Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Антихуманно отношение към куче

  • 1 140
  • 8
В близост до нас има "замразен" строеж от няколко години, до скоро имаше в четирите ъгъла на парцела кучешки колиби за които със синджир бяха завързани едри породи кучета. Рядко минавам от там, защото  не мога да гледам обречени животни, но преди няколко дни ми се наложи. Огледах се за кучета - имаше само едно
http://nelistefanova.snimka.bg/animals/gavra-s-kuche.828912.33698606
Купих му баничка, разчупих на парченца и хвърлих през мрежата, кучето се опита да се изправи на крака, но не можа да се задържи, опита се да хапне... Явно беше на предела на жизнените си сили, толкова слабо животно съм виждала само по Анимал планет. Дадох си сметка какво се е случило с останалите кучета. Снимах, свързах се с Четири лапи, които ми отговориха следното "...пуснете сигнал до Областна дирекция по безопасност на храните. Те могат да извършат нужната проверка и да конфискуват кучето."  Пуснах жалба. В очакване на тяхната реакция съм, която идея нямам каква би била, кога и изобщо дали ще се случи.
 Какво още бих могла да направя?
Виж целия пост
# 1
Има и други организации, на които може да се сигнализира във фейсбук като се приложат снимки на кучето. Посочи населеното място! Обикновено помагат!

Animal Rescue Sofia от тази организация има и в други градове.

https://www.facebook.com/Animal.Rescue.Sofia?fref=ts

ANIMAL HOPE VARNA - мисля, че има и в Сф, и в Пловдив.

https://www.facebook.com/animal.hope.bg?fref=ts

Зоополиция
https://www.facebook.com/pages/%D0%97%D0%BE%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0 … 472519327?fref=ts

Кучето изглежда е порода питбул, затова може да пишеш и на Bulgarian Pitbull Club

https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-Pitbull-Club/520424877983067?fref=ts

Виж целия пост
# 2
Прати снимките на В подкрепа на Питбулите в България: https://www.facebook.com/pitbullsinbulgaria?fref=ts
и в Питбул-БГ.орг: https://www.facebook.com/pitbull.bg.org?fref=ts
Виж целия пост
# 3
кажете какво стана с кучето 2 дни минаха някой освободили го ???????????????
Виж целия пост
# 4
Моля напишете точния адрес на този строеж. Има хора които са в готовност да помогнат, но не могат защото не знаят къде се намира кучето.
Виж целия пост
# 5
Напишете къде се намира кучето.
Виж целия пост
# 6
Много се извинявам, дъщеря ми беше с гнойна ангина и се наложи да си остана в къщи… Както и да, кучето вече не е там… Обекта се намира в кв.Суха река в близост до Ботевградско шосе. Адресът е ул. Константин Фотинов, а от дете страни с ул.Витиня и ул.Проф.Беньо Цонев. Когато го снимах ме видяха двама мъже от обекта, попитах ги защо допускат кучето да стигне до това състояние, а те казаха, че са за първи ден на работа. Вероятно са казали за „бдителната гражданка”, защото вечерта не видях животното, но помислих че може да е в колибата. Самата колиба е на ъгъл и няма как да погледна вътре. В петък сутринта също го нямаше, днес ходих отново до там, няма го. Виждам, че са започнали да бетонират за ограда, разкопано е, явно възобновяват дейност. Разпитахме с мъжа ми наоколо и разбрахме че питбула е собственост на мъж от квартала който изглежда е работил на обекта като охрана, той си го  прибрал. Добрах се до име и телефон на собственика, както и горе-долу къде живее. Отговорих на съобщенията във Фейсбук. Копирах този отговор и на личните съобщения.
Наистина съжалявам за късното включване! Когато не го видях в четвъртък вечерта, помислих че може и да е издъхнало, а то горкото имало и "стопанин", който иначе се сеща бързо да реагира усещайки на къде духа вятъра.
Виж целия пост
# 7
Kari molq te dai mi adresa na kucheto. Kude se namira tozi stroej?  kak da pomogna
Виж целия пост
# 8
Цветелина Чакова, както писах по-горе, кучето се оказа със стопанин, който си го е прибрал от строежа. Което не означава, че ще се грижи за него по-добре, за съжаление.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия