Бърз сладолед от една съставка

  • 17 957
  • 66
# 45
Банановият сладолед ми е любимо лятно лакомство Peace!

Обикновено оставям замразените банани леко да се отпуснат и тогава ги смилам в чопъра - получава се ледено кремче. Ако бързам или ми се яде кремче, консумирам така. За да стане истински сладолед обаче, трябва да се върне във фризера за още около час време.

Виж целия пост
# 46
Каква е целта на предварителното замразяване?
Целта е, че не стават кристали. Иначе трябва да разбъркваш от време на време, докато замразяваш.
Виж целия пост
# 47
Ако първо се разбият плодовете, а след това се замразят, резултатът няма как да е същия.
Абсолютно съм съгласна и се чудех, че споделят подобна практика. Освен ако след това не се разбие отново замразената смес. Thinking

Не я разбивам отново и наистина пюрирам предварително. Имам само блендер и не мога да разбивам замразени плодчета с него. Сладоледът е еластичен и без кристалчета, също като магазинския. Peace

Допускам, разбира се, по другия начин да се получава по-добре, но на мен и така ми харесва много. Като се обзаведа с хубав чопър, ще пробвам с предварително замразяване.
Виж целия пост
# 48
sladkarka, аз съм го правила дори и с пасатор.
Виж целия пост
# 49
Здравейте,
Много хубава тема  Hug Да Ви попитам - кога пюрирате след като бананът е бил замръзен? Чакате да се отпусне съвсем или не? Нямам чопър, имам само пасатор, това проблем ли е?
Виж целия пост
# 50
Дайте други рецепти за домашен сладолед БЕЗ да се изисква машина за сладолед при приготвянето му.
Виж целия пост
# 51
Ами, всякакви вариации на тази рецепта.
Мелиш замразени плодове, прибавяш по желание прясно мляко, течна или заквасена сметана, кисело мляко, подслаждаш пак по желание и или ядеш веднага, или прибираш във фризера.
В момента имам ягодов сладолед. Разбих с миксера течна сметана с малко захар и лимонова есенция на пухкава пяна. Изсипах една шепа замразени ягоди в чопъра (престояли половин час извън фризера да се отпуснат малко), прибавих няколко лъжици от сметаната и пюрирах. После изсипах ягодите към останалата сметана, доразбърках с миксера до получаването на хомогенна смес, пресипах в кутия и я прибрах във фризера. Супер сладолед стана.  Simple Smile
Миналото лято правих сладолед с всякакви сезонни плодове: ягоди, малини, череши, вишни, кайсии, праскови, сливи, пъпеш. С всичко става. Вместо захар може да се добави подсладител или да се смелят фурми, стафиди... Дори и ядки.
Виж целия пост
# 52
Да Ви попитам - кога пюрирате след като бананът е бил замръзен? Чакате да се отпусне съвсем или не? Нямам чопър, имам само пасатор, това проблем ли е?
Зависи колко ти е мощен пасатора. Ако е по-мощен можеш веднага, ако не, трябва да изчакаш малко.
Виж целия пост
# 53
Да Ви попитам - кога пюрирате след като бананът е бил замръзен? Чакате да се отпусне съвсем или не? Нямам чопър, имам само пасатор, това проблем ли е?
Зависи колко ти е мощен пасатора. Ако е по-мощен можеш веднага, ако не, трябва да изчакаш малко.
Благодаря ти, че обърна внимание и ми отговори.
Мисля, че не е от най-мощните, нищо че е с две степени.  Peace
Виж целия пост
# 54
Дайте други рецепти за домашен сладолед БЕЗ да се изисква машина за сладолед при приготвянето му.
http://albisrecipebook.blogspot.com/2015/05/blog-post.html
Виж целия пост
# 55
 Този сладолед го правя повече от 3 години и го научих от това клипче 

.
  От това мило семейство научих как се прави и кокосово масло и куп интересни неща . Имат чудесни клипчета.
   Аз обогатявам сладоледа с кондензирано мляко / без захар / или животинска течна сметана. Добавяла съм и други плодове . Бананите замразявам на парченца и ги смилам в блендер - чопър.

 
Виж целия пост
# 56
Ала Бала, Како Сийке, благодаря!
Виж целия пост
# 57
Жармен, на предната страница на темата споделих същото. Wink И аз слагам различни добавки.
Виж целия пост
# 58
Този сладолед го правя повече от 3 години и го научих от това клипче 
  От това мило семейство научих как се прави и кокосово масло и куп интересни неща . Имат чудесни клипчета.
   Аз обогатявам сладоледа с кондензирано мляко / без захар / или животинска течна сметана. Добавяла съм и други плодове . Бананите замразявам на парченца и ги смилам в блендер - чопър.

 
Ще му дам шанс още веднъж на този прословут сладолед...наскоро си купих кухн.робот и онзи ден реших да го приготвя. Замразих си бананите, нарязани, обаче после нямаше кълцане това нещо...пробвах ги в блендера, може там да е грешката, другият път ще ги сложа в робота. Обаче като гледам в клипа как лесно си ги чиупи това за мен не е точно замразен банан. По-скоро оставен за чяс-два-три във фризера, но не е стоял цяло денонощие примерно.
Виж целия пост
# 59
И аз си мислеш обработката да става в блендер, защото там каната е стъклена. Колко вата е бледера ти? Да не би да не е много мощен и да не може да натроши лед?  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия