БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 712
  • 736
# 645
Ако имаш микровълнова фурна, втечняването на желатина става още по-лесно: само врътваш за 10-тина секунди водата с набъбналия вече желатин. После вземаш четка и мажеш плодовете внимателно, за да ги глазираш и да не съхнат. Peace

Arielle, другия път мятай и чушките заедно с патладжана във фурната. Изпичат се идеално, само трябва да ги въртиш от време на време, за да се опекат равномерно отвсякъде. thumbsup
Виж целия пост
# 646
Кажете как да направя вкусна, сочна пържолка  ooooh! Може на фуна или на ел. скара  Wink
Виж целия пост
# 647
Кажете как да направя вкусна, сочна пържолка  ooooh! Може на фуна или на ел. скара  Wink
Аз ги правя на фурна така:
смесвам малко брашно, олио, червен и черен пипер, сол, чубрица може и едно кубче натрошен бульон. С четка намазвам пържолите (правила съм и с пилешки бутчета). Нареждам ги в тавичка с фолио и печа. Като станат готови махам фолиото и ги дозапичам   bouquet
А на скара - само посолявам и ги печа Simple Smile
Виж целия пост
# 648
Кажете как да направя вкусна, сочна пържолка  ooooh! Може на фуна или на ел. скара  Wink
Аз ги правя на фурна така:
смесвам малко брашно, олио, червен и черен пипер, сол, чубрица може и едно кубче натрошен бульон. С четка намазвам пържолите (правила съм и с пилешки бутчета). Нареждам ги в тавичка с фолио и печа. Като станат готови махам фолиото и ги дозапичам   bouquet
А на скара - само посолявам и ги печа Simple Smile
Все ми изсъхват  Cry и лимонче слагам и риган, някъде бъркам...
Виж целия пост
# 649
Тази стават невероятно крехки. Може би от брашното  Peace
Виж целия пост
# 650
Кажете как да направя вкусна, сочна пържолка  ooooh! Може на фуна или на ел. скара  Wink
Аз ги правя на фурна така:
смесвам малко брашно, олио, червен и черен пипер, сол, чубрица може и едно кубче натрошен бульон. С четка намазвам пържолите (правила съм и с пилешки бутчета). Нареждам ги в тавичка с фолио и печа. Като станат готови махам фолиото и ги дозапичам   bouquet
А на скара - само посолявам и ги печа Simple Smile
Все ми изсъхват  Cry и лимонче слагам и риган, някъде бъркам...

Какви са пържолките? Вратните са си сочни , котлетите стават по- сухи.
Виж целия пост
# 651
Момичета и момчета, имам спешна нужда от помощ!

Хлебопекарната ми се повреди и само успя да смеси съставките за пълнозърнесто хлебче. Аз извадих тестото и си го доомесих. Сега съм го оставила да втаса и виждам, че вече е увеличило двойно обема си. Какво следва? Да премеся и пак да оставя за торо втасване отново до увеличаване на обема?
На каква температура да го пека? Мислите ли, че ще е добре да пека в по-разлята форма? Едва ли иначе ще се опече добре отвътре, все пак хлебопекарната е с малко по-различен принцип и пече и отстрани. Да сложа ли съд с вода на дъното на фурната при печене?

Моля ви, помагайте! Не ми се ще да хвърлям тестото! Praynig
Виж целия пост
# 652
печи след като е втасало тестото.  дори и в някаква форма да е няма проблем.
Виж целия пост
# 653
здравейте .. моля каже те ми от къде да си купя  гъби кладница за фалшива шкембе чорба ми трябват ?
става въпрос за благоевград , ако не от кой друг град да си я набавя ?

благодаря Peace
Виж целия пост
# 654
там където продават култивираните печурки може да има и кладница. ако не търси из големите вериги магазини - пак при гъбите.
аз да попитам каква е разликата между фалшива шкембе чорба от кладница и супа от кладница  newsm78
Виж целия пост
# 655
фалшива шкембе чорба може ли да стане с обикновени гъби ?
Виж целия пост
# 656
Може,защо да не може.Аз я правя с пилешко. Peace
Виж целия пост
# 657
ама нали говорим за шкембе  newsm78
ако може да изкарате шкембе от гъбите значи може и да направите фалшива шкембе (не оригинална) чорба от тях.  Laughing  поне така си мисля.  иначе какъв е проблема да се направи супа от зеленчуци и да се нарече фалшива шсембе чорба от зеленчуци  ???  newsm78
Виж целия пост
# 658
Може,защо да не може.Аз я правя с пилешко. Peace
с пилешко шкембе ли , душко ?  Laughing
Виж целия пост
# 659
Не бе Бонго,фалшива шкембе-чорба от пилешко месо.  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия