НВ-ВМХ, част 83

  • 37 930
  • 733
# 15
Кам, тази твоя приумица с броколито да я напомниш зимата  Heart Eyes
Звучи страхотно!

Шоки, благодаря за темата   bouquet
Виж целия пост
# 16
тенкс за темата и Вивиан бързо да казва масов магазин с 99 линд
Виж целия пост
# 17
тенкс за темата и Вивиан бързо да казва масов магазин с 99 линд
Май го има в ХИТ  Peace Аз в чужбина го опитах, обаче ми дойде в повече  Sick Даже си купих един друг от био магазин, 100%.....е не се яде, пресовани какаови зърна  Mr. Green освен в кобминация с нещо, даже имам още няколко квадратчета от него  Crazy
Виж целия пост
# 18
На мен Линд 99 % даже ми  сладни в устата - слагам едно блокче и го оставям да се разтопи в устата, прекрасно. За съжаление още не съм намерила 100 % какао при нас  Sad
Виж целия пост
# 19
И на мен ми сладни 99%.
Шоколад 100% не съм видяла все още никъде никъде в Канада. А смея да твърдя, че доста съм дегустирала/избирала/гледала.
Но това наистина са си пресовани какаови зърна. И веднага мога да упътя Грийн къде да си купи какаова паста/маса на сносна цена без да я поръчва онлайн.
http://www.epiceriebiologique.ca/en/

където продават тази марка:
http://www.vitamart.ca/giddy-yoyo-cacao-paste-454g.html

и виждам, че онлайн също е на доста добра цена. Така че ако не ти се ходи до магазин, можеш да поръчаш. Този сайт ми е любим за онлайн поръчки. Винаги ми е било изгодно, в Канада са и са били изрядни.
А самата марка за какаови продукти също е добра. Изпорбвана е многократно и имам база за сравнение. Занимаваме се с направата на сурови шоколади и затова смея да дам съвет в тази област.

99% Линд в БГ май само видях във фирмения им магазин, макар че щерката каза и Пикадили.
Виж целия пост
# 20
Дзяк набързо и мерси за темата

Почнали сте любимата ми шоколадова тема

Виж целия пост
# 21
Благодаря за темата   bouquet
В Пикадили и Карфур има Линдт 99%. На мен ми е горчив  Sick Засега съм на 70%
Виж целия пост
# 22
  bouquet За Шоки и поредната прекрасна тема! В края на предишната имаше линк към един блог и пак ми осигури материал за четене. Благодаря!
Включвам се да спомена, че има какаова маса на Балев, която като се разтопи на водна баня, но не на котлона... има един малко странен вкус, но аз бих могла да я ям. Взех я погрешка, за да правя "здравословен" шоколад на децата. Големи са фенове, когато добавя малко мед и сметана.
Линдт 99% има и във Фантастико.
Виж целия пост
# 23
Арет, от печени или сурови зърна е масата?
Виждам, че има и от двата вида.
От печени има малко по-странен вкус за мен лично, да.
Виж целия пост
# 24
Cioccolata си знае, че и благодаря за темата  Grinning  bouquet
z.2012 аз съм правила тиквички и патладжан на кубчета във фурната залети със смес от яйца, извара/сирене, може да се добави и малко кисело мляко. Стават разкошни, в къщи много ги харесаха.  chef
OneAndOnly в момента не съм си в къщи и нямам възможност да направя майонезата, но щом се добера до нас задължително ще я пробвам. То съм сигурна, че ще е много вкусна, само да не стане като с тахана - пристрастяващо вкусна  Grinning
Виж целия пост
# 25
Cioccolata  Hug за темата
Виж целия пост
# 26
Аз засега съм се спряла на 85-процентовия Belgian като най-близък до идеала ми за шоколад, макар че и той ми е вече по-сладък от желаното... Embarassed Линд 99% опитах веднъж преди 2-3 години и тогава ми се стори прекалено сух, липсваше ми мазнината. Thinking Ако опитам сега, може да остана с по-положителни впечатления. Но аз съм намалила консумацията на шоколад почти до нулата и така ми е добре. Wink Ако ям тъмен шоколад вечер, ми се случва да не мога да заспя (от количество над 10-20 грама, имам предвид). И също така, ако ям дори само по 10 грама 2-3 поредни дни, определено ми действа запичащо, и не само на мен. Peace Не мисля, че в шоколада има особено много фибри, не разчитайте на това. Разбира се, сигурно зависи от индивидуалните особености на флората, но определено много хора избягват тъмния шоколад точно по тази причина - че им докарва запек.

Снощи приключих книгата на Лъстиг, но не е нищо особено според мен - поне не в сравнение с книгите на Гари Тобс, Марк Сисън, Уилям Дейвис, Дейвид Перлмутер. Да, написана е приятно, увлекателно, но откъм информация поне според мен е не повече от 50% полезна. Определено има неточности, а и мантрата е една - най-голямото зло е захарта (фруктозата). Лъстиг изтъква комбинацията от много въглехидрати и много мазнини като най-лошата възможна, а тук интересното е, че за него фруктозата е точно комбинация от въглехидрати и мазнини, защото при големи количества черният дроб я обръща на мазнини.

Последните дни чета повече за витамин Д и репродуктивните функции и излизат наистина интересни неща (нови за мен, а и по принцип). Например има една публикация от юни 2014 г. - съвсем прясна: http://www.fertstert.org/article/S0015-0282%2814%2900406-3/abstract Тази публикация дава огромна надежда за жените, които не могат да забременеят заради изчерпан (привидно) яйчников резерв, както и за жените със СПКЯ. Става въпрос за действието на вит. Д върху един хормон - антимюлеров хормон (АМХ). При жените с изчерпан яйчников резерв стойностите му са много ниски, а при СПКЯ са много високи. Оказва се, че вит. Д действа нормализиращо - при жените без СПКЯ, които са с много ниски стойности, той повишава АМХ, а при СПКЯ го понижава, т.е. регулира го. А АМХ, доколкото разбирам, бил най-добрият предиктор за фертилитет. Така че това е едно от най-великите открития по отношение на лечението на стерилитета, поне според мен.

Отделно тези дни от една по-стара статия (от 2012 г.), която бях чела, но си припомних, видях, че вит. Д регулира пряко синтеза на естрадиол. Тази информация ми е убягнала, макар че знаех, че има връзка.

Да допълня с още нещо интересно, от 2011 г.: вит. Д вероятно повишава подвижността на сперматозоидите (а намалената подвижност също е причина за стерилитет при много двойки): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21427118
Виж целия пост
# 27
Добро утро , момичета.

Шоки, благодаря за прекрасната тема.

Имам един спешен въпрос. Знам, че мястото му не е тук, но досега не ми се е случвало, а и съм сама вкъщи и не искам да звъня да тревожа майка ми.
Скрит текст:
      От 3 часа сутринта до сега почти не съм спала, в три часа се събудих  и се чувствах зле - повръщаше ми се. И досега общо 6 пъти през равни интервали. Нямам температура, нямам други оплаквания, ядох вчера към 5 за последно и после само вода. И е много неприятно вече, защото от това напъване кръстът ме заболя ooooh! Освен малкото вода, която пия , няма какво друго да излезе. Преварих си вода и по 1с.л на 20 мин пийвам.
Имате ли някакви препоръки, да не би да има някакъв летен вирус? Нямам си идея.

ПС: Извинявам се, че спамя темата.
Виж целия пост
# 28
Косичке, сигурно е вирус. Пий течности, колкото можеш, почивай и не знам какво друго да ти кажа. Embarassed
Виж целия пост
# 29
Мерси, Шоки, за включването.
Ще пийвам водичка и дано мине без нужда от лекарства, защото как ще стигна до аптеката не знам  ooooh! Чувствам се като парцал. Tired
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия