженци не ги смятат и чак след това виждат, че куверта не е 55- 60лв а доста повече. Това ми беше мисълта......Да четат и да смятат повече. Simple Smile
Виж целия пост
# 339
Няма как да се сложи торта за 200 човека и сами да си я слагат. Едно е 20 парчета, а друго 200.
Да не говорим, колко сервитьора сервират, отсервират,  миячи и т.н. за 200 човека. На тази бройка работят около 20 човека кухня и сервитьори.
За таксите са много вярно е. Но и много младоженци не ги смятат и чак след това виждат, че куверта не е 55- 60лв а доста повече. Това ми беше мисълта......Да четат и да смятат повече. Simple Smile


За тортата - имаше такава практика в един ресторант, в който работех като сервитьорка преди години, не е в България.

Да, много хора не са наясно по принцип, но като човек сблъскал се с няколко "управители" на заведения и хотели, установих следното: на много от местата няма изготвени информативни материали под формата на брошура или просто пост в страница, малко са тези, които отговарят изобщо на имейли и ако отговорят е уклончиво, без яснота и конкретика дори на директно зададени въпроси.
Примери мога да ви дам много, все лични и все от скоро, но съм сигурна, че ме разбрахте.

Правилно е това, което твърдите, трябва да се смята всичко от-до и най-вече да се предвижда и сума за "изненади" , защото такива неизменно ще има.
Виж целия пост
# 340
За брошури няма, защото повечето ресторанти са гъвкави както в куверти така и в менюта. Не може да пращат на всяко запитване 20 файла с менюта и т.н.
Да не говорим, че имам позната, която живее в града, но не може да отиде в три ресторанта да поговори с управител за условия, менюта да си зададе всички въпроси. Ще прави юбилей, но си седи в къщи и пише имейли. Разбирам го, когато хората са в друга държава, друг град и е трудно да обикалят, но когато си в града в който, ще организираш нещо и дори да работиш е редно да отидеш и да получиш подробна информация на място.
Никой ресторант не стои управителя цял ден на имейла и да пише.
Когато няма заинтересованост от страна на клиентите......То в повечето случаи си остават без отговор.
Виж целия пост
# 341
Здравейте, мили дами от Пловдив!
Предстои ми сватба и искам да събера информация в чии ръце от града мога да се доверя за това толкова важно събитие.

Ще се радвам всички минали, настоящи и бъдещи булки да споделят информация и своите впечатляния отностно:
1.  Сватбен агент
2. Фирма за украса
3. Ресторант
4. DJ
5. Фотограф
6. Гримьор
7. Фризьор
 
Желая ви лек и успешен ден Simple Smile
Виж целия пост
# 342
Бяхме в Етра хол с дъщеря ми.Говорихме и с управителката.Стилна дама ,разбираща си от работата според мен.Но за нас има много минуси.Тя не дава никаква информация докато не кажеш "да,сватбата ще е тук".Предложения от нейна страна никакви.Можем всичко да направим.Това е прекрасно ,но човек не се жени всяка седмица ,за да има този опит.
Друг минус е самата зала.Стил кич.Но все пак всеки има различен вкус.Няма уют,няма усещане.Дори на тавана тръбите са в един цвят ,а прожекторите друг.
Трети минус -местоположение.Да се ожениш в Европейската столица на културата в Ритейл парк някак не е опция.Какво виждат гостите ти-Метро и магазини?
За дъщеря ми Етра хол отпадна още на снимки,но все пак дадахме шанс.
Сватбата ще е 21 година .
Виж целия пост
# 343
Аз лично харесвам залата, но на живо не съм я посещавала само на снимки. Не ми допада това, че дискотеките са една до друга, един огромен паркинг и стотици коли. Хубава е залата, но няма градина и още доста недостатъци. Нямам представа какви са цените, но за всеки влак си има пътници.
Виж целия пост
# 344
Моите коментари са от реално посещение на залата.Пропуснах да спомена ,че в дъното са тоалетните и няма да е приятно на хората които са в близост постоянно да има пътека от хора.Твърдят ,че храната ще се приготвя там,но не ни показаха кухня.Друг неприятен момент беше ,че на средата на нашата среща имаше уговорена и друга/явно повторно идване в залата на тези клиенти/.Ние бяхме оставени сами за около 30минути .И не на последно място-безкрайно непрофесионално е да си уредиш срещата в ресторант Елеа и там да водиш разговор,при положение ,че залата е отсреща.
Но пък много сватби се правят там-явно се харесва.Всичко е въпрос на вкус и усещане.Мнението на дъщеря ми беше ,че Новотела и Империал са в пъти по-добри ,но нейният избор е друг.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия