БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 690
  • 736
# 630
пандишпанено руло с мармалад искам да направя, но не намирам рецепта

РЕЦЕПТА-та НА МОРЕНА

и още предложения:

БЪРЗО И ВКУСНО РУЛО

ВКУСНО БЪРЗО РУЛО С ПЪЛНЕЖ ОТ СУШЕНИ КАЙСИИ

БЪРЗО РУЛО (или ТОРТА)  "5 ЛЪЖИЦИ"

Виж целия пост
# 631
Здравейте на всички   bouquet
преди години /може би 10-15/ в сладкарница Лучано предлагаха една тортичка и/или пастичка незнам как се казваше - парченцата бяха правоъгълни и доста нисичка на вид - но - беше само с течен шоколад и тънки блатове и орехчета - рових в гугъла, в бг мама, блогове поразрових, но такова нещо не виждам - а беше страхотно вкусна - моля помогнете на една гладна женица за торта с течен шоколад  Blush
Виж целия пост
# 632
моля помогнете на една гладна женица за торта с течен шоколад  Blush
Joy

сещам се,но не си ги спомням в подробности....нещо като петифури май бяха Thinking
може би с тънки какаови готови блата,леко сиропирани, намазани с течен шоколад,сметана,поръсени със смлени орехи,може и да се доближи леко до оригинала

аз все още си спомням за огромните целувки с ванилен крем,май "Жаклин" се наричаха,никъде не съм яла по-вкусни...хем се топяха в устата,а и бяха хрупкави и леко жилави,а и студения ванилов крем със сметана по средата беше много вкусен
Виж целия пост
# 633
здравейте  Simple Smileима ли тема с подходящи рецепти за диабетици  Praynig  bouquet
Виж целия пост
# 634
тук не знам дали има, но виж темата на Жоро Бордовски http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3457.0.html
Виж целия пост
# 635
Рецепта за гръцка мусака ,може ли да ми предложите. Но да не е много мазна.
Виж целия пост
# 636
мусаката с патладжани на Ели. http://ofisa-na-elidrag.blogspot.com/2012/07/blog-post.html
канела не слагам - не обичаме.
Вместо да се запържват, патладжаните могат да се запекат  във фурна .
Виж целия пост
# 637
мусаката с патладжани на Ели. http://ofisa-na-elidrag.blogspot.com/2012/07/blog-post.html
канела не слагам - не обичаме.
Вместо да се запържват, патладжаните могат да се запекат  във фурна .

Мерси , мерси!  Hug Току що направих твоите чорбаджийски чушлета. Пресни, пресни от село. Heart Eyes
 И понеже имам много патладжан, та затова питах за рецепта. А белия патладжан се готви както другия лилавия, нали? Имам и един шарен, бяло с лилаво.
Виж целия пост
# 638
все еднакво се готви, но белия няма толкова соланин (не горчи). Чисто белия обаче е с по-дебела ципа (като черния) и го беля, но има един бял със светлолилаво/до розово и шарен, който е и с тънка ципа и него нито го беля нито изкисвам.  ето видове http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_20.html  макар че точно този черния тук е от тънкия дълъг, който също не горчи.
Виж целия пост
# 639
Тъкмо сме на патладжанена вълна... За пръв път пека цял патладжан във фурната. Вече от почти един час е там, но имам чувството, че още не е готов - твърдичък ми се струва. Някой пекaл ли е патладжан така и колко време отнема, за да стане готов? На 180°C го пека.
Виж целия пост
# 640
Тъкмо сме на патладжанена вълна... За пръв път пека цял патладжан във фурната. Вече от почти един час е там, но имам чувството, че още не е готов - твърдичък ми се струва. Някой пекaл ли е патладжан така и колко време отнема, за да стане готов? На 180°C го пека.

Според мен трябва да е готов вече. Какво ще го правиш? Моите патладжани са толкова много ,че ще правя паниран, с доматен сос, кьополу и мусака. Whistling
Виж целия пост
# 641
Здравейте, бих искала да попитам за желатина. Любимата ми торта е небезизвесната плодовата пита от Неделя, започнах да си я правя сама вкъщи. Много добре се получава, но просто не мога да се оправя с тоя желатин. В интернет е много трудно да попаднеш на наистина добра рецепта, според мен, затова ще се радвам на споделен опит с желирането на плодове!  Simple Smile
Виж целия пост
# 642
Любимата ми торта е небезизвесната плодовата пита от Неделя, започнах да си я правя сама вкъщи. Много добре се получава

Може ли рецепта  Praynig
И вкъщи ни е любима  Simple Smile
Виж целия пост
# 643
Според мен трябва да е готов вече. Какво ще го правиш? Моите патладжани са толкова много ,че ще правя паниран, с доматен сос, кьополу и мусака. Whistling

Опече се най-накрая! Другият път направо три ще сложа, щом се пекат толкова бавно.

Ще правя кьополу, но утре, защото нямам печени чушки. Утре след работа ще си купя един буркан и ще забъркам тази любима моя салатка.  Simple Smile

Виж целия пост
# 644
Здравейте, бих искала да попитам за желатина. Любимата ми торта е небезизвесната плодовата пита от Неделя, започнах да си я правя сама вкъщи. Много добре се получава, но просто не мога да се оправя с тоя желатин. В интернет е много трудно да попаднеш на наистина добра рецепта, според мен, затова ще се радвам на споделен опит с желирането на плодове!  Simple Smile
boby, самото разтваряне на желатина ли не успяваш да направиш или какво? Аз процедирам така:  пакетче желатин заливам със 100-ина мл приблизително студена вода, разбърквам го с лъжичка и оставям 10-15 минутки да набъбне. Слагам вода в някакъв съд на котлона, чашката с желатина във водата и гледам водата да не завира. Даже като се стопли водата в съда повече, направо го свалям от огъня заедно с чашката желатин и го оставям така - той сам се втечнява, става гладка течност без зрънца. Най-важното обаче е да съобразиш температурите на желатина и тази на сместта, която ще желираш (да не са едното много горещо, а другото много студено), защото ще се пресече.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия